Lökar & knölar

"Det här är omistlig litteratur för alla trädgårdsälskare" /Elle Interiör

Lökar & knölar

"De har gjort det igen - en oumbärlig trädgårdsbok."

Lökar & knölar

"Årets praktverk ..." /Allas

"Årets praktverk i trädgårdsfloran måste vara "Lökar och knölar" av Björn och Marie Hansson. /.../

En given bok att försjunka i när höststormen ryter och vi drömmer om vårljuset."

Lökar & knölar

"Helt underbar!" /Femina

Lökar & knölar

"Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!" /André Strömqvist, Allt om Trädgård

Lökar & knölar

"En uppslagsbok man inte vill vara utan." /Hemmets Journal

Köksträdgårdens historia

"en hisorisk översikt att återkomma till och njuta av" /Hem ljuva Hem

"en gedigen och mycket välskriven bok som innehåller intressant trädgårdshistoria och mängder av vackra bilder som illustrerar innehållet perfekt."
Marie Heidenfors

Köksträdgårdens historia

"Vackert och kunnigt om köksträdgården" Lantliv

"Det är kunnigt, välformulerat och intressant att få ta del av både historieskrivning, inspirationstips för den egna odlingen och omfattande växtlistor."

Cecilia von Mentzer

Köksträdgårdens historia

"nytta och nöje i skön förening" Gods & Gårdar

"Nytta och skönhet har ofta gått hand i hand och boken har många fina bilder på miljöer, redskap, drivhus, varmbänkar med mera. Jämte den historiska översikten ger boken inspiration för den egna odlingen. Varje kapitel avslutas med en växtlista."

Gunilla Marklund

Kryddväxter

"makalöst bra" /Marie Peterson

"Marie och Björn Hansson gav för ett par år sedan ut en handbok om perenner, och fastän det borde vara omöjligt har den redan blivit en klassiker. Deras nya bok om kryddväxter är lika makalöst bra och har till och med blivit prisbelönt. Författarna öser ut fakta och kunskap. Boken kan användas både som uppslagsverk och inspiration."

Kryddväxter

Årets bästa kokbok i kategorin "Köksträdgårdslitteratur" /Måltidsakademien

Motiveringen lyder:
"Det doftar bara av att bläddra i denna vackra bok som utförligt beskriver odling, skörd, förvaring och användning av kryddväxter, med över femhundra i sitt lexikon – en skatt för den som vill veta allt."

Kryddväxter

"En ovanligt bra och prisvärd bok."

Gräs och bambu

Pressröster om Gräs och bambu

"Med Gräs och bambu har skribenten och trädgårdshistorikern Marie Hansson, med foto av Björn Hansson, skapat en klassiker som inget trädgårdsbibliotek klarar sig utan. Att gräs och bambu, förutom att vara den klarast lysande stjärnan på trendhimlen, dessutom är något av det mest lättodlade som finns kan bara ses som en ren bonus."
ELLE Interiör

"En blivande klassiker i stil med deras tidigare bok om perenner. Ett standardverk med planteringstips, utförliga register och namnlistor samt tips om besöksträdgårdar och plantskolor med extra stort sortiment av olika grässorter."
Allt om Trädgård

"Äntligen får prydnadsgräsen och bambun en helt egen bok. Den här boken kommer säkert att bli mycket uppskattad eftersom den mig veterligen är den första svenska i sitt slag och behandlar allt från skötsel av växterna till 600 (!) sortbeskrivningar och dessutom ger en hel del inspiration."
TT Spektra

"Intresset för gräs har ökat de senaste fem åren och fler och fler upptäcker hur lättodlade de är. Här får man läsa dels om de olika sorterna och fler spännande nyheter. Det jag uppskattar mest är att de valt sorter som är anpassade till svenskt klimat."
Victoria Skoglund för TV4 Nyhetsmorgon

"En kvalitetsbok: uppslagsverk och idésamling för den som vill byta gräsmattan mot dess mer ståtliga kusiner." Agneta Ullenius, SvD

"Jag har plöjt igenom så många trädgårdsböcker under årens lopp och är grundligt trött på alla ytliga tips. Därför uppskattar jag fördjupningar som i Marie och Björn Hanssons Gräs & bambu (Prisma)"
Sanna Töringe väljer årets bästa trädgårdsböcker i ST Press

"I nyutkomna boken ”Gräs och bambu” av Marie Hansson och Björn Hansson, finns beskrivning av cirka 600 sorter med handfasta planterings- och skötselråd."
Caroline Hougner, Aftonbladet Hem & Trädgård

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.