Fotograf: ©Henrique Fanti

Press images

Aktuell med: Tjugo över midnatt

Daniel Galera, född 1979, debuterade med en novellsamling men fick sitt internationella genombrott med sin tredje roman, Med blod i skägget (Barba ensopada de sangue i original) som även belönades med ett av de främsta brasilianska litterära priserna, Premio São Paulo de Literatura.

2013 utsågs han av tidskriften Granta till en av de bästa unga brasilianska författarna i sin generation. Hans böcker finns översatta till flera språk, däribland engelska, franska, tyska och italienska. Förutom sitt författarskap har han också översatt författare som Jonathan Safran Foer, Zadie Smith och Irvine Welsh till brasiliansk portugisiska. Galera bor sedan många år i Porto Alegre. 

Läs mer Dölj
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2014
Med blod i skägget
"En av årets bästa om godhet och ansvar" Betyg 5 /Marie Peterson, Icakuriren
Med blod i skägget
"Daniel Galeras Med blod i skägget är ett av höstens stora litterära verk, och den här talangfulle författaren förtjänar att läsas av alla som någonsin plockat upp en bok."
totallyorebro.se
Med blod i skägget
" En oerhört välskriven och mustig läsning som sakta ledsagar läsaren till en punkt där ingen återvändo finns att gripa tag och hålla sig i när sanningen uppenbaras."
www.tidningenkulturen.se
Med blod i skägget
"Det är en lycka att vara i en roman som känns så hel och som fortsätter att leva långt efter det att boken ställts undan på hyllan."
www.svd.se

NYHETER

Suzanne Brøgger och Daniel Galera till bokmässan i Göteborg

De bokaktuella författarna gästar Sverige under mässan den 26-29 september.

Foto: Isak Hoffmeyer, Henrique Fanti
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.