Fotograf: Allan Warren

Press images

Aktuell med: Nästa gång elden

James Baldwin (1924-1987) var en amerikansk författare som tillbringade en stor del av sitt vuxna liv i Paris. Hans mest hyllade och kontroversiella böcker, som Gå och förkunna det på bergen (1953) och Giovannis rum (1956), behandlar tydligt rasism och sexualitet. Essän Nästa gång elden (1963) har länge räknats som en av den amerikanska litteraturens starkaste uppgörelse med segregation och förtryck. Vid sin död lämnade Baldwin ett oavslutat manuskript som också var en redogörelse av hans personliga minnen av Medgar Evers, Malcolm X och Martin Luther King. Manuskriptet ligger som grund för Raoul Pecks uppmärksammade dokumentärfilm I Am Not Your Negro (2016).

Läs mer Dölj
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019

NYHETER

Läs James Baldwin och Ta-Nehisi Coates

”Att försöka förstå rasism är första steget för att bli delaktig i beslutet att göra slut på en maktordning som varat i generation efter generation”. Norstedts litterära chef tipsar om två smärtsamt aktuella böcker. 

”Amerikansk litteraturs starkaste uppgörelse med segregation”

Författaren James Baldwin var en av de mest tongivande rösterna i den amerikanska medborgarrättsrörelsen – med brännande böcker om rasism och sexualitet. Nu ger vi åter ut hans Nästa gång elden.

Foto: Allan Warren
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.