Galgbergets väktare

”hon borde vackla på rutinens brant och skriva sega upprepningar. I stället lyckas hon allt mer använda sina spänningsintriger till att belysa såväl svåra etiska frågor som nya tekniska möjligheter. Och givetvis finns det en stor portion av alldeles vanliga, hopplöst snåriga känslor.”

BTJ

Galgbergets väktare

”en spännande historia med insiktsfullt gestaltade karaktärer. Anna Jansson har med Galgbergets väktare skapat ett rafflande deckardrama som borde tillfredsställa både gamla och nya fans.”

BTJ

Skuggan bakom dig

”...en effektivt berättad och spännande seriemördarthriller.”

Dödslistan

”Efter 20 år med Maria Wern vet hon hur en historia ska berättas för att få sidorna att bläddra av sig själv. Bra gjort att ha inspirationen fortfarande.”

Dödslistan

”Maria Wern-deckarna firar tjugoårsjubileum, och Anna Jansson skulle kunna vackla på rutinens brant. Men det gör hon inte, snarare blir hon allt bättre med åren. Hon tar ut svängarna i personbeskrivningarna, där det finns såväl skarpögda, roliga nidporträtt som ömsinta beskrivningar av utarbetade mammor och vilsna barn.”

BTJ

Dotter saknad

"Dotter saknad är en effektivt berättad svensk polisthriller med en blandning av vardagshumor, krypande spänning och relationsdrama. ... Anna Jansson lyckas hålla spänningen vid liv ända till slutet genom att presentera flera tänkbara gärningsmän och det blir lite Rosemary's baby-känsla innan den överraskande upplösningen kommer."

Mitt hjärta är ditt

”Med hjälp av välvalda detaljer och en enorm lokalkännedom skapar hon även denna gång en förförisk Gotlandsvärld befolkad med komplexa gestalter; en värld dit man som läsare gärna återvänder”.

En otippad kärlekshistoria

”Anna har förmågan att varva glädje och sorg på ett bra sätt i sina böcker. Angelika och hennes systrar är personer man gärna skulle ha omkring sig. Och jag väntar febrilt på en fortsättning nu med tanke på slutet i denna bok...”

En otippad kärlekshistoria

”Böckerna om Ödesgudinnan Angelika har blivit något jag ser fram emot. Och efter En otippad kärlekhistoria är jag otålig att få reda på fortsättningen!”

En otippad kärlekshistoria

”Charmig, underhållande & gripande!”

Betyg: 4 av 5

Kvinnan på bänken

”Anna Jansson leverar alltid något spännande, mixat med lite historia på min favorit ö i Sverige. Det är lätt att hänga med, hjärnan slappnar av och bara flyter med i handlingen.”

Kvinnan på bänken

"Hon hittar ständigt nya platser och fenomen att förankra sina berättelser i." - Kerstin Bergman 2018-03-31

Kvinnan på bänken

"Anna Jansson är en god berättare och driver proffsigt handlingen framåt och boken är en riktig bladvändare."

Kvinnan på bänken

"Anna Jansson är en proffsig skribent som förutom spänning ger oss stämningsfulla miljöskildringar och intressanta människoporträtt… Mycket skickligare kan det inte bli."

Kvinnan på bänken

"Som vanligt är Anna Janssons karaktärer skickligt mejslade"

Kärleksdans i obalans

”Det känns inkännande, innerligt och varmt”

[...] ”Emellan varven är det dråpligt roligt, och som jag skrivit i andra sammanhang uppskattar jag verkligen när det finns en balans mellan elände och gapskratt. Det är befriande!”

Svärmödrar utan gränser

”den är mysig, man kan relatera till handlingen och boken har ett lätt flyt i texten.”

Det du inte vet

”Som vanligt levererar Anna Jansson en spännande och lättläst deckare som är svår att lägga ifrån sig.”

Kärleksdans i obalans

”Spännande feelgood [...] En bra roman av runda av sommaren med.”

Kärleksdans i obalans

”Det finns ett stråk av större allvar i boken även om Angelika och hennes systrar lockar till skratt med vassa repliker.”

