Fotograf: © Miriam Wohlleben

Press images

Aktuell med: Naturens dolda nätverk

Peter Wohlleben, född 1964, studerade skogsbruk och tillbringade över tjugo år som tjänsteman i Forestry Commission. Men eftersom han ville omsätta sina idéer om ekologi i praktiken slutade han på sitt jobb och han driver numera en miljövänlig privat skogsmark, där han arbetar för återlämnande av urskogar. Han håller föreläsningar och seminarier och har skrivit flera böcker om skogar och naturskydd.

Med Trädens hemliga liv fick han 2015 ett enormt publikt genombrott. Den har blivit en monumental försäljningsframgång i Tyskland med närmare en halv miljon sålda exemplar, och den utkommer nu i många länder. Nu i år följde han upp framgången med Djurens gåtfulla liv och dessa båda böcker har växelvis legat etta och tvåa på den tyska bestsellerlistan hela året.

Läs mer Dölj
259 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
224 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
263 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016

SENASTE RECENSIONERNA

Djurens gåtfulla liv
”'Djurens gåtfulla liv' är inte helt ofarlig för samvetet.”
Barometern
Trädens hemliga liv
"Träden hämtar sina tankar från roten" "En aning vimmelkantig föser jag boken åt sidan, men det är en sådan där positiv vimmelkantighet; snarast en utdragen, småleende häpnad som bryter fram när man fått en glimt av och rentav delvis begripit ett sammanhang som visar sig vara oerhört mycket mer sammansatt än man anade (om man nu anade något)." Erik Bergqvist
Trädens hemliga liv
"Boken är en ögonöppnare, fylld av så kallade aha-upplevelser, den förmedlar insikter och kunskaper som alla, inte minst naturintresserade, borde ta del av."
Dala-Demokraten

NYHETER

Fascinerande om skogens hemligheter

Peter Wohlleben har gjort succé världen över med sina böcker om skogen. Nu kommer han till Sverige!

Foto: Miriam Wohlleben

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.