Michaela Möller

Foto: Saga Berlin

Utforska författaren

Michaela Möller är journalist med statsvetenskap som grund. Hon skriver reportage och personporträtt med politisk, social och dokumentär inriktning. Michaela har tidigare arbetat som nyhetsreporter på Dagens Nyheter och Uppsala Nya Tidning och är medarbetare på Expressens featureredaktion, där hon bland annat arbetar med tidningens fördjupande Dokument.

Utgivning

Om boken

Bakom Gustav Fridolin och Annie Lööf står en ny politisk generation, födda på 1980-talet och framåt. De har tidigt klivit fram på ledande positioner inom sina respektive partier och representerar en ny sorts politiker. De är mediala ut i fingerspetsarna och sätter ofta sig själva före partiet.

Samtidigt tillhör de den efterkrigsgeneration som påverkats mest av lågkonjunktur, en försämrad välfärd och en hårdare arbetsmarknad. De har vuxit upp i ett Sverige med större klyftor: mellan stad och landsbygd, mellan fattiga och rika, mellan vinnare och förlorare.

Broilers är en bok om en ung generation politiker och deras väg till makten. Det är också en bok om hur politikens villkor förändrats. De etablerade partierna tappar medlemmar och den ideologiska- och partimässiga troheten har aldrig varit flyktigare. Men det politiska engagemanget finns där, det har bara flyttat utanför partipolitiken.


Några pressröster:

"Det är bredden, i kombination med mångsidiga detaljanalyser, som gör Broilers så exceptionellt bra."
Skånska Dagbladet

"Broilers ringar in fundamentala förändringar i partierna och samhället. Förändringar som vi bara har börjat se konsekvenserna av."
Sydsvenskan

"De rör vid något otroligt viktigt."
Kajsa Ekis Ekman, Dagens Nyheter

"Journalisterna Michaela Möllers och Anders Rydells bok är en läsvärd helhetsbild över ett nytt politiskt landskap - med en ny sorts politiker."
Ronnie Sandahl, Aftonbladet

"Det är de giftiga mikroporträtten som lyfter boken."
Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Broilers är en bra pusselbit för att förstå maktmönstren i svensk politik."
Arbetarbladet

Läs mer

Anders Rydell, Michaela Möller

Broilers