Fredrik Lundberg

Foto: Charlie Bennet

Utforska författaren

Fredrik Lundberg är journalist och före detta programdirektör på MTG/TV3. Han har även arbetat som nyhetschef på TV4. Han är nyfrälst jägare sedan fem år tillbaka och har givit ut boken Happy hunting (2014).

Utgivning

Om boken

Den nyfikne jägaren och Happy Hunting-författaren Fredrik Lundberg återvänder till skogen. Den här gången är han på jakt efter vad som händer när man fällt djuret. Med sin unika, lättsamma ton tar han sig an frågor som: hur tar man hand om djuret? Hur förvarar man det? Hur styckar man det? Och, vad kan man laga?

I cirka 50 recept av Kristin Johansson lär vi oss laga vilt på helt nya sätt. Med råvaran i centrum lyckas hon skapa rätter som tar vara på köttet på bästa sätt, och som samtidigt tilltalar både viltälskaren och den som aldrig lagat vilt förut. Här hittar du moderna och nyskapande recept för hela familjen, liksom en och annan klassiker i ny skepnad.

Fredrik Lundberg har också intervjuat några av de kända kockarna i Kockjaktlaget om vilt, bland andra Danyel Couet och Filip Fastén.

Följ med ut i skogen och lära dig mer om dess råvaror, dofter och smaker. När du väl är där kommer du inte vilja lämna den.

Läs mer

Kristin Johansson, Fredrik Lundberg

Från skott till stek

Om boken

Varje år tar mer än 11 000 personer jägarexamen. Att jakt handlar om naturupplevelser och gemenskap är många eniga om. Men jakt är också en fritidssysselsättning präglad av tyst kunskap och koder som jägarkurserna aldrig tar upp.

I Happy Hunting tar stadskillen och jägaren Fredrik Lundberg ett grepp om allt man behöver veta som jägare - från hur man tar jägarexamen och hur ett jaktlag funkar till olika typer av jakt - men försöker också sätta ord på det som försiggår mellan raderna. Vilka signaler sänder dina kläder ut? Varför är en inplastad Statoilmacka aldrig okej som fika? Och hur funkar egentligen det här med vapen?

I Sveriges första populärkulturella bok om jakt delar dessutom en rad kända personer med sig av sina erfarenheter kring jakt: Adam Alsing, Lotta Lundgren, Rafael Edholm, Börje Salming, Ara Abrahamian, Magdalena Forsberg med flera.

En bok som vill göra det lättare för nya jägare att förstå, men tack vare sin unika ton och nya angreppssätt är den också en bok för alla erfarna jägare där ute.

Läs mer

Happy Hunting

Fredrik Lundberg

Happy Hunting