Kärleksdans i obalans

”Det är lättsam och välskriven underhållning men det finns också mörkare stråk i berättelsen den här gången. Relationer är minsann inte bara på lek.”

Kärleksdans i obalans

”Jansson tar upp många allvarliga ämnen på ett seriöst sätt ...”

Det du inte vet

”Det du inte vet är en bok som är rafflande från den första sidan och där spänningen fortsätter genom hela berättelsen.”

”Det du inte vet är en skickligt uppbyggd deckare där många överraskningar ryms på ett omsorgsfullt berättat vis. Det är otroligt skickligt att kunna knyta ihop allting så snyggt som författaren faktiskt lyckas göra till slut. Och trots att det är många vändningar och vindlingar hänger allting ihop och blir sällan rörigt eller konstigt. Bara spännande.”

Det du inte vet

"Det är svårt att lägga boken ifrån sig. För en läsare, som besökt Gotland ett antal gånger, blir igenkännandet i många miljöskildringar en extra bonus. Boken är förvisso en pusseldeckare, men författaren har en genial förmåga att förutom själva intrigen

Det du inte vet

Anna Jansson kan det här med att bygga spännande vardagshistorier utan spekulativt våld. Tack för det! Skickligt om hur tunn gränsen kan vara mellan förövare och hjälte, mellan att vilja rädda och vilja hämnas.”

Det du inte vet

"Två smarta drag för att gjuta nytt liv i serien. Dessutom härliga Gotlandsmiljöer och en klurig gåta med pusseldeckarinslag – Janssons trogna läsare lär inte bli besvikna."

Det du inte vet

"Det är ett skickligt grepp att poliserna blir personligt inblandade. Då blir också läsaren mer berörd" [...] "'Det du inte vet' är absolut en av hennes allra bästa deckare."

Det du inte vet

"Ett verkligt stycke Sverige i form av en deckare, och bland det bästa Jansson har skrivit."

[...] "Polisroman, kriminalgåta, samhällsskildring och det som nu kallas "domestic noir". Allt detta har Anna Jansson lyckats förena i Det du inte vet."

Svärmödrar utan gränser

"Årets bästa deckare är en feel-good roman!"

[...] "Svärmödrar utan gränser" är en utmärkt relationsbok, med massor av spänning och med en rejäl knorr på slutet. En överraskande twist, värdig vilken deckare som helst! Ja, "Svärmödrar utan gränser" är verkligen lika spännande som en deckare, men så är den ju också skriven av deckarmästarinnan Anna Jansson. Och hon är så duktig att hon inte behöver begå mord för att hålla intresset uppe! I "Svärmödrar utan gränser" bjuder hon dessutom på en mycket rolig parodi på en deckarförfattare!"

 

Det du inte vet

"Alla fans av Anna/Maria får sina förväntningar infriade."

Svärmödrar utan gränser

"Den första boken var gudomlig men den här är för tusan GUDOMLIGAST!"

Svärmödrar utan gränser

"Men nu har Anna Jansson hittat formen, till min förtjusning, och berättar om alla sorters relationer så att det både blir spännande, roligt och tankeväckande." /Lotta Olsson, DN

Rädslans fångar

"...spännande och välskriven med fina miljöbeskrivningar och intressanta personporträtt" /Allers

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

""Anna Jansson är en skarp iakttagare. Hon ser samma saker som vi andra, men hon förstår att finna det komiska i vardagssituationer och hon kan dessutom beskriva det hon ser så att läsaren skrattar och ler igenkännande." /DAST Magzine

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Mysig, lättsam, men framförallt rolig läsning." /Femina

Rädslans fångar

"Anna Jansson lyckas på ett väl genomtänkt sätt väva samman allt till en oväntad upplösning." /Värmlands Folkblad

Rädslans fångar

"Lättläst, tankeväckande och engagerande" /Allas

Rädslans fångar

"Maria Werns nya fall blir en komplex väv som fängslar"

Rädslans fångar

"Anna Jansson är skicklig på att väva samman hennes karaktärers personliga liv med en spännande historia." /Ölandsbladet

Rädslans fångar

"Det är som vanligt när det gäller Anna Jansson välskrivet och spännande. Det är lätt att fångas av historien och dras in i denna bladvändare."

