Fotograf: Tobias Björkgren

Björn Frantzén är född 1977 och tillhör den unga generationen framgångsrika kockar som är helt hängivna uppgiften. Som tolvåring fick Björn Frantzén en dag en perfekt stekt bit kött, pommes och bea. Det blev avgörande, det var det godaste han smakat.

År 2008 öppnades den egna restauranten på Lilla Nygatan 21 i Gamla Stan i Stockholm. På två år tilldelades han två Michelinstjärnor. Idag driver Björn, förutom Restaurant Frantzén, även The Flying Elk, Catering Frantzén, Studio Frantzén, Corner Club och Gaston vin.

Han har utöver två stjärnor i Guide Michelin fått utmärkelser i White Guide, tilldelats Gulddraken, Gästdraken och Kockarnas Krog.

NYHETER

Norstedtsförfattare prisas i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017

Ett varmt grattis till Björn Frantzén, Sara Begner, Olof Hedengren och Titti Qvarnström!

Fredagsreceptet: Asiatiska köttbullar ur Björn Frantzéns nya kokbok för diabetiker

Snabba och enkla köttbullar för diabetiker och alla andra som gillar god mat.

Foto: Erik Olsson

Björn Frantzén om sin nya kokbok för diabetiker: ”Mat ska vara lustfyllt och en njutning”

När stjärnkockens dotter fick diabetes kastades familjens liv omkull. Nu har han gjort en kokbok med recept anpassade för diabetiker – och annat folk.

Foto: Erik Olsson

Fredagsreceptet: Grön sparris med currypicklad lök, pistaschmajjo & körvel

Lagom till sparrissäsongen bjuder vi på helgens godaste förrätt från boken The Flying Elk.

Foto: Martin Botvidsson

Plura, Lotta Kühlhorn och Lilla Ego kan få prestigefyllt pris

Hela åtta Norstedtstitlar nominerade till Gourmand Awards 2017. 

Sima Korenivski