Märta Fohlin

Foto: Anna Ericsson

Utforska författaren

Märta Fohlin är född 1992 och studerar juridik. Hon debuterade med romanen Jag duger inte åt lycka (2014).

Utgivning

Om boken

Det är hennes sista sommar på ön innan hon ska skickas iväg från sin familj. Året är 1939 och det talas om ett hotande krig i Europa. För flickan blir naturen ett sätt att komma undan känslan av hot, isolering och främlingskap. Hon vet att hon snart ska bli kvinna och att den kroppsliga förändringen försiggår utan vuxna kvinnor i hennes närhet´.

Märta Fohlin debuterade med den kritikerhyllade Jag duger inte åt lycka (2014). Hennes nya roman Sandöflicka bygger på verkliga händelser och intervjuer av människorna som bodde i Fyrbyn på Gotska sandön under beredskapstiden.

Läs mer

Märta Fohlin

Sandöflicka

Om boken

Hon drivs av en längtan efter att vara en god människa men tycks hela tiden att hamna i ett ensamhetstillstånd, trots flera nära relationer.

"De säger att den jag är en dag kommer att försvinna. Jag vill inte tro på deras ord. Jag tvekar inför deras påhitt. Jag vill äga förmågan att styra mitt eget liv. Jag vill kontrollera känslan och samtidigt släppa den fri. Jag är den unga kvinnan som lever ensam i städerna dit jag flyr. Den unga kvinnan som reser ensam till andra länder. Sökandet av gemenskapen är tröttsam."

Jag duger inte åt lycka är en roman om skrivande, om kärlek och rädslor. Om att vara ung kvinna och att försöka hitta ett sätt att leva. Det är en bok om kvinnor utan kronologisk ordning.

Läs mer

Jag duger inte åt lycka

Märta Fohlin

Jag duger inte åt lycka