Rädslans fångar

"Skickligt hopflätat och spännande ..." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Alla kan se dig

"Betyg: 5"

"Jag älskar Anna Janssons värld när min egen värld är stressig och framförallt lite höstgrå. Hon skapar historier som är lätta att hänga med i och som inte kräver en alltför aktiv hjärna, men ändå missar jag inte en stavelse eller detalj i handlingen."

Alla kan se dig

"Jag älskar att dras in i en bok, och precis så är det här. Det är raffel och spänning från första sidan."

"Alla kan se dig är en inte bara en deckare. Det är en rå berättelse om utanförskap som spelar på flera plan." "Jag blir berörd och fylld av tankar."

Alla kan se dig

"Betyg: 4" /Kommunalarbetaren

Alla kan se dig

"Anna Jansson laborerar klokt och genomtänkt med olika tiders offentlighet och utnyttjande ..." /Lotta Olsson, DN

Alla kan se dig

"Genast börjar Anna Jansson att spinna en intrig av både finurliga och väl avvägda trådar om människor, händelser, vardagslivet och - som alltid - en aktuell samhällsfråga." /Kristianstadsbladet

Alla kan se dig

"Anna Jansson är en driven deckarförfattare som kan konsten att berätta en story samtidigt som hon får läsaren att tänka till." /Ölandsbladet

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Ett rätt roligt genrebyte som mestadels fungerar.​" /Lotta Olsson, DN, tipsar om feel good-böcker

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

" ... en riktigt mysig roman." /Allers

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

""Det är lättsam och glad feelgood som Anna Jansson bjuder på i ”Ödesgudinnan på Salong d’Amour”."

"Det är lättsam och glad feelgood som Anna Jansson bjuder på i ”Ödesgudinnan på Salong d’Amour”. Som läsare är det lätt att bli förtjust i huvudpersonen Angelika och hennes strävanden till att skapa mer kärlek för Visbys invånare. Språket är lättillgängligt och gör att läsningen flyter fort, vilket bidrar till underhållningsfaktorn. /.../

”Ödesgudinnan på Salong d’Amour” är trevlig underhållning, prefekt för tillfällen då lättsam förströelse i vacker miljö behövs."
Emma Kreü


Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Äntligen har Anna Jansson skrivit en feelgoodbok fylld med humor, det har jag längtat efter länge."

"Eftersom jag är gift sedan snart fyrtio år har jag inget behov av att besöka Salong d’Amour, annat än för att fixa till håret förstås. Och kanske också för att få träffa Angelika, vilket jag gärna gör igen. För det blir väl en fortsättning Anna, du måste ha haft lika roligt som vi läsare har!

Betyg: 4 tomteluvor"

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Under en enda härlig sommardag slukade jag boken och nu hoppas jag att Anna Jansson skriver fler feelgoods, jag skulle absolut läsa dem!" /Bokfrossa

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Ödesgudinnan på Salong d'Amour är lättsam och kul läsning." /Värmlands Folkblad

"Här byggs intriger upp och man känner med personerna och vill bara att det ska sluta så lyckligt, så bra som det bör göra i en kärleksroman. Ödesgudinnan på Salong d'Amour är lättsam och kul läsning. Det som framför allt slår en är att författarinnan måste ha haft sanslöst roligt för egen del medan hon uppfann sina karaktärer.

Det här måste vara en välkommen kontrast till det kriminella livet i böckerna om Maria Wern. Men visst förekommer det ett brott även i den här romanen.

Till och med det synnerligen grova brottet framstår som lättsamt, tack vare att det drabbar den glada spralliga frissan."
Britta Staake

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Man kan lugnt säga att årets sommardeckare är här! Och i år är årets deckare en “romance“ kryddad med en del brott och en del matlagning och en del mysterier."

