Inställd resa till Sabarmati

”I Majgull Axelssons trygga händer får läsaren möta världens små och stora fasor, men för romanen som sådan behöver man inte oroa sig: det här är en författare som vet vad hon håller på med.”

Inställd resa till Sabarmati

”Den här är en skicklig väv av mänsklig styrka och skröplighet och den håller mig fången ända in i mål.”

Inställd resa till Sabarmati

”Få kan som hon skildra det mest vardagliga, som hon armerar med ett underliggande hot.”

Inställd resa till Sabarmati

”Med hjärtskärande autenticitet och saklig precision återskapas deras olika livsöden.” ”en omskakande berättelse, som griper ordentligt tag i mig och berör mig i mitt innersta.”

Is och vatten, vatten och is

Pressröster om Is och vatten, vatten och is

"I detta arvsdrama vävs miljön elegant in på ett polarforskningsfartyg och det är 'inte längre fritt att fatta vilket beslut som helst.' Det blir riktigt ruggigt - Axelsson är Sveriges Joyce Carol Oates - när vissa inser att de inte kan komma tillbaka till platsen som egentligen aldrig fanns."
Stig Hansén, M-magasin

"Detta är en både sorglig och varm roman som jag snabbt sugs in i och får svårt att släppa. Den handlar om tomheten som drabbar dem vilka lever genom andras blickar – temat är vår tids narcissism, och hur hungern efter bekräftelse urholkar själen."
Torbjörn Elensky, Tidningen Vi

"Jag tycker att Majgull Axelsson är en av den svenska samtida litteraturens skarpaste skildrare av vardagsmänniskorna, familjerna, klasserna och deras samspel. /.../ Karaktärer, rörelser vid ett köksbord, våldsamma känslor i vilande och skarpa lägen - här finns den där nästan hätska realismen som jag verkligen gillar."
Malin Ullgren, DN

"Det är en varm roman som Majgull Axelsson skrivit. Sorglig också. En roman av den sorten som man inte gärna lägger ifrån sig. Majgull Axelsson förklarar inte sina personer och deras handlingar, det finns inga pekpinnar. Men hon förstår dem. Hon har en helt unik berättarkonst och det gör att man tar hennes människor - på gott och ont - absolut till sitt hjärta!"
Yvonne Gröning, Dala-Demokraten

"Majgull Axelsson gömmer sig inte, Majgull Axelsson lovar att leverera. Och hon levererar verkligen, på ett sätt som får mig att känna mig som en buggnadsinspektör som går runt och bockar av protokollet: check, check, check hela tiden med en djup respekt för yrkeskunnandet och bygget."
Jesper Högström, GT

 

Den jag aldrig var

Pressröster om Den jag aldrig var

"Den jag aldrig var är en otäckt stark bok. /.../
Men det är ändå när man hämtar andan, lutar sig tillbaka och låter fonden framträda som man inser Majgull Axelssons stora begåvning som författare. Hon är en mästare på intriger./.../
Det är skickligt, mycket skickligt "
Dagens Nyheter

"Majgull Axelsson skriver med obönhörlig svärta och konsekvens."
Expressen

"Den jag aldrig var är en intelligent och intensiv bok om att inget är så entydigt som man kanske vill tro."
Gefle Dagblad

"Majgull Axelsson nya roman är alltså långt ifrån problemfri vad gäller komposition och tendens. Men vilken ovanligt spännande, stimulerande och uppslukande läsning den ändå är!"
Sundsvalls Tidning

"Vad som tilltalar hos Majgull Axelssons mästerskap är dessutom lättheten hos framställningen, det enklas elegans. "
Borås Tidning

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.