Fotograf: Kevin Chang

Press images

Aktuell med: Skugga och svalka

Quynh Tran är född 1989, uppvuxen i Jakobstad och numera bosatt i Malmö. Han är utbildad på Biskops-Arnös författarskola och jobbar som psykolog.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
Skugga och svalka
”Med stor känslighet för detaljer och ett stramt, pregnant språk, berättar Quynh Tran om familjebandet som styrka och boja, och om emigrantens eviga hemlöshet.”
Vi Läser
Skugga och svalka
"Det är en genomtänkt debut, där de stora händelserna medvetet hamnar i skymundan, helt i enlighet med familjens önskan ... Det gör Skugga och svalka till en komplex, finstämd och sorglig debut. Den förtjänar att dras ut i ljuset."
Skugga och svalka
"Hos debuterande romanförfattaren Quynh Tran, född 1989, får vi vänta förgäves på att några monster visar sig: han litar helt och hållet på stämning och undertext. Och han är onekligen skicklig på att bygga upp stämning, efter ett tag tycker sig läsaren kunna hitta både i den lilla lägenheten och ute i blåbärsskogen där bärplockningen antar alltmer oroande sensuella former."
Skugga och svalka
"En mycket bra debut som utspelar sig i Jakobstad i Finland ... Det är en välskriven roman som frammanar tydliga bilder av ett för mig smått klaustrofobiskt familjeliv."
Lokaltidningen Kävlinge

NYHETER

Quynh Tran får svenska Yles litteraturpris 2021

Skugga och svalka är en fångande uppväxtberättelse om att försöka förstå sig själv, sin omvärld och människorna i sin närvaro”, står det i motiveringen.

Foto: Kevin Chang

På promenad med: Quynh Tran

Debutromanen Skugga och svalka är en berättelse om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj.

Foto: Robin Rådenman
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.