Fotograf: Andreas Nilsson

Press images

Aktuell med: Bakvatten

Maria Broberg (född 1977) är uppvuxen i Piteå och är sedan ett tiotal år bosatt i Nedre Saxnäs - platsen som inspirerat henne till att skriva Bakvatten. Maria Broberg har tidigare varit bosatt i Umeå och Stockholm och är utbildad kulturjournalist. Hon är idag verksam som kommunikatör, skribent och kommunpolitiker med hjärtat i glesbygds- och demokratifrågor. 

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

Bakvatten
”Romanens sista del har thrillerartad intensitet. Det är inte förrän på de allra sista sidorna vi får veta vad som verkligen hände Nilas den där dagen för länge sen. Men även om just den gåtan får sin lösning är Maria Broberg klok nog att låta andra gåtor förbli just gåtor. Bakvatten är i mångt och mycket en roman om det som ”bara blev”, men kanske allra mest om det som inte blev” ”...det hon har skrivit är en lågmält dramatisk berättelse...” ”...ett komplext porträtt...”
Bakvatten
“Det är vid första anblick svårt att tro att Maria Broberg, född 1977, är debutant. I Bakvatten är det inte bara en färdig, utan dessutom språkligt fullfjädrad författare, vital uti varenda detalj, som tar sig an pojken Nilas försvinnande på sextiotalet. “ “Det är ju så sällan en debutant slår sig ned med så tung episk gump. Broberg är härmed etablerad. Det bådar väldigt gott”
Bakvatten
“Jag sträckläser Bakvatten och imponeras av den lätta rörelsen i det komplicerade bygget och hur vissa detaljer ekar genom hela berättelsen. Det är en väldigt stark debut, som skapar nyfikenhet på Brobergs nästa drag.”
Bakvatten
“I dessa coronatider har många mer tid än vanligt att läsa romaner. Gör det, och börja gärna med Bakvatten!”

NYHETER

Maria Broberg får Stipendium ur Gerard Bonniers donationsfond 2020

Debutromanen Bakvatten, som kom tidigare i år, är berättelsen om de människoöden som knyts ihop av pojken Nilas försvinnande i Västerbottens inland i mitten av sextiotalet

Foto: Andreas Nilsson

Maria Brobergs hyllade debut är bokcirkelbok i Västerbotten läser 

Bakvatten är berättelsen om de människoöden som knyts ihop av pojken Nilas försvinnande i Västerbottens inland i mitten av sextiotalet.

Foto: Andreas Nilsson

Maria Brobergs debut hyllas av kritikerna

”En språkligt fullfjädrad författare”, skriver Expressens recensent om Bakvatten.

Foto: Andreas Nilsson

Suggestiv debut om hemligheter i Västerbottens inland

I Maria Brobergs roman Bakvatten får hemligheterna som huvudpersonerna bär med sig stora konsekvenser.

Foto: Andreas Nilsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.