"Anna Jansson har här lagt krutet på en annan typ av brott än de sedvanliga morden på Gotland som vi vant oss vid i Maria Wern böckerna.

Men maskineriet är detsamma, lika väloljat. Eller för att använda ödesgudinnemetaforen: alla trådar går om varandra och möts, det är bara för läsaren att försöka lista ut vilka som är viktiga trådar och vilka som bara trasslat ihop sig ändå. /.../

Man kan lugnt säga att årets sommardeckare är här! Och i år är årets deckare en “romance“ kryddad med en del brott och en del matlagning och en del mysterier."
Belinda Graham

Skymningens barfotabarn

"... en fantasifull och spännande intrig ..." /Tidningen Vision

"Det är en fantasifull och spännande intrig och det är inte lätt att lista ut vem mördaren är. Det jag gillar mest med Anna Janssons böcker är att hon är så bra på att beskriva barns utsatthet, deras tankar och känslor."
Anni Alm

Skymningens barfotabarn

""Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande ..." /Ölandsbladet

"Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande och lika mycket ägnas bokens sidor åt Marias privata liv som hennes arbete – i detta fall kommer det privata och jobbet att knytas samman på flera olika sätt. I sin historia blandar hon historien om ett barns utsatthet i dagens samhälle med händelser kring slutfasen av andra världskriget som kastar sin skugga över Gotland idag."
Kenth Jönsson

Skymningens barfotabarn

"Anna Jansson är en av mina favoriter ..." /Lotta Olsson, DN

"Skicklig berättelse, framför allt om barnen som ljuger om sin värld med stor självklarhet. Allt kan man inte berätta för vuxna, det vet ju alla."

Skymningens barfotabarn

"Anna Jansson har återigen skrivit en roman som inte går att släppa förrän sista sidan är läst." /Värnamo Nyheter

"När så Maria Wern drabbas personligen blir allt så mycket mer närgånget. Och det blir så mycket lättare att sätta sig in i skräcken, rädslan och våndan när de som står nära också dras in."
Gunvor Karlsson

Skymningens barfotabarn

"En spännande historia i Gotlandsmiljö med en hyfsat oväntad upplösning." /Kommunalarbetaren

Dans på glödande kol

"vi bjuds på ännu en välskriven och spännande mordhistoria" /Allas

Dans på glödande kol

"en läsvärd bok" /Dagbladet Sundsvall

"Anna Janssons fjortonde bok om Maria Wern är en läsvärd bok, med lagom spänning och en kluring upplösning."
Kjell Åke Tjernström

Dans på glödande kol

"Den är spännande med flera fantasifulla villospår" /Tidningen Vision

"Det bästa med boken är författarens porträtt av pojken Leo, som hon tecknar med både svärta och värme."

Dans på glödande kol

"den som vill ha rutinerad spänning kommer inte att sakna någonting" /Icakuriren

"Det är ett fint tecknat porträtt av ett djupt oroat barn, som vilar lika stadigt på inlevelse som på goda psykologiska insikter."
Marie Peterson

Dans på glödande kol

”denna bok tycker jag personligen är en av Anna Janssons bästa på länge” /Gotlands Allehanda

"Med den nya boken fortsätter Anna Jansson att överraska läsaren och kasta den hejvilt fram och tillbaka. Hennes styrkor är det känslomässiga spelet och dramaturgin."
Simon Frid

Dans på glödande kol

”riktigt bra och lättillgänglig underhållning” /Ingrid Lundqvist, Norran

Dans på glödande kol

"Tänkvärt om barns utsatthet" /Metro

"Tänkvärt om barns utsatthet, sviktande ideal hos politiker och om dem som inte drar sig för att utnyttja andras längtan efter kärlek och skönhet."
Metro listar veckans favoriter

Dans på glödande kol

"Anna Janssons mix av kriminaldrama, relationshistoria och en gnutta humor tilltalar mig." /DAST Magazine

