Fotograf: Emma Larsson

Press images

Aktuell med: Hela livet

Anders Rosengren är läkare och professor i molekylär medicin vid Göteborgs universitet. Hans forskning spänner från detaljerad grundforskning till levnadsvanor och hälsobeteende. Denna ovanliga kombination har gett honom en unik möjlighet att från olika synvinklar granska vart vi är på väg med alla hälsoråd, forskning och teknik.  

Hans forsknings nya sätt att se på hälsa bidrog till att han 2013 utsågs till "Rising Star" av Europeiska Diabetesorganisationen och 2014 till en av framtidens forskningsledare i Sverige av Stiftelsen för Strategisk Forskning. 

Han disputerade 2007, och 2010 kom ett stort genombrott med en artikel i Science, upptäckten av den första kopplingen på molekylnivå mellan stress och typ 2‐diabetes. Sedan 2016 leder han forskningssatsningen om det digitala Livsstilsverktyget. 

Han arbetar för att utmana och förnya hur man berättar om forskning för allmänheten, främst genom Livsstilsverktyget men också via medverkan i till exempel Filosofiska rummet i P1.

Läs mer Dölj
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

Läkaren Anders Rosengren: ”Vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd?”

Boken Hela livet väver samman de stora livsfrågorna med konkreta tips.

Foto: Emma Larsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.