Trädgårdslycka

”Romantiskt drömmeri och konkreta tips är en lyckad mix från trädgårdsfavoriten Hannu Sarenström.”

Trädgårdslycka

”Underbart inspirerande med alla fantastiska bilder på olika sorters trädgårdar, där man bara vill sjunka ner i en solstol med en sval drink i solnedgången.”

Trädgårdslycka

”Och det regnar trädgårdsböcker. En drömsk sådan är Hannu Sarenströms Trädgårdslycka, där han ser sig om i folks trädgårdar.”

Trädgårdslycka

”Hannu Sarenström är ju larvigt begåvad … en rolig läsning … han är jätteduktig fotograf, det är jättefina bilder i boken också.”

Trädgårdslycka

"Den här boken är verkligen full av kärlek till blommor och trädgård. Inspirerande bilder och praktiska tips ingår!"

Trädgårdslycka

"Bilderna är magiskt vackra och innehållsrika, och boken är läsvärd för alla trädgårdssinnen!"

Hannus magiska jul

"God mat, julbak, tips och vackra bilder - som för övrigt är tagna av författaren själv." /Hemmets Journal

Hannus magiska jul

"Gillar!" Betyg: 4 /Borlänge Tidning

"Vi får många klassiska recept, ibland med en rolig liten twist, men också en hel del nytt och grönt."

Hannus magiska jul

"Strålande matmagi" /Aftonbladet Söndag

Hannus magiska jul

"Hannu Sarenström har fyllt en bok från pärm till pärm med myskänslor och längtan." /Sundsvalls Tidning

"Närmare 200 sidor fullproppade med jul - kan det bli mysigare? Hannu Sarenström har fyllt en bok från pärm till pärm med myskänslor och längtan. Recepten sträcker sig från första advent och hela vägen till nyår, här finns allt!"

Hannus magiska jul

"Sarenström, mat- och trädgårdsinspiratör, författare och fotograf kan konsten att skapa en maxad jul - både inne och ute." /Allt om Trädgård

Lundens skugga

"Jag blir alltid lika inspirerad av Hannu ..."

Lundens skugga

"Vill ha nu" /Allt om Trädgård

"Hannu har ju en otrolig känsla för växterna och deras karaktär och livsbetingelser, så detta lovar att bli en enastående läsupplevelse. Hannu Sarenström är inte bara en mästare i trädgården - få andra kan skriva så personligt, inspirerat, levande och roligt om trädgård. Och hans bilder brukar också vara högklassiga!"
Lars-Erik Läck

 

Lundens skugga

"Återigen lustfyllt och praktiskt." /Allers Trädgård

Lundens skugga

"som ren poesi" /Odla.nu

"Boken Lundens skugga med undertiteln Här växer trädgårdens vackraste blommor är som ren poesi även om den förstås också är en klok bok om växterna som trivs i den halvsoliga eller halvskuggiga lunden, under de skira lövträdens kronor. /.../

Den här boken har allt man kan önska sig av såväl författarens egna, ljuva bilder som hans underbara text."
Sylvia Svensson

Lundens skugga

"Härlig läsning" /Gård & Torp

"Härlig läsning och framför allt vackra och inspirerande bilder."

Lundens skugga

"En riktig godisbok" /Land

"Lundens skugga är precis så vacker som drömmen om den svala lundplanteringen själv. /.../ Så tjusigt är det!"

Lundens skugga

"Växtlistan är lång och till det roligaste hör att de flesta går att odla i hela landet och att många är svenskproducerade." /Sydsvenskan

Lundens skugga

"Entusiasten Sarenström väcker habegär och lust att våga via en mängd utsökta foton." /SvD

"Hannu Sarenström har en sensuell relation till trädgårdskonsten. Nya Lundens skugga handlar om en rik variation växter av olika sorter och slag, de flesta blommar på våren. Här brister knoppar inför våra ögon, smärtsamt underskönt. Entusiasten Sarenström väcker habegär och lust att våga via en mängd utsökta foton."
Lars Ring

Lundens skugga

"Det är naturlikt, men med en mänsklig hand bakom."

