Fotograf: Gustav Mårtensson

Press images

PeKå Englund, född 1968, är bosatt i både Örebro och Stockholm och har jobbat som journalist i drygt 30 år, varav sexton på Aftonbladet.

PeKå Englund valde jobbet som journalist för att det var ett bra sätt att kunna skriva och ändå hålla löftet till sig själv; att aldrig, aldrig någonsin bli författare som sin excentriske morfar som skrev en bok när han var ung och sedan jobbade med samma mästerverk tills han dog utan att bli färdig med det. I och med debuten Född på en söndag (2015) bröt han det löftet till sig själv. Några rader till Svartåns finaste krokodil är hans andra roman.

Läs mer Dölj
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2016
Några rader till Svartåns finaste krokodil
"Jaaa …" "Ta ett djupt andetag och häng med ... I den spruckna familjen är det dottern Milla som står honom närmast. Jag gillar verkligen deras samtal kryddade av svordomar och Håkan Hellström. En bilfärd kan bli rena kärleksförklaringen trots många hårda ord." Christina Flodman
na.se
Född på en söndag
"... en både dråplig och varm berättelse ..."
benitas-bokblogg.blogspot.se
Född på en söndag
"Vilken debut han gör PeKå Englund!" /Lantliv "Född på en söndag är journalistens första bok och den är alldeles fantastisk. Det har redan talats om en ny Mitt liv som hund - och vi kan bara hålla med. Vi får följa varumärkeskonsulten Jalle Engman i två tidsplan, nu och då.Det är en djupt rörande bok med en barndomsskildring utöver det vanliga; så ömsint skriven att man blir både tårögd, rädd, glad, förvånad och inte så lite imponerad. Dessutom har Tintin och hans vänner en inte helt obetydlig roll i denna dråpliga och varma berättelse."
Född på en söndag
"Jag hoppas av hela min själ att både Nordiska Rådet och juryn för Augustpriset får ”Född på en söndag” under näsan för det här är en roman långt utöver det vanliga."
nt.se

NYHETER

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Sju frågor till PeKå Englund

Varifrån kom idén till Född på en söndag? Ingen aning. Även fast den är ganska ljudlös så är min skalle lite som en blandning av flerdimensionella torktumlare och centrifuger. Jag gillar att lyssna på hög musik när jag kör ...

Gustav Mårtensson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.