Fotograf: © Miriam Wohlleben

Aktuell med: Djurens gåtfulla liv

Peter Wohlleben, född 1964, studerade skogsbruk och tillbringade över tjugo år som tjänsteman i Forestry Commission. Men eftersom han ville omsätta sina idéer om ekologi i praktiken slutade han på sitt jobb och han driver numera en miljövänlig privat skogsmark, där han arbetar för återlämnande av urskogar. Han håller föreläsningar och seminarier och har skrivit flera böcker om skogar och naturskydd.

Med Trädens hemliga liv har han fått ett enormt publikt genombrott. Den har blivit en monumental försäljningsframgång i Tyskland med över 350 000 exemplar sålda och utkommer nu i många länder.

SENASTE RECENSIONERNA

Trädens hemliga liv
"Träden hämtar sina tankar från roten" "En aning vimmelkantig föser jag boken åt sidan, men det är en sådan där positiv vimmelkantighet; snarast en utdragen, småleende häpnad som bryter fram när man fått en glimt av och rentav delvis begripit ett sammanhang som visar sig vara oerhört mycket mer sammansatt än man anade (om man nu anade något)." Erik Bergqvist
Trädens hemliga liv
"Boken är en ögonöppnare, fylld av så kallade aha-upplevelser, den förmedlar insikter och kunskaper som alla, inte minst naturintresserade, borde ta del av."
Dala-Demokraten

NYHETER

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016

UTGIVNING

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.