"I "Lundens skugga" tar Hannu Sarenström ett rejält kliv in under trädkronorna. Nu handlar det om ett tak av olika bladverk och ett markflor av enkla blommande växter. Det är naturlikt, men med en mänsklig hand bakom. Trädkronorna blir kanske ännu vackrare med blommande näsduksträd, tulpanträd och magnolior blandade med bok och lönn. Skuggan är inte heller färglös med fält av myskmadra, bronsrodgersia och doftande olvon. Har man inte tillgång till en park så går det enligt författaren lika bra att anlägga sin lund under några fruktträd i trädgården."

 

Lundens skugga

"skriver både kärleksfullt och poetiskt"

"Hannu Sarenström, Sveriges populäraste trädgårdsförfattare, skriver både kärleksfullt och poetiskt om trädgårdar i allmänhet och lunden i synnerhet. Lunden som man kopplar samman med våren, för då kommer alla de där underbara blommorna, både i träden och under dem. Hannu beskriver det som att efter en vinter av svartvitt får man äntligen frossa i färg!

Så träffsäkert!"
Belinda Graham

Lundens skugga

"en fin trädgårdsupplevelse" /Sköna Hem

"Fotot, blicken för det unika och sköna i skuggväxterna, den långa växtlistan, skötselråden och läsningen, gör boken till en fin trädgårdsupplevelse."

Sommarkalas

"Har den här kokboken ett budskap, så är det att ta vara på nuet. Lev i det - och ät gott..." Filipstads Tidning

"Det är en härlig bok, knubbig av recept och bilder på alltifrån fruktiga sommardrinkar till ängamat. Gammaldags svenska sommarklassiker blandas med nyare rätter med internationell touch. Hannu Sarenström skriver med gott humör som smittar, och det är inte bara recept vi får utan också små filosofiska utläggningar. Till poängerna hör också det generösa bildmaterialet: inte nog med att han serverar bilder som både är informativa och visar hur maten faktiskt ser ut, det är vackert och aptitretande också. Och bilderna från trädgården och dukningarna i det fria lägger till en extra dimension. Själv är jag såld redan på den 288-sidiga bokens tionde och elfte sida; uppslaget täcks av en bild på ett bord dukat för två mitt i en blommande sommaräng."

Lena Richardson

Sommarkalas

"Svensk sommar" Femina

"Livet känns som en fest när man läser Hannu Sarenströms senaste kokbok Sommarkalas. Man får lust att bjuda hem gäster mest hela tiden och överraska med allt från hela middagar till kantarellpaj, ljuvliga desserter och kaka till kaffet."

 

Sommarkalas

"Det här är min bästa sommarkokbok i år" Plaza Magazine

Sommarkalas

"Med doft av ljumma kvällar" Sundsvalls Tidning

"När Hannu Sarenström skriver om sommarens godaste mat kan jag nästan känna doften av ljumma kvällar och nygrävda rabatter. Men jag kan också höra hans engagerade röst och drabbas av samma hänförelse öcer ramslök och vackert dukade bord.
Den tjocka boken Sommarkalas är en fröjd. Här blandas recept på allt man kan tänka sig med anekdoter, växtinformation och sällsynt vackra bilder, tagna av Hannu själv. Jag blir hungrig och längtande efter en varm, ledig sommar med mycket umgänge och massor med mat. Hannu delar med sig av allt från lätta sommarmackor, över den stora buffén till efterrätter, kaffedrinkar och nybakat bröd. Och hela tiden korta, eprsonliga berättelser som ger lite extra krydda till recepten."

Ingrid Jernberg

Sommarkalas

"Hannu snålar inte på sommarkalaset" Smålands-Tidningen

"En kokbok som kickar igång lusten att laga mat vilken dag som helst."

Mari Ermeland

Sommarkalas

"Sommarkalas är en enda lång kärlektförklaring" Skaraborgs Allehanda

""Hannu Sarenström blir glad av god mat, jag blir glad av hans böcker."

Annica Henriksson

Sommarkalas

"Boken är en njutning i sig!"

"Boken tar sin början när nätterna är som ljusast och slutar i den mustiga septembernatten, precis just när lönnarnas blad färgas röda. Underbart!"

 

Sommarkalas

"Naturligt sommarkalas hos Hannu" Västmanlands Nyheter

"Jag blir glad av Hannu Sarenströms böcker. Så är det bara, och Sommarkalas är inget undantag."