"Anna Jansson är en mästare på att använda barn i sina intriger. Hon behandlar dem med respekt och förståelse. De blir huvudpersoner och inte bara statister.
Anna Janssons mix av kriminaldrama, relationshistoria och en gnutta humor tilltalar mig. Det är också trevligt att läsa deckare som inte är tegelstensliknande.
Som det var förr under 300 sidor. Och det är bra sidor, skrivna med ett flyt som är lättläst men ändå med ett djup som skapar eftertanke."
DAST Magazine

Dans på glödande kol

"Hon har hittat sin egen nisch - att twista till intrigen." /Kristianstadsbladet

"I Anna Janssons böcker om kriminalinspektör Maria Wern och kollegerna på Gotland är det aldrig så enkelt som det verkar. Hon har hittat sin egen nisch - att twista till intrigen.
Lösningen är aldrig logisk, utan innehåller en slags fantasifull touch av sagoberättande. Det är också tjusningen med hennes böcker: Just den lätta galenskapen kombinerat med klassiskt polisarbete, diskbänksrealism och lite romantik."
Cecilia Isberg

När skönheten kom till Bro

Hélène Benno tipsar om litterära vandringar i Visby baserade på Anna Janssons böcker: "I fotspåren på Maria Wern" och barnvandringen "I fotspåren på Emil Wern".

När skönheten kom till Bro

"Jansson övertygar i ny kriminalroman" /Borlänge Tidning

"För När skönheten kom till Bro är riktigt spännande och levande, och har genomgående ett bra, högt tempo."
Örjan Abrahamsson

När skönheten kom till Bro

"proffs på att bygga upp spänning" /Blekinge Läns Tidning

När skönheten kom till Bro

"precis som tidigare skriver Anna Jansson böcker med mycket driv framåt" /Mari Ermeland, Smålands-Tidningen

När skönheten kom till Bro

Meny.nu recenserar "När skönheten kom till Bro"

"Det som speciellt ger den här romanen nerv är de – som alltid hos Anna Jansson – plågsamt väl fångade vårdmiljöerna, men framför allt de psykologiskt väl fångade lajvspelarna, deras svårigheter att skilja på verklighet och fantasi, deras sätt att låta en drömd tillvaro kompensera en trivial verklighet."
Karl G Fredriksson

När skönheten kom till Bro

"Spännande deckare som ställer frågor" /Dag Sandahl, Östran

När skönheten kom till Bro

Metro listar veckans favoriter

När skönheten kom till Bro

"Anna Jansson håller stilen"

Alkemins eviga eld

"Anna Jansson behärskar konsten att berätta en historia" /VLT

"Alkemins eviga eld är ännu en väl berättad historia om mänsklig kärlek som övergår till såväl hat som lidande/hämndbegär.

Anna Jansson visar ånyo att hon kan berätta en hemsk historia men samtidigt lyfta framoch porträttera det mänskliga bakom." /Per Tviksta - VLT

Alkemins eviga eld

"Högklassig spänning"

"Alkemins eviga eld är Anna Janssons tolfte bok om Maria Wern och hon fortsätter att hålla samma höga klass även i denna spänningsroman. På ett spännande och beskrivande sätt bygger hon upp berättelsen, som när den är slut får en att längta till nästa bok." /Kjell-Åke Tjernström

Alkemins eviga eld

"Spänning som får läsaren att sträckläsa"

"Det här är Anna Janssons tolfte bok om Maria Wern. Jag tycker att det här är en av hennes bättre böcker. Språket flyter och hon har funnit en intrig som inte tretton på dussinet av våra spänningsförfattare sysslar med. Hon levandegör numera både personer och miljö.

Anna Jansson tillhör den kategori av kriminalförfattare vars böcker passar i hängmattan eller liknande på sommaren. Alltså en bok att ta med sig och ha trivsamt med. Och lite spänning som får läsaren att sträckläsa boken." /Lennart Högman

Alkemins eviga eld

"Spännande och lärorikt"

"Annars fortsätter Anna Jansson att bygga kreativa och spännande berättelser. Som alltid är intrigen fantasifull, berättarglädjen finns där, och spontant känns Alkemins eviga eld som ett rejält kliv uppåt mot deckartronen igen." /.../ "Det är spännande, och dessutom lärorikt."  /Cecilia Isberg

Alkemins eviga eld

"Spänning hela vägen"

"De som varit med under hela resan märker hur hon utvecklat både språket och intrigerna, hur man håller spänningen kvar till slutet, även om man anar gåtans upplösning långt tidigare.

