Det tyska huset

”Människor och miljöer blir levande när Indridason berättar.”

Den som glömmer

"Spänning som håller till sista sidan" /Nerikes Allehanda

Den som glömmer

"Jag tycker att det är en 4:a, det är en väldigt bra deckare." /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Nätter i Reykjavik

"Spännande skildring av olycksbarn" /Länstidningen Södertälje

Den stora matchen

"Lysande läsning av en obestridlig mästare" /Ingalill Mosander, Aftonbladet Söndag

Den stora matchen

"Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen."

"Jag gillar lugnet i berättandet, den nästan ömsinta hanteringen av Marions personlighet och hur drivet Arnaldur Indridason lotsar läsaren genom alla turer kring schackgiganternas möte. Jag vet ingenting om schack, det behövs inte för att gilla romanen. Den som är insatt har förmodligen ännu större utbyte av dramatiken kring den lynnige Bobby Fischers nycker."

 

Den stora matchen

"Ett överraskande melankoliskt pussel" /Östgöta Correspondenten

"Det hela blir som i Indridasons andra böcker till en melankolisk mosaik, hela tiden med små överraskningar, men genomgående fullständigt logiskt och utan de plötsliga tankehopp som är så vanliga i andra deckare."
Ernst Klein

Den stora matchen

"Lysande läsning av en obestridlig mästare." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Den stora matchen

"Återigen helgjutet från Indridason." /Metro

Den kalla elden

"Det är bättre än någonsin, kärvare än någonsin, dunkelt och fruktansvärt ödesmättat."

"Så utvecklar sig ”Den kalla elden” trots allt till ytterligare en spänningsroman i den populära serie som på svenska inleddes med ”Glasbruket”. Det är bättre än någonsin, kärvare än någonsin, dunkelt och fruktansvärt ödesmättat.

Brottsorsaker, och förklaringar till människors beteende, har ju även tidigare visat sig finnas långt bakåt i tiden, i Arnaldur Indridasons böcker. Allt gammalt har inflytande också på dagens samhälle, på samma sätt som de isländska sagorna lever kvar i språket, litteraturen och medvetandet. Författaren tycks konstant gestalta detta. Samtidigt som han yxar ett grovhugget epitafium över den olyckliga Erlendur. Och Erlendurs osaliga broder.

Nej, inte ens polisromaner är lättvindiga om de är isländska."
Bodil Juggas

Den kalla elden

"en riktig nagelbitare" /Dagbladet Sundsvall

"Han får spänningen att stiga och det är en riktig nagelbitare. Samtidigt får man så mycket mer i form av miljöbilder och vältecknade personligheter."
Kjell-Ove Cederqvist

Den kalla elden

"Jag är alldeles tagen efter läsningen." /Arvika Nyheter

"Jag är en stor deckarentusiast men efter att ha läst den här boken, känns det ändå lite futtigt att bara kalla den en deckare, den är så mycket mer än så.
Jag skulle vilja beskriva den som en mycket gripande och stark roman om kärlek, skuld och minnen och med en fängslande jakt efter sanningen. Jag är alldeles tagen efter läsningen."
Ulrika Sortelius


 

Den kalla elden

"Oändligt vacker sorgesång"

"Oändligt vacker sorgesång där det inte går att döma någon längre, men där sanningen ändå innebär att man kanske till slut kan släppa taget. En av de fem översatta deckare som Svenska Deckarakademin nominerat till sitt årliga pris."
Bland Årets bästa deckare 2012 - Boktips från Lotta Olsson i DN

Den kalla elden

"Detta är nog årets bästa översatta deckare" /Jean Bolinder, Strömstads Tidning/Norra Bohuslän

Den kalla elden

"Veckans favoriter" /Metro

"Det är kargt, dystert och mer roman än deckare, men Indriðasonfans blir inte besvikna."

Den kalla elden

"Arnaldur Indridason är en skicklig författare som bygger upp ödesmättade stämningar." /Ölandsbladet

"Arnaldur Indridason är en skicklig författare som bygger upp ödesmättade stämningar. Denna gång agerar Erlendur egentligen inte som polis utan som nyfiken medmänniska, men hans kunskaper från polisjobbet kommer väl till pass när sanningen så sakteliga kommer fram."
Kenth Jönsson 

Den kalla elden

"en suggestiv och välskriven berättelse"

Svart himmel

"En intensiv mordhistoria" Dagbladet Sundsvall

"Med "Svart himmel" stärker Arnaldur Indridason sin ställning som en av Nordens bästa deckarförfattare. På ett bra och spännande sätt får han läsarna att inte släppa taget om boken."

Kjell Åke Tjernström

Svart himmel

"Isländsk deckare med tydligt driv"

"En kriminalförfattares utmaning är att få till en spännande handling som kan vara skrämmande men samtidigt måste kunna upplevas som realistisk. Ganska få av alla de författare som är verksamma inom genren lyckas bra med det men tydligt är att Indriðason tillhör en av dessa."

Anne Pihlo

 

Svart himmel

"Han har gjort det förut, gång på gång. Och han gör det nu igen!" VLT

"Det är bara att lyfta på hatten för Arnaldur Indridason, en av mina absoluta favoritförfattare. Tidigare utsedd till Nordens bästa deckarförfattare, och det är inte svårt att förstå varför."

 

Svart himmel

"ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare" /Barometern

"Man får inblick i skenande räntor lika väl som i tvivelaktiga polismetoder. Stöddiga torpeder blåser upp sig och rödkindade bankmän gråter i denna komplexa bok, som ger ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare."
INGER DAHLMAN

Svart himmel

"engagerande, välskrivna nutidsdrama" /Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det börjar med att en kvinna som ägnar sig åt utpressning hittas mördad. Därefter skruvas tempot upp så att man som läsare nästan måste hålla i sig.

Hårdföra smågangsters, trasiga alkoholister, isländska bankdirektörer i skojarbrancshen - alla uppfyller de sina roller perfekt i detta engagerande, välskrivna nutidsdrama. Inget att förvånas över då författaren fått nästan alla priser som finns i deckargenren."

Mörka strömmar

"en spännande och välskriven deckare med fina miljöbeskrivningar" /Dagbladet Sundsvall

Mörka strömmar

"Andlöst spännande" Ingalill Mosander, Aftonbladet

Frostnätter

"Betyg 4 av 5"

"När boken dessutom har vissa paralleller med en (spoiler!) av mina gamla favoritfilmer från 90talet blir jag bara ännu mer förtjust. Frostnätter är helt klart ännu en läsvärd deckare från Arnaldur Indridasons penna."

Mörka strömmar

"Här finns både originalitet och humor" /Jönköpings-Posten

Mörka strömmar

"I 'Mörka strömmar' känner jag igen den Indridason jag gillar" /Smålands-Tidningen

Mörka strömmar

"Isländskt kalldrag"

"Jag följer upplösningen inte så mycket för spänningen som för miljöbilderna från gudsförgätna bysamhällen och slitna kök som luktar överkokt kolja.

Indriðason är fjärran CSI. Han funderar över det sociala arvet – romanens mörka strömmar. Böckerna präglas av en dovt dunkande oro – snart rämnar samhället i alla sina sprickor. Oro också därför att i bokens slut är den gamla och kloka Erlendur försvunnen på allvar. Fortsättning måste absolut följa."
Bodil Juggas

Mörka strömmar

"fyra stjärnor av fem"

"Arnaldur Indridason är en skicklig deckarförfattare och ett plus är den roll som han låter det isländska landskapet spela i så gott som varje bok."
Eva Johansson

Mörka strömmar

"Boken uppslukar verkligen sin läsare"

"Den täta intrigen leder läsaren vidare till oanade öden och hela tiden vilar ett kyligt flöde genom boken; hidösa brott synliggörs och konsekvenserna som följer är oundvikliga. Motivet bakom mordet är det som slutligen frigör läsaren, vilket är kriminalromanens dragningskraft. Hela vägen fram förmedlar författaren ett effektfullt spel, som lockar läsaren vidare.

