Britta Röstlund

Foto: Magdalena Martin

Utforska författaren

Britta Röstlund är sedan 15 år bosatt i Paris, där hon arbetar som frilansjournalist. 2016 romandebuterade hon med Vid foten av Montmartre som är såld till häpnadsväckande tolv länder. Den följdes 2019 av Bretagneromanen Där solen går upp i väster. I Notre-Dames alla nycklar återvänder hon till sitt älskade Paris.

Utgivning

Om boken

Sandro är låssmed i Paris, staden han älskar. De flesta uppdragen har han på 80 rue Saint-Louis en l'Île, där många turister konstigt nog har låskrångel. Vardagen rullar på tills någon annan börjar hjälpa de utelåsta turisterna och märkliga inbrott sker.
Svenska Ida kommer till Paris för att forska. Hon ser staden i ett romantiskt skimmer, men börjar snart störa sig på alla strejker och protester. Och vad är det egentligen som sker på 80 rue Saint-Louis en l'Île, där hon hyr en Airbnb-lägenhet?Notre-Dames alla nycklar är en charmig roman om de äventyr som ryms i en hemlighetsfull stad som Paris. Den glada tillvaron hotas av skumma bokförsäljare och borttappade nycklar, stulna bokklassiker och mystiskt gravida katter. Det är också en roman om Notre-Dame – en av stadens mest ikoniska byggnader – som utspelar sig under tiden just före den stora branden 2019.

Läs mer

Britta Röstlund

Notre-Dames alla nycklar

Om boken

En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac´h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på fruns kontor och går igenom dator och papper för hitta en förklaring till fallet. Vem var egentligen hans fru?

Samtidigt följer vi hur en gammal man och en polis från byn i Bretagne påverkas av olyckan på stranden. Den gamle mannen har sett fallet från klippan men tiger om hela sanningen, och för polisen väcker händelsen frågor och traumatiska minnen.

Britta Röstlunds andra roman handlar om ett dödsfall, men det är ingen kriminalroman. Snarare ställer den frågor om vem som är frisk och vem som är galen. Om förutfattade meningar, tro, rädsla, mänsklighet, om att skapa sin egen verklighet. Precis som i debutboken Vid foten av Montmartre är miljön en av huvudpersonerna, denna gång utspelar det sig i det karga Bretagne.

Läs mer

Där solen går upp i väster

Britta Röstlund

Där solen går upp i väster

Om boken

På en boulevard nära Montmartre ligger Mancebos speceriaffär. På en våning ovan bor han med sin familj, och rakt över boulevarden finns kusinen Tariqs skomakeri. Livet går sin gilla gång, men i ett slag förändras hans tillvaro då madame Cat kommer in och ger honom i uppdrag att spionera på hennes man som hon tror är otrogen. Mancebo blir en ambitiös om än nervös detektiv och upptäcker att saker inte är som han trott.

Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist på ett café och arbetar. Plötsligt kommer en man och frågar: Väntar ni på monsieur Bellivier? Hon svarar ja, och hamnar på ett kontor med en tillsynes meningslös uppgift - att under några veckor vidarebefordra mail. Efter varje arbetsdag får hon blommor av receptionisten. Varför? Och vem är monsieur Bellivier?

Britta Röstlunds debutroman är en gåtfull, rolig och spännande historia som utspelar sig i Paris. Med stegrande nyfikenhet och fascination följer man berättelsen till det överraskande slutet.

Läs mer

Vid foten av Montmartre

Britta Röstlund

Vid foten av Montmartre

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

NyheterBoknyheter