Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Mai betyder vatten

Kayo Mpoyi är född 1986 och bor i Stockholm. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje, är medieproducent och just nu gästskrivlärare på Kvinnofolkhögskolan och kursen "Your silence will not protect you". Mai betyder vatten är Mpoyis debutroman och utgår från myter som berättats i hennes familj.

Läs mer Dölj
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Mai betyder vatten
”Jag letar i minnet, men har svårt att erinra mig en annan debut skriven med samma säkra trygghet, som reste jag med en bilförare som haft körkort i 50 år.”
Mai betyder vatten
”Glimrande debut … misstänker att hon är fylld med berättelser som bara väntar på att skrivas ned. Den nu 33-åriga författaren tillägnar boken sitt "sexåriga jag". Den där sexåringen kan vara väldigt nöjd.”
Mai betyder vatten
”En skakande historia”

KALENDARIUM

fredag 22 februari 2019

Kayo Mpoyi på Göteborg stadsbibliotek

Möt Kayo Mpoyi, aktuell med debutromanen Mai betyder vatten. Kl. 18.00.

lördag 02 mars 2019

Kayo Mpoyi, Felicia Stenroth och Kalle Hedström Gustafsson på ETC Bokcafé

Välkommen att lyssna till uppläsningar av författarna Kayo Mpoyi, Felicia Stenroth och Kalle Hedström Gustafsson. Kayo har precis utkommit med boken Mai betyder vatten, Kalle är aktuell med diktsamlingen Mormorordning, hägringsöar och Felicia kom ut med diktsamlingen En människa tvättar sig ren i en sjö under 2017. Gratis inträde och välkomna!

ETC Bokcafé i Stockholm, kl 13.15.

tisdag 12 mars 2019

Möt Kayo Mpoyi och Kalle Hedström Gustafsson

Ett samtal mellan Kayo Mpoyi, aktuell med debutromanen Mai betyder vatten, och Kalle Hedström Gustafsson som debuterar med Mormorordning, hägringsöar. Söderbokhandeln i Stockholm kl. 18.00.

NYHETER

”Handlar inte allt om sex, gud och djävulen?”

Kayo Mpoyi debuterar med romanen Mai betyder vatten, en uppväxtskildring präglad av smärtan efter århundraden av övergrepp och våld.

Foto: Kajsa Göransson

Litterära stipendier på 100 000 kr var till tolv författare

Karolina Ramqvist, Kaj Schueler och Kayo Mpoyi får Natur & Kulturs stipendium som ska möjliggöra arbetet med ett litterärt verk inom sakprosa eller skönlitteratur.

Foto: Kajsa Göransson, Jasmin Storch
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.