Fotograf: Illustration Agnes Florin

Aktuell med: Det förlorade barnet

Den italienska författaren Elena Ferrante (född i Neapel) debuterade 1992 med kortromanen L'amore molesto [Kvävande kärlek]. Men det är med romansviten i fyra delar om barndomsvännerna Elena och Lila, som Elena Ferrante nått internationell ryktbarhet och kommit att bli Italiens mest kända okända författare. Elena Ferrante är nämligen en pseudonym. Böckerna om Elena och Lila ges ut i närmare trettio länder. TV-serien baserad på romanerna planeras som bäst.

Den som stannar, den som går
"Klass, kön, språk, sex. Ferrante har en enastående förmåga att förvandla radikal samhällsteori till förtrollande berättelser."
Expressen
Den som stannar, den som går
"I den tredje delen är hon vassare än någonsin i skildringen av Elenas underlägsenhetskänslor i kulturvärlden och Lilas slitsamma arbete på fabriken."
Dagens ETC
Den som stannar, den som går
"Dynamiken mellan Elena och Lila är ömsom skrämmande, ömsom hjärtskärande vacker. Allt ryms här - och utmaningen handlar om att kunna härbärgera det faktum att det gör ont lika ofta som det är underbart."
UNT
Den som stannar, den som går
"Med Neapelsviten visar Ferrante hur Elena och Lila ger varandra ett alternativt, kvinnligt beskydd när männen sviker."
DN

NYHETER

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Foto: Giphy

Elena Ferrante A-Ö

I mellandagarna kommer äntligen Den som stannar, den som går - del tre i Neapelkvartetten - på svenska. I väntan på den nya boken kan du dyka ner i Ferrantes värld i vårt A-Ö.

Foto: Illustration: Agnes Florin

Rösta i Stora Ljudbokspriset 2016!

Nu är det dags att rösta på dina favoriter i Stora Ljudbokspriset 2016. Sista dag att rösta är 11 december.

195 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2016
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016

UTGIVNING

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår