Jessica Almenäs

Foto: Lina Eidenberg Adamo 2017

Utforska författaren

Jessica Almenäs är välkänd programledare. Hon har under de senaste åren gjort en egen träningsresa och är idag en entusiastisk maratonlöpare.

Tillsammans med Lovisa Sandström har hon gjort Stora löparboken för kvinnor (2015) och varje vecka hörs de i Träningspodden med Jessica och Lofsan, Sveriges största podcast om träning och hälsa.

Utgivning

Om boken

Vill du också lära dig mer om din kropp och känna dig stark under hela din graviditet? När du tränar dig igenom graviditeten lägger du en god grund för förlossningen och den första tiden som mamma, samt ökar ditt psykiska välbefinnande.

Här får du lära dig de bästa och mest skonsamma övningarna inom både styrka, rörlighet och kondition. Träningsprogrammen är anpassade efter vilken trimester du befinner dig i och rymmer tre olika nivåer. Målet är rörelse, inte prestation.

Ta del av fakta och tips från träningscoach Lovisa Sandström om vilka träningsformer som är extra lämpliga för dig som är gravid, samt råd för att hantera smärta och förebygga besvär i vardagen. Boken går också igenom vanliga myter och sanningar kring träning för gravida.

Genom dagboksanteckningar och bilder direkt från vardagen får du som läsare följa med på hela resan genom Jessica Almenäs graviditet. Hon bjuder på många inblickar och egna erfarenheter kring exempelvis konditionsträning, träningskläder för gravida, tankar kring yoga, kost och vikt och om att starta igen efter förlossningen. Du behöver inte själv vara någon träningsexpert, men kanske blir du en på köpet!

Läs mer

Lovisa Sandström, Jessica Almenäs

Stora träningsboken för gravida

Om boken

Efter två träningsböcker för kvinnor, om löpning och om träning efter graviditet, är Lovisa "Lofsan" Sandström tillbaka med en ny bok, där hon - återigen tillsammans med Jessica Almenäs - tar ett helhetsgrepp om träning, i Stora träningsboken för kvinnor.

Den här gången står styrketräningen i fokus: att bygga upp en stark och uthållig kropp med hjälp av funktionell träning. Men det handlar också om allt runtomkring, de visar hur man gör träningen till en del av livet och vardagen och ger mentala strategier för olika situationer. Här blandas fysiologi och träningspsykologi med Lovisas och Jessicas personliga berättelser och tips. Varje kapitel är uppbyggt utifrån olika förutsättningar och målbilder och avslutas med anpassade träningsprogram. En stor del av övningarna kan utföras hemma.

Stora träningsboken för kvinnor riktar sig både till den som inte har motionerat på länge och den rutinerade som vill nå helt nya nivåer i sin styrketräning. Den tar ett modernt, större grepp om träning, där inre styrka står i förgrunden.

Läs mer

Stora träningsboken för kvinnor

Lovisa Sandström, Jessica Almenäs

Stora träningsboken för kvinnor

Om boken

Ingenting kan vara så avstressande och avslappnande och samtidigt ge så bra träning som löpning. Inga transportsträckor, det är bara att snöra på sig skorna och ge sig ut.

I den här boken vill den erfarna PT:n Lovisa "Lofsan" Sandström och den entusiastiska maratonlöparen Jessica Almenäs inspirera och engagera kvinnor att börja springa, att fortsätta springa - och springa fortare.

Stora löparboken för kvinnor hjälper dig att träna smartare och prestera bättre. Oavsett om du är 15, 35 eller 55 kommer du att få tips och idéer kring hur du på ett lustfyllt och hållbart sätt med träningsglädje kan löpträna och förbättra din prestation.

Förutom fysik, teknik och distans kan du läsa om vilka övningar du ska komplettera din löpning med, hur du kan tänka kring mat, hur du ska göra för att förbereda dig för ett lopp och hur du kan löpträna under och efter en graviditet. Boken visar att mer inte alltid är bäst utan att det viktigaste är att du tränar smart, utifrån just dina förutsättningar.

Läs mer

Stora löparboken för kvinnor

Lovisa Sandström, Jessica Almenäs

Stora löparboken för kvinnor