Boken uppslukar verkligen sin läsare och (den oväntade) upplösningen lämnar läsaren med tillfredställande svar, men också med en del olösta frågor kring människans tragiska tillkortakommanden."
Therese Bergman

Mörka strömmar

"Tät och gedigen kriminalroman"

Frostnätter

Ljudbokstips från Hemmets Journal

"Detta är den åttonde boken i serien, kanske också den allra bästa. Betyg 5"

Frostnätter

"Mänsklig, personlig, upprörande och varm."

"Mänsklig, personlig, upprörande och varm. Och Pale Olofsson är skön att lyssna på, bland annat för att han hjälper mig med uttalet på isländska namn som Grafarvogur, Sigurdur Oli, Thingvellir och Valgerdur ..."
Laura

Frostnätter

"högre klass än det mesta"

"Att han skriver bra är en sak att varje ny polisroman av Arnaldur Indridason
håller högre klass än det mesta, oavsett kriminell undergenre som ges ut Sverige,
är ännu mer imponerande, smått obegripligt. Skulle inte förvåna om Svenska Deckarakademin nominerar också hans nya roman, Frostnätter (Norstedts, övers: Ylva Hellerud), som en av årets bästa översatta deckare."
Ystads Allehanda

Frostnätter

Ingalill Mosander väljer ut nagelbitare

"Avskalat och suggestivt." Ingalill Mosander, Aftonbladet

Frostnätter

"befriande att läsa en deckare som rör sig i livets eget tempo"

"Jag skrev att det är långsamt, men det känns ganska befriande att läsa en deckare som rör sig i livets eget tempo. /.../ Ingen som gillar Arnaldur Indridason kommer att bli besviken på ”Frostnätter”." 
Anders Wennberg

Frostnätter

Arnaldur Indridason och Stieg Larsson prisade i USA

"The Icelandic author Arnaldur Indridason and the late Swedish journalist Stieg Larsson were honoured at the major US mystery convention Bouchercon."

Frostnätter

"Frostnätter har allt en bra deckare ska"

"Frostnätter är absolut en av Indridasons bästa deckare. Den innehåller allt som en bra genre­bok ska: brottet, sveket, kärleken och spänningen. Med det dramatiska landskapet vid Tingvallasjön som mäktig kuliss."
Ulla Strängberg

Frostnätter

Magnus Utvik recenserar Frostnätter - se klipp från svt play

"Den bästa boken sedan Glasbruket som var hans debut. Betyg 4" Magnus Utvik

Frostnätter

"en av Arnaldur Indridasons bästa böcker"

"”Frostnätter” är en av Arnaldur Indridasons bästa böcker, vilket inte vill säga lite. Den är återhållsamt skriven, otäckt spännande men också med en ständig underström av sorg över människans tillkortakommanden."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Frostnätter

"'ännu en lysande kriminalroman från Indridason"

"Trots självmord, snö, mörker och kyla är "Frostnätter" faktiskt den hittills varmaste och mest försonande boken om Erlendur Sveinsson. Och nog den bästa också. I alla fall tills bok nummer åtta kommer."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Frostnätter

Isländska pressröster om Frostnätter

"Harðskafi är den sortens bok man inte glömmer och som lever länge i läsarens minne."
Úlfhildur Dagsdóttir, www.bokmenntir.is

"Kunde varken sova eller äta från det ögonblick jag öppnade boken till dess jag läst klart den. Mästerligt berättad."
Silja Aðalsteinsdóttir, www.tmm.is

Änglarösten

Pressröster om Änglarösten

”…Indriðasons prosa rullar fram som en glaciär, kall, mäktig och ohejdbar.”
Lotta Bergström, Hallands Nyheter

”Att jämföra honom med Simenon och Sjöwall/Wahlöö må vara djärvt. Men det vore att förminska Indriðasons berättarkonst om man inte vågade ha modet att nämna hansnamn vid sidan av dessa giganter. Så bra är han faktiskt.”
Rolf Asmundsson, Östran

Glasbruket

Sydsvenska Dagbladet recenserar Glasbruket

”Låt mig konstatera det redan från början – islänningen Arnaldur Indridasons Glasbruket är en av de bästa polisromaner jag någonsin läst!”
Jan Broberg, Sydsvenska Dagbladet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.