Fotograf: Mandy Demuth

Aktuell med: Skuggorna vi bär

Lo Dagerman är dotter till Stig Dagerman och skådespelerskan Anita Björk. Lo har bott och arbetat i USA i över trettio år. Hon är utbildad i kollektivtrafikplanering och psykologi, och har bl.a. arbetat som skolkurator i Washington D.C. där hon bor med sin man. Lo driver många olika projekt ämnade att göra Stig Dagermans författarskap bättre känt framförallt i USA, bl.a. två kortfilmer i samarbete med sonen Dan Levy Dagerman. 

SENASTE RECENSIONERNA

Skuggorna vi bär
"De båda författarna är varsamma och kloka i sitt sätt att resonera omkring förlaga och litterär gestaltning ..."
Dagens Nyheter
Skuggorna vi bär
”Lo Dagerman och Nancy Pick besitter det intellektuella modet att skärskåda fädernas skuggor. Med imponerande energi och tålamod gräver de fram fakta och fyller igen luckor.”
Aftonbladet
Skuggorna vi bär
"Detektivarbetet är spännande att följa, precis som deras tankar om det de upptäcker."
Arbetarbladet
Skuggorna vi bär
"Om man är intresserad av hur ett litterärt verk blir till, och kanske framför allt av Stig Dagerman och hans tid så ska man absolut läsa den här boken." /Yukiko Duke
Gomorron Sverige

KALENDARIUM

fredag 28 juli 2017

Lo Dagerman och Anneli Jordahl på Bokdagar i Dalsland 28-29 juli

28-29 juli anordnas årets litteraturdagar i Kulturmagasinet i Åmål. Bokdagar i Dalsland bjuder på författarframträdanden och författarsamtal med namn som: Majgull Axelsson, Daniel Boyacioglu, Lo Dagerman, Augustin Erba, David Ericsson, Geir Gulliksen, Anneli Jordahl, Stefan Lindberg, Viveca Lärn, Marianne Rundström och Elisabeth Svalin Gunnarsson. Årets författarsamtalspartner: Jenny Lindh.

NYHETER

I skuggan av en pjäs

Sverigeaktuella Lo Dagerman och Nancy Pick om arvet efter Stig Dagerman och Etta Federn.

Mandy Demuth
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017

UTGIVNING

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.