Fotograf: Natanael Johansson

Press images

Aktuell med: Boktjuvarna

Anders Rydell, född 1982, är författare, journalist och kulturchef för Hallpressens tidningar. Han debuterade 2008 och har sedan dess utkommit med en rad uppmärksammade böcker, däribland Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood (2009), Noll Noll – Decenniet som förändrade världen (2010) och Broilers – De nya makthavarna och det samhälle som formade dem (2014).

2013 utkom han med den kritikerhyllade Plundrarna – Hur nazisterna stal Europas konstskatter som nominerades till Augustpriset 2014. Boken har även fått internationell uppmärksamhet och översatts till tio språk.

Anders Rydell var mellan åren 2008 och 2015 chefredaktör på tidskriften Konstnären. Sedan 2019 är han chefredaktör för tidsskriften Författaren.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Storpocket
Utgiven: september 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2014
Boktjuvarna
"Ett historiskt reportage av yppersta kvalitet." /Sydsvenskan
Boktjuvarna
"Anders Rydell har skrivit en lika skakande som spännande bok om nazisternas plundringar av Europas bibliotek, ett gigantiskt attentat mot kulturarvet." "Precis som med den förra boken går det även den här gången bara att lovorda Rydells skickliga arbete som har resulterat i en bok som går att läsa som ett slags bildningsthriller."Niclas Sennerteg
www.bt.se
Boktjuvarna
"Det är en fascinerande och bitvis oberättad story om historiens största bokstöld."
www.dn.se
Boktjuvarna
"Rydells bok är fängslande lektyr." "Rydells bok är fängslande lektyr. Som läsare får man följa honom på hans resor genom Europa och ta del av hans möten, inte bara med experter utan också med efterkommande till nazisternas offer. /.../”Boktjuvarna” är en personlig, välskriven och mycket informativ bok med utförlig notapparat och åskådligt bildmaterial. Den fyller en stor forskningslucka och man kan hoppas att den, liksom ”Plundrarna”, kommer att översättas till många språk."Barbro Eberan (fil dr i germanistik och författare, aktuell med boken "Brunt arv. Skuldfrågan efter Tysklands återförening 1990", Carlsson)
www.svd.se

NYHETER

Anders Rydell tilldelas Stiftelsen Bengt Jansons Minnesfonds pris för 2018

Genom sina böcker Plundrarna och Boktjuvarna har Anders Rydell belyst några av 1900-talets stora kulturhistoriska skeenden.

Foto: Natanael Johansson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.