Titti Qvarnström

Foto: Christoffer Lomfors

Utforska författaren

Titti Qvarnström är kökschef på Bloom in the park och Sveriges första kvinna att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. Hon är känd från Mästerkockarna i Kanal 5 och rankades tidigt som Rising Star hos White Guide. 

Utgivning

Om boken

Stjärnkocken Titti Qvarnström är vår ciceron i Malmö, staden som har tagit sig upp på den gastronomiska världskartan. Hon låter oss möta krafterna i den unga matstaden och ger oss en urban matupplevelse med egna recept inspirerade av berättelser från stadens mataktörer.

Vi besöker ett svamplaboratorium, fermenterar med Surtanten, träffar skånska vinodlare, en dessertmästare, marmeladkokerskan som tar hand om villaträdgårdarnas överblivna frukt, grönsaksodlaren med öga för det udda och många fler. Tillsammans med Titti plockar vi vilda örter i staden, besöker fiskehoddorna vid slottet och handlar på marknaden på Möllevångstorget med mat från världens alla hörn.

Läs mer

Malmö Cooking

Titti Qvarnström, Karin Ericson

Malmö Cooking