Flera gånger tidigare har hon fått rubriker som Janssons bästa hittills och den här romanen sorterar in i den kategorin." /Bengt Valentinsson

Alkemins eviga eld

"Skickligt uppbyggd intrig"

"Anna Jansson har en förmåga att hålla läsaren kvar i berättelsen, då karaktärerna beskrivs på ett trovärdigt sätt och berättelsen känns välgenomtänkt och närgående. Hon binder samman vetenskap, kemi, magi och fiktion. Det här ger berättelsen liv och intrigen är skickligt uppbyggd kring principen om hur oädla metaller förädlas till guld. Här kommer det övernaturliga in på ett stilfullt vis och det hela ger berättelsen sin gåtfullhet. Mystik och vetenskapliga sanningar är något som bidrar till spänningen och helheten skapar en bro över till läsarens sinnen."

Therese Bergman


 

Drömmen förde dej vilse

"Hon blandar spänning och dramatik med lättläst målande miljöbeskrivningar på ett briljant sätt." /Dagbladet Sundsvall

"Hon blandar spänning och dramatik med lättläst målande miljöbeskrivningar på ett briljant sätt."
Kjell Åke Tjernström

Drömmen förde dej vilse

"Betyg: 5 av 5"

Drömmen förde dej vilse

"fina gestaltningar och intressanta bifigurer" /Dala-Demokraten

"Det här är en deckare att läsa om man vill känna igen sig, nästan tycka att man hört historien förr. Men dessutom får läsaren en hel del fina gestaltningar och intressanta bifigurer. Anna Jansson har också ett språk som flyter bra. Men det är bihistorierna som är betydligt mer intressanta än polisens jagande efter mördaren."

Drömmen förde dej vilse

"Anna Jansson hanterar polisromanens numera obligatoriska komponenter mycket skickligt."

"Det ska också sägas att Anna Jansson hanterar polisromanens numera obligatoriska komponenter mycket skickligt.

Att den i otaliga ledtrådar intrasslade huvudmisstänkte alltid är oskyldig hör till dessa, men det förtar faktiskt inte spänningen nämnvärt; huvudsaken är att berättandet blir direkt och läsaren tillåts följa historien inifrån.

Det som gör att känslan av fobisk upprepning förflyktigas är Janssons träffsäkra, strävt osentimentala och ömsinta humor. I gestaltningen av konflikterna mellan arbete och kärlek, plikt och lust, skuld och hopp, överskrider Jansson livsvillkoren utan att överge människorna som dukar under för dem.

Gott nog."

Ragnar Strömberg

Drömmen förde dej vilse

"En bok med ett förfinat berättarspråk"

"De som redan tidigare gillar böckerna om Maria Wern kommer att betygsätta "Drömmen förde dej vilse" som den bästa hittills och den har klar potential att locka nya läsare till skaran av Anna Jansson-fans."
Bengt Valentinsson

Drömmen förde dej vilse

"En trea" /Magnus Utvik

"det finns nånting för alla här för hon tar upp så mycket olika samhällsproblem och det är hon väldigt duktig på Anna Jansson"

Drömmen förde dej vilse

"tveklöst till de bästa i serien"

"Anna Jansson levererar alltid bra deckare, vissa i serien är bättre än de andra och Drömmen förde dej vilse hör tveklöst till de bästa i serien om Maria Wern."

