Aktuell med: Grejen med saker

Fotograf: Thron Ullberg

Helena von Zweigbergk, född 1959, är författare, journalist och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg (2001), blev en stor succé och såldes till flera länder. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker. Hennes senaste roman Än klappar hjärtan utkom 2013. Helena von Zweigbergk har fått stor uppmärksamhet för radioprogrammet Oförnuft och känsla och har dessutom vunnit På spåret tillsammans med författarkollegan Göran Everdahl.

KALENDARIUM

onsdag 24 oktober 2018

Möt Malou von Sivers & Helena von Zweigbergk på Stadsbiblioteket Stockholm

Olycksbarnet - andra delen i Malou von Sivers romantrilogi, som inspirerats av författarens egen familjehistoria. För att försöka förstå hur ett sår kan ärvas i generationer. I Helena von Zweigbergks roman Totalskada brinner ett helt hem upp och i lågorna kanske även ett långt äktenskap. Vad blir kvar i ens liv när allt man äger och har brinner upp?

Moderator: Pekka Heino.

NYHETER

Helena von Zweigbergks bok blir pjäs i helgen

De behövande handlar om den komplexa och täta relationen mellan mor och dotter.

Foto: Thron Ullberg

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Tre frågor till Helena von Zweigbergk

Du har med lätt hand reviderat dina spänningsromaner om fängelseprästen Ingrid Karlberg som du skrev mellan 1999–2006. Hur kommer det sig och hur har du gått tillväga? Det var de första romaner jag skrev och när jag läste om dem nu var det vissa s...

Anna-Lena Ahlström