Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Statsministermordet

Hans-Gunnar Axberger är professor i konstitutionell rätt. Han har bland annat varit byråchef på Brottsförebyggande rådet, pressombudsman, PO, 1990–92 samt justitieombudsman, JO, 2008–2013. Han var ledamot och huvudsekreterare i Granskningskommissionen (1996–99), den statliga kommission som tillsattes för att granska polisens arbete med utredningen av mordet på Olof Palme.

Läs mer Dölj
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2022

SENASTE RECENSIONERNA

Statsministermordet
”Statsministermordet är ett mästarprov; sakprosa där de pedagogiska och litterära ambitionerna på ett lyckligt sätt samverkar.”
Dagens Nyheter
Statsministermordet
”Han berättar distinkt, ofta med värme, då och då med ett snett, möjligen ironiskt leende ... till skillnad från andra författare har Axberger ingen ambition att presentera en lösning som kan förpassa mordet till den kollektiva glömskan. Han gestaltar i stället ett svenskt sårbart samhällstillstånd, som blev synligt direkt efter mordet på Sveavägen, och som i högsta grad omger oss också i dag.”
Svenska Dagbladet
Statsministermordet
”Hans-Gunnar Axbergers nyutgivna bok Statsministermordet är det bästa som skrivits i ämnet. Mycket lämplig för Augustpriset i fackboksklassen. Utmärkt lektyr för den som bara vill läsa en enda bok om mordet på Olof Palme.” Jan Guillou, Aftonbladet
Aftonbladet
Statsministermordet
”Det är en välskriven och spännande bok. Trots det snåriga, oändliga materialet skriver Hans-Gunnar Axberger pedagogiskt och drivet fram misstagen och nyckelspelarna i historien.”
Göteborgs-Posten

NYHETER

Boken om Palmemordet ”det bästa som skrivits i ämnet”

Hans-Gunnar Axbergers bok Statsministermordet hyllas av svenska kritiker och skribenter. 

Foto: Magnus Liam Karlsson

Hur kunde Sveriges statsminister mördas på öppen gata?

I Statsministermordet återvänder Hans-Gunnar Axberger till början av världens största polisutredning. Hur gick det så fel?

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.