Drömmen förde dej vilse

"den bästa i hennes Wern-serie!" /VLT

"En ovanligt blodig och brutalt närgången historia av Anna Jansson, men enligt min mening den bästa i hennes Wern-serie!"
Per Tviksta, VLT

Drömmen förde dej vilse

"Full fart redan från sidan tre"

"Den inordnar sig i samma fack som sina föregångare: Vidrigt våld, ständigt stegrad spänning, siktet inställt på företeelser i samhället och psykologiska förklaringar. /.../ Känsla för barnet har Anna Jansson uppvisat förr. Det gör hon också här. Men i första hand är hon det hon utger sig för att vara: Spänningsförfattare!"
Inger Dahlman

Drömmen förde dej vilse

"Växande spänning i Janssons nyaste"

"Att mördaren lyckas hacka sig in i alla möjliga informationssytem bidrar också till den att den obehagliga stämningen kryper sig allt närmare på. Plus också för det något oväntade slutet!"

Först när givaren är död

"Bra jobbat Anna!"

"Jag uppskattar verkligen ”Först när givaren är död”. Anna Jansson blir bättre och bättre. Språket är lättflytande och utan stötestenar för läsaren. Det som lyfter den är Frida. Jag vill bli en Frida när jag blir gammal. Med eller utan en Joakim! Det finns humoristiska vändningar blandade med spänning och lite historiska kullerbyttor. Bra jobbat Anna!"

Först när givaren är död

"En riktigt spännande historia!"

"Det här är absolut en av Annas bättre böcker. En riktigt spännande historia!"
Vecko-Revyn

Först när givaren är död

"en driven spänningsförfattare"

"Jag gillar ”Först när givaren är död”. Anna Jansson har blivit en driven spänningsförfattare, och psykologin är tillräckligt trovärdig. Att hon gräver upp det akademiska stridsäpplet Svearikets vagga tilltalar mig också. Ytterligare ett plus är att vårddebattören Jansson gör sig gällande även här. Det skadar inte att påminna om hur privatisering av vården gör samhället mindre jämlikt och släpper fram drivkrafter som inte har med bot eller lindring att göra."
Barbro Frost

Först när givaren är död

PocketBlogg rapporterar från Annas seminarium

"Lyssnade på Anna Janssons presentation av Först när givaren är död som verkar vara en rolig thriller i Maria Wärn-serien. Anna läste en bit ur boken när huvudpersonen 80-åriga Frida träffar Joakim som är ”killen på glid” och som folk är rädda för. Vi skrattade högt i salen."

Först när givaren är död

Gammal dam lockar i deckare - SR recenserar Först när givaren är död

"Det är en helt enkelt en bra bok, underhållande och spännande."
Gunnel Wallin, Kulturen SR P4 Gotland

Först när givaren är död

Dagbladet Sundsvall recenserar Först när givaren är död

"Anna Jansson kan verkligen konsten att bygga upp spännande intriger, som gör att man får svårt att lägga ifrån sig boken, för nyfikenheten blir stor och man funderar hur kommer hon att lösa det hela. Med ”Först när givaren är död” har hon ännu en gång skrivit en bra och mycket läsvärd bok."
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet Sundsvall

Först när givaren är död

Skånska Dagbladet recenserar Först när givaren är död

"... den vibrerar av en härlig dos berättarglädje kombinerat med människokärlek och engagemang och det går helt enkelt inte att värja sig. Läsglädjen är räddad för ett tag fram över!"
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Först när givaren är död

Borlänge Tidning recenserar Först när givaren är död

"Det är spännande, väl skrivet och kryddat med glada absurditeter som gör att jag fnissar förtjust mitt i mordgåtan."
Ragna Fahlander, Borlänge Tidning

Först när givaren är död

Gotlands Tidningar om Först när givaren är död

"Anna Jansson vrider och vänder på sina personer med humor och ganska stor skicklighet, vilket också ger utrymme för en del samhällskritik - inte minst av hennes skötebarn, den svenska vårdapparaten."
Bengt Valentinsson, HelaGotland

Först när givaren är död

Nya Wermlands-Tidningen recenserar Först när givaren är död

"Det handlar om spänning och det är en roman om mänskliga relationer. Författaren behärskar båda företeelserna."
Inger Dahlman, Nya Wermlands-Tidningen

Först när givaren är död

"Betyg: 4 av 5"

"Den gamla damen Frida Norrby roar mig enormt. Speciellt när hon är med den unge mannen Joakim."

