Aktuell med: Kallbrand

Fotograf: Kajsa Göransson

Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken om Tom Stilton och Olivia Rönning. Den och de två följande delarna, Den tredje rösten och Svart gryning, har givits ut i ett tjugotal länder.

De är dessutom Sveriges mest erfarna manusförfattare och förutom tv-filmatiseringen av Springfloden från 2016 ligger de bland annat bakom serier som Graven och Morden och tjugotalet Beckfilmer.

NYHETER

”Än har vi inte tagit död på våra huvudpersoner”

Rolf och Cilla Börjlinds nya deckare Kallbrand handlar om #metoo, justitiemord – och folkmord. Dessutom är huvudpersonerna nere för räkning.

Foto: Kajsa Göransson

Nu är Springfloden tillbaka

Olivia Rönning och Tom Stilton är tillbaka. I kväll har den andra säsongen av succéserien premiär i SVT och snart kommer nya boken.

Foto: Ulrika Malm/SVT

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Rösta i Stora Ljudbokspriset 2016!

Nu är det dags att rösta på dina favoriter i Stora Ljudbokspriset 2016. Sista dag att rösta är 11 december.

Fyra frågor till Cilla och Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlinds första bok, Springfloden, introducerade Tom Stilton och Olivia Rönning. Boken väckte stor internationell uppmärksamhet och såldes till ett tjugotal länder. Springfloden följdes upp med Den tredje rösten och Svart gryning. Snart blir det dags för den fjärde boken i serien, Sov du lilla videung.

Thron Ullberg