Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Pendeln

Julie Lindahl är författare, utbildare och aktivist bosatt i Sverige. Under en sex år lång resa genom Europa och Latinamerika undersökte hon arvet efter sina morföräldrar och konsekvenserna för henne själv och hennes familj. Hon har en fil kand-examen från Wellesley College, en fil mag-examen i internationella relationer från Oxford University. Hon har varit Fulbright-stipendiat i Frankfurt. 

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
Pendeln
”Och så sett är det ändå en rätt svindlande resa genom historien och släkten som Julie Lindahl låter oss följa. Om hon rör sig ängligt och trevande är hon också envis och modig, och när hon väl fullbordat sin färd är världen sig inte helt lik längre. Det är faktiskt riktigt vackert.” 
Pendeln
”…ett levande och personligt reportage om skuld och skam.”…  ”Pendeln är ett lättläst och välskrivet reportage, både levande och personligt.”
Pendeln
”Modigt”…”Stramt, lätt, återhållet”…”väldigt, väldigt bra.”
Pendeln
”Det är bokens styrka, att den kan skildra det subtila, den sorg och tyngd som ligger oförklarad på dem alla, som yttrar sig i deras ätstörningar, spända muskler, sorgsna ögon, det som egentligen aldrig sägs ut annat än som "något svårt". I en objektivt skriven utforskning skulle detta tydligt redovisas, i denna personliga bok får det förbli vagt i detaljerna, lite trevande, ibland inlindat i luddiga ordlager. Men det är alltid ärligt. Och alltid kännbart för läsaren.”

NYHETER

”Jag kände ett ansvar att skriva den här boken”

Julie Lindahl gör i Pendeln upp med sin familjs nazistiska förflutna. Här berättar hon om varför hon skrev boken.

Foto: Kajsa Göransson

Ett barnbarn utforskar sin familjs nazistiska förflutna

I Pendeln berättar Julie Lindahl om när hennes farhågor bekräftades: hennes morföräldrar tillhörde SS i det ockuperade Polen.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.