Anitha Schulman

Foto: Emma Jönsson Dysell

Utforska författaren

Anitha Schulman är kanske mest känd för sin mammablogg men har en gedigen bakgrund som entreprenör och projektledare i tv-branschen. Det senaste året har hon återupptagit sin gamla passion för formgivning och design och hon presenterade i januari 2013 sin första egna porslinskollektion. Efter att ha varit en mycket tidig 5:2:are kommer nu hennes första bok, 5:2 enligt Anitha Schulman. Hon bor i Stockholm med sin man och dotter.

Utgivning

Om boken

Att 5:2-dieten är här för att stanna är det ingen tvekan om. I 5:2 enligt Anitha Schulman får vi ett högst personligt grepp om 5:2 - hur man faktiskt bryter ett mönster och gör den livsstilsförändring som man önskar.

När Anitha Schulman var gravid med sin dotter Penny gick hon upp 26 kilo. Två år senare hade hon fortfarande retfulla sju kilo kvar till matchvikten. Att bli av med dem visade sig bli ett helvete, och Anitha kände sig inte hemma i sin kropp. Hon testade alla dieter och träningsformer - inget funkade.

En bloggläsare tipsade om en ny diet där man fick äta vanligt fem dagar i veckan men bara äta 500 kalorier om dagen de två resterande dagarna. Anitha läste mer om dieten och tyckte den verkade vettig. Hon testade, och på två månader gick hon ner de sju kilo hon kämpat med i ett drygt år. 5:2 har gjort henne piggare, hon har fräschare hy och slipper matångesten som jagat henne förut.

Nu berättar Anitha om hur hon bröt sina befintliga mönster och ändrade sitt tankesätt. Hon coachar också två nyblivna 5:2:are och delar med sig av sina bästa recept för fastedagarna, med inspiration hämtad från hennes favoritplatser: Kerala i Indien, Mombasa i Kenya och Ischia i Italien.

Läs mer

Anitha Schulman

5:2 enligt Anitha Schulman