Fotograf: Credit Gyldendal

Press images

Aktuell med: Jag glömmer ingen

Gunvor Hofmo (1921-1995) räknas som en av Norges mest betydelsefulla moderna poeter. På grund av sjukdom låg hon flera gånger inlagd på sjukhus, vilket hon kom att skildra i sin senare diktning där krigets lidanden, sorg, förlust och sjukhustillvaro är återkommande teman. Hon förkommer också i den postumt utgivna Ruth Maiers dagbok, som skildrar Ruths och Gunvors förälskelse i andra världskrigets och Förintelsens skugga.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Jag glömmer ingen
”Med en Södergransk känslighet omvandlar Hofmo så skickligt värk till verk, att jag när jag läser henne, förvandlas till en medvärkande.”
Jag glömmer ingen
”en smärtsam, vacker och kristallisk poesi. Hon får oss att förstå den isande känslan av att vara ensam i världen, avstängd från de levande men också från de döda.”
Jag glömmer ingen
”Hofmo framstår som en av den nordiska diktkonstens absolut främsta där hela klangbilden av både modernism och traditionalism samlats.”
Norrbottens-Kuriren
Jag glömmer ingen
”I Gunvor Hofmos diktning finns Södergranskt patos och Ekelöfsk besjälning.”

NYHETER

”En av den nordiska diktkonstens absolut främsta”

Gunvor Hofmos Jag glömmer ingen handlar om sorg och krigets lidanden – och kärleken till Ruth Maier, som dog i koncentrationslägren.

Foto: Gyldendal
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.