Fotograf: Catherine Hélie

Press images

Aktuell med: En flickas memoarer

Annie Ernaux, född 1940 i Normandie, är en av de stora samtida franska författarna. 2017 mottog hon Marguerite Yourcenar-priset för hela sitt författarskap. Med utgivningen av Åren och Min far & Kvinnan, 2020, fick hon stor uppmärksamhet i svensk media. Böckerna hyllades och även Norstedts nysatsning på författarskapet lyftes fram som en välgärning.

Läs mer Dölj
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
En flickas memoarer
”En flickas memoarer väcker ett sorgblandat raseri över nedsläckningen av den förväntansfulla Annie Ernaux från Yvetot - liksom över nedsläckningen av livshungriga kvinnor världen över. Det är stor litteratur.”
En flickas memoarer
”Under läsningen blir jag stundtals sorgsen över att det ska vara så svårt att vara kvinna, Att den dubbla viljan att behaga och att finnas till för andra, lika mycket som för en själv, är så komplex ... En flickas memoarer borde läsas av alla flickor, av flickor som blev kvinnor och kvinnor som fortfarande känner sig som flickor.”
Åren
“Det är ett så underbart anspråksfullt och anspråkslöst projekt.”  “Även om en hel tid står i fokus, bärs erfarenheterna fram av ett enskilt medvetande, av känslor som är så finkalibrerade att närheten till berättaren blir påtaglig.”
Åren
“En djärvt anspråk på att göra något som jag undrar om någon författare avsett att göra förut.”

NYHETER

Annie Ernaux roman ”Åren” hyllas av kritikerna

I Frankrike betraktas Annie Ernaux som en av de främsta. Nu är hon aktuell med tre mästerliga och självbiografiska klasskildringar.

Foto: Catherine Hélie
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.