Fotograf: Oksana Yushko

Press images

Aktuell med: Sammetsdiktaturen

Anna-Lena Laurén (f.1976) är en finlandssvensk journalist, bosatt i Sankt Petersburg, sedan 2016 Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent. År 2015 tilldelades hon Publicistklubbens pris Guldpennan för "engagerande rapportering med lyskraft och språklig rikedom".

Läs mer Dölj
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2021
Sammetsdiktaturen
”Laurén är en penna som nyfiket, handfast och på liten yta klarar av att kombinera alla de svåra trådar som det innebär att belysa ett så stort och komplext land.”
Sammetsdiktaturen
”Som få andra kan hon dra en linje från det lilla, privata och vardagliga exemplet till en djupare förståelse för Ryssland och dess folk. Det kan handla om hur demokratibygget fungerar i ett land som aldrig varit en demokrati. Om ett folk som tiger tacksamma över att bli lämnade i fred och om dem som är beredda att riskera allt för att göra motstånd. Det är galant, initierat, lärorikt - och ofta väldigt roligt.”
Kommunalarbetaren
Sammetsdiktaturen
”Kunnigt, varmt och humoristiskt berättar hon om vardagslivet och kulturen i det gigantiska land som vi oftast hör talas om genom rapporter om Putin eller hans opponenter.”
Fokus
Sammetsdiktaturen
”Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.”
Uppsala Nya Tidning

NYHETER

En rad Norstedtsförfattare bland årets sommarvärdar

Ingrid Carlberg, Peter Sjölund, Henrik Ekman, Elin Anna Labba, Anna-Lena Laurén och Hans Rosenfeldt leder Sommar i P1 i år.

Foto: Carl-Johan Utsi

Anna-Lena Laurén är Årets stilist

DN:s Rysslandskorrespondent – aktuell med boken Sammetsdiktaturen – får utmärkelsen av tidningen Journalisten.

Foto: Oksana Yushko

Anna-Lena Laurén: ”Något nytt i det ryska samhället som kommer leda till förändring”

I den högaktuella boken Sammetsdiktaturen ger Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent oss inblick i det politiska spelet i Kreml – och bjuder med oss hem till vanliga ryska medborgare.

Foto: Oksana Yushko
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.