Sofia Åhman

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Utforska författaren

Sofia Åhman har blivit hela folkets gympaledare under corona-pandemin, när hon lett träningspass i tv på morgnarna. Som träningsprofil i tv har hon under flera år inspirerat tittarna att röra på sig mer och prova på nya aktiviteter. Hon peppar och motiverar på ett lättsamt och medryckande sätt, något som gjort henne riktigt folkkär och hon har även belönats med tv-priset Kristallen för sina insatser.

2022 utsågs hon till medicine hedersdoktor vid Umeå universitet.

Utgivning

Om boken

Har du börjat träna ute under coronapandemin och behöver ny inspiration? Kanske har du sedan länge insett fördelarna med att träna utomhus, att uppleva naturen samtidigt som du får ett skönt träningspass.

I den här boken får du användbara övningar som du kan göra när du ändå är ute, på en vanlig promenad, på rundan i skogen, lekplatsen eller i utegymmet. Här finns massor av träningsförslag att testa, i trappor, i backar eller varför inte på bryggan. Träningen i boken är anpassad för alla årstider; sol och värme, regn och rusk, snö och kyla. Testa stavgång med intervaller eller öva upp styrkan med en helt vanlig sten eller bänk.

Det är lätt att följa med när Sofia Åhman instruerar på sitt inspirerande sätt. Boken ger dig också praktiska tips kring klädsel och säkerhet. Med Sofias bästa tips och trix blir utomhusträningen både kul och effektiv!

Läs mer

Marit Andersson, Sofia Åhman

Träna ute med Sofia

Om boken

Följ med Sofia Åhman på träningspromenad!

Med promenader får du dagsljus, frisk luft och motion. Träningsprofilen Sofia Åhman visar nu hur du kan få ut ännu mer av dina promenader genom att lägga till enkla övningar.

I den här ljudboken guidar Sofia Åhman dig genom en promenad på ca 30 minuter. Du behöver ingenting annat än ett par sköna skor. Sofia säger till när det är dags att stanna och göra övningar, och när det är dags att promenera vidare. Det enda du behöver göra är att gå ut genom dörren och sätta på ljudboken - sen följer du bara Sofias instruktioner.

I promenaden STYRKA är det fokus på styrka med tre styrkestopp och en lätt stretch som avslutning. Alla övningar är enkla att följa.

Sofia Åhman är den omtyckta träningsprofilen som med sitt program Hemmagympa med Sofia på SVT fått hela Sverige att röra på sig under pandemin. Rörelse och träning är en riktig mirakelmedicin, och det behöver inte vara krångligt. Följ med på promenad med Sofia Åhman!

Läs mer

Intervju med Sofia Åhman

Sofia Åhman

Intervju med Sofia Åhman

Om boken

För dig som redan vant dig vid att träna hemma med Sofia kommer här boken med hennes bästa program vad gäller kondition, styrka, core, rörlighet och balans. Samtliga nya och utformade för att passa alla! Och för dig som aldrig tränat förut - här är den perfekta möjligheten att komma igång.

Sofia Åhman guidar dig till träning på dina egna villkor, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Många övningar visas i olika svårighetsgrader och du behöver ingen speciell utrustning eller särskilda kläder för träna, ibland bara enkla redskap som redan finns hemma. Här finns också tips för dig som vill röra på dig men som har besvär med smärta.

Häng med och se hur mycket du kan förbättra din ork, styrka, rörlighet och hållning med bara några enkla övningar varje dag. I boken kan du se övningarna och göra dem i din egen takt och när du vill under dagen.

Krångla inte till det, hemmaträning ska vara enkel, kul och effektiv, är Sofias motto!

Läs mer

Träna hemma med Sofia

Marit Andersson, Sofia Åhman, Christina Heitmann

Träna hemma med Sofia

Nyheter

Foto: Magnus Ragnvid

27 april 2022

Sommarens nya böcker

NyheterBoknyheter