Agnetha Brolin

Sommarkalas

"Vackraste kokboken jag någonsin sett"

"Helt sagolikt vacker och så suktande att jag vill laga allt bums."

Kitchen bitch

Trädgårdsvisioner

Årets trädgårdsbok 2009

Till Årets trädgårdsbok 2009 valdes Hannu Sarenströms Trädgårdsvisioner som nominerats av Stockholms Gartnersällskap med följande motivering:

"En personlig betraktelse över trädgårdens glädjeämnen och vedermödor byggd på egen praktisk erfarenhet. Författarens ser på sin trädgård med såväl drömmarens som kritikerns ögon och skapar därigenom en härlig trädgårdsblandning. Förföriska bilder och bra bildtexter hjälper läsaren som söker inspiration, bra växtregister och en egensinnigt upplagd kapitelindelning. En bok att vända tillbaka till!"

Trädgårdsvisioner

"Hannu Sarenström skildrar sin trädgårdshistoria som bara han kan"

Trädgårdsvisioner

Expressen om Trädgårdsvisioner

"En ny bok av en av mina favoritträdgårdsmänniskor. Få kan som Hannu Sarenström beskriva, med både ord och fantastiska bilder, själva känslan och meningen med upplevelserna av det spirande och vissnande i trädgården. Nu efter 20 år i trädgården har han också mycket kunskaper och erfarenheter att dela med sig av."
Ammi Bohm, Expressen Leva & Bo

Trädgårdsvisioner

Hannu i Aftonbladet

"– Trädgård är min passion. Tänk att mitt ”snedsprång i livet” blev mitt drömjobb!"  Helena Aro intervjuar Hannu Sarenström

Trädgårdsvisioner

Pressröster om Trädgårdsvisioner

"Finaste trädgårdsboken av alla! Med fantastiska bilder, ett underhållande språk och bra berättande har Hannu lyckats väva in sina egna stora kunskaper och erfarenheter på ett inspirerande och opretentiöst sätt. Vill man lära sig mer om odlandets ädla konst är det den här boken du ska välja av årets skörd."
Victoria Skoglund för TV4 Nyhetsmorgon

"... en poetisk och vacker trädgårdsbok om författarens egen trädgård och bland annat Sofiero och Göteborgs lustgårdar."
Dagens Industri

"Det var några år sedan Hannu Sarenström sist kom med en trädgårdsbok, så Trädgårdsvisioner (Prisma) är den första jag kastar mig över. Även i denna bok delar han personligt med sig av odlingserfarenheter från sin egen trädgård. Och för min del spelar det inte någon större roll vad boken handlar om, det är bilderna jag är ute efter. Som vanligt gör de att boken är väl värd att skaffa."
TT Spektra

"Hannu Sarenströms Trädgårdsvisioner (Prisma) för att författaren gång på gång återkommer till själva processen. Här finns inga färdig­utrullade gräsmattor, men en sann beskrivning av flygande tankar och mödosamt arbete med undersköna rabatter. Bilderna i boken får nästan mina ögon att tåras. Jag vill också ha ett hav av tuvrör!"
Sanna Töringe väljer årets bästa trädgårdsböcker i ST Press

"Sarenströms överdådiga bok är full av beskrivningar och bilder, ofta inspirerade av naturen. Han skriver fantasieggande om ljuvliga lökväxter i lunden, om silvervitt med inslag av violett, om äppelträd för blomningens skull, men också om de klassiska formideal som påverkar oss, allt illustrerat i de vackraste bilder."
Monika Mens, Blekinge Läns Tidning

"Välformulerade texter förklarar hans sympatiska trädgårdsfilosofi och underbara bilder visar med all önskvärd tydlighet hur en trädgård som odlas, älskas och tuktas med måtta kan bli."
Lasse Hallberg, Sundsvalls Tidning

 

Vinterkalas

Pressröster om Vinterkalas

"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet

"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad

"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv

 

Hannus mat

Pressröster om Hannus mat

"Ibland bara händer det. Av de 78 kilo kokböcker som jag släpar hem varje säsong från redaktionen reser sig någon liten pärla över högen av habil hushållskunskap.
Den här hösten heter han Hannu, och är känd bland trädgårds-freaks för sina handfasta tips i tv. Hannus mat är bra mat. Hannus mat är skön mat."
TT Spektra

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.