Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Insidan

Sara Recabarren är flerfaldigt prisbelönad journalist. Hon har arbetat på TV4 i 19 år och är vice ordförande i föreningen Grävande Journalister. Hon har ett brinnande intresse för politik och samhällsfrågor och har under åren gjort flera reportage som fått stort genomslag. 2015 vann Sara och fotografen Phil Poysti TV-priset Kristallen i kategorin årets granskning för reportaget Slav i Sverige som handlar om den hänsynslösa exploateringen av de mest utsatta EU-migranterna. Året efter belönades de med en bronsmedalj i kategorin Current Affairs i New York Festivals för reportaget Mothers Of ISIS om IS-resenärers familjer. Sara var 8 år gammal när hon kom till Sverige från Iran, tillsammans med sin familj. Kontrasterna mellan olika samhällen och mellan människor från olika kulturer väckte hennes samhällsintresse och ledde senare till att hon valde journalistiken.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Insidan
”Recabarren skriver ur en strikt subjektiv vinkel. Jag tycker att det är bra. De mediala bilderna av Julia Kronlid, Maddelen Larsson och Kristina Winberg finns redan lättillgängliga. Här får vi möta kvinnornas egna tankar. Vad finns i huvudet på en kvinnlig sverigedemokrat?”
Insidan
”Jag utgår från att böckerna ligger på nattygsborden hos varje politiker som grunnar på att dela regeringsmakten med SD.”
Insidan
”Sara Recabarren håller sig förtjänstfullt neutral till kvinnornas berättelser utan pekpinnar eller moraliserande. Det är medryckande och bitvis spännande att följa deras år i Sverigedemokraterna.” 
Scoop
Insidan
”I en tid när åsikter ofta överröstar fakta känns det både ovant och ganska befriande att läsa en bok som på det stora hela överlåter åt läsaren att bilda sig en egen uppfattning.”

NYHETER

SD-kvinnorna inifrån

Journalisten Sara Recabarren har skrivit Insidan, en reportagebok om verkligheten i ett mansdominerat parti.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.