Inte ens det förflutna

Pressröster om Inte ens det förflutna

"Maffigt spännande."
Ulrika Stahre, Aftonbladet

"Men Anna Jansson skriver med en galen underskruv som är omöjlig att inte imponeras av. När hon är bra är hon helt lysande, och som infam samtidsparodi över oss medelålders svenska kvinnor är det oslagbart."
Lotta Olsson, DN

"Det finns en röd tråd i historierna om den utsatthet vi har som individer i ett samhälle som inte är byggt för alla ... samtidigt som det faktiskt är riktigt spännande. Anna Janssons bästa hittills."
Bengt Valentinsson, GT

"En varm skildring av en vuxen och svårhanterlig kärlek. Det är bara att upprepa vad jag skrev om hennes Främmande Fågel 2006: Så bra hon är!"
Bo Lundin, Sydsvenskan

"Anna Jansson brilljerar i suggestiva beskrivningar av Gotska Sandön i storm, regn och mörker. Stämningen av hotande undergång går nästan att ta på ...
Anna jansson är verkligen en av de bästa vi har."
Anders Wennberg, Gävle Dagblad

"Spännande är det alltså med besked."
Lotta Bergström, Hallands Nyheter

"Skickligt bygger Anna jansson upp ett mardrömsscenario ... en stark och mycket spännande bok."
Ola Sollerman, Gotska Sandön gm (GT)

Pojke försvunnen

Pressröster om Pojke försvunnen

"... en spännande, välskriven roman med skarpsynta skildringar av moraliska konflikter och mänskliga tillkortakommanden."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det finns en psykologisk skärpa i människoporträtten, en "mänsklighet" som står i samklang med Nils Ferlins diktning, denne den mänskligaste av poeter. Mer än kriminalintrigen är det detta som verkligen engagerar i "Pojke försvunnen"." Karl G. Fredriksson, Nerikes Allehanda

"Anna Jansson skriver mycket och blir bara bättre. När motiven ligger nära verkligheten och miljöerna är äkta ger det spänningen en extra krydda."
Barbro Frost, Hallandsposten

"Det är välskrivet, som vanligt, när Anna Jansson berättar om kriminalinspektör Maria Wern." Eva Högkvist, Dalademokraten 

 

Stum sitter guden

Pressröster om Stum sitter guden

"Stum sitter guden är en alldeles utmärkt debut som introducerar ännu en intressant personlighet i svensk spänningslitteratur" Dala Demokraten

"...en mycket tät, fängslande och fartfylld deckare." Norra Skåne

 

Svart fjäril

Pressröster om Svart fjäril

"Anna Jansson bygger skickligt upp sin berättelse där spänningen hela tiden ökar." Upsala Nya Tidning

"Svart fjäril är utan tvekan Anna Janssons hittills skickligast konstruerade roman." Nerikes Allehanda

"... en väl balanserad och stilsäker berättarkonst som säkert kan ge henne fler utmärkelser." Folket

"Välskrivet, tänkvärt, klarsynt och utsökt berättat." Kristianstadsbladet

Främmande fågel

Pressröster om Främmande fågel

"Främmande fågel är spännande som kriminalroman och den bevisar att genren lämpar sig utmärkt också för seriös etisk reflexion."
SvD

"På det stora hela är Anna Jansson det bästa som hänt svensk kriminallitteratur på senare år."
Kristianstadbladet

"Det är en insiktsfull och skakande vision som Anna Jansson målar upp, en spänningsroman av bästa märke."
Nerikes Allehanda

"Anna Jansson är sjukvårdsutbildad och har just den sakkunskap som krävs för att ge den här berättelsen en kuslig trovärdighet."
Folkbladet

 

Främmande fågel

Svenska Dagbladet intervjuar Anna Jansson

Hon har skrivit om samtidsämnen som genmanipulation, ungdomars chattande och äldrevård. Temat för Anna Janssons nya kriminalroman är skrämmande aktuellt: fågelinfluensan kommer till Sverige och börjar drabba människor.

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.