Fotograf: Nina Subin

Press images

Aktuell med: Vattendansaren

Ta-Nehisi Coates, född 1975 i Baltimore, har varit inrikeskorrespondent för tidskriften The Atlantic och är författare till Mellan världen och mig (2016) som belönades med National Book Award och den uppmärksammade Vi hade makten i åtta år (2019), i vilken han följer Barack Obama under hans åtta år som president. Coates räknas som en av USA:s just nu mest inflytelserika författare och hans första roman Vattendansaren (2020) möttes av lysande kritik och blev en stor försäljningssuccé.

Läs mer Dölj
222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
254 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2016
Vattendansaren
”Vattendansaren är en superhjältelegend som sätter fingret på den förlust av historia, sammanhang och mening slaveriet utgjorde, när miljontals människor kidnappades från sina hemländer. En förlust som fortsatte varje gång en slavägare tog ett barn från sina föräldrar och föräldrarna från sina barn. Coates gör minnet och berättandet till både en läkande kraft och ett redskap för frihet.”
Vattendansaren
”Där andra vill skapa inlevelse genom att återge våldet in på kroppen håller Coates respektfull distans. Denna berättarhållning, som värnar både kvinnors och mäns värdighet, gör skildringen till en ovanlig och gripande berättelse om ett pågående brott.”
Vattendansaren
”Ta-Nehisi Coates debut är en magisk berättelse om att friheten är möjlig”
Vi hade makten i åtta år
”Djupt gripande och mycket angelägen läsning om den svarta kroppens plats i ett amerikanskt samhällssystem med en historia av slaveri och rasskillnader - och med en pågående dröm om att allt är bra och att framgång alltid är möjlig”.

NYHETER

Läs James Baldwin och Ta-Nehisi Coates

”Att försöka förstå rasism är första steget för att bli delaktig i beslutet att göra slut på en maktordning som varat i generation efter generation”. Norstedts litterära chef tipsar om två smärtsamt aktuella böcker. 

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.