När Goldie Hawn kom in från sjön

Bohusläningen recenserar När Goldie Hawn kom in från sjön

"En samling berättelser som förtjänar att bli lästa!"
Ingegerd Johansson

När Goldie Hawn kom in från sjön

"Det är läsvärt."

"Och det är i berättelser som dessa /.../ som författaren och hans språk verkligen kommer till sin rätt. Birger Sjöberg skriver om havet och livet kring det på ett självklart, vackert och nästan kärleksfullt sätt. Det är läsvärt."
Klara Magnusson, Svensk Sjöfarts Tidning

När Goldie Hawn kom in från sjön

Birger Sjöberg i Bohusläningen

"Det är din själ jag kysser"

Pressröster om "Det är din själ jag kysser"

"Birger Sjöberg skriver obesvärat som bara de genuina berättarna förmår. Han citerar i förordet Ove Allansson och där finns en likhet i temat havet men också i den humoristiska livssynen. Det handlar om ödmjukhet. Hans andra bok under hösten är också den havsanstruken, men samtidigt helt annorlunda i genre och material. Här berättar han om en kvinna och en man, båda välkända i vår del av världen."
Tomas Forser, Fjällbacka-Bladet

"Birger Sjöberg går från klarhet till klarhet som författare. Hans senaste bok om Siv 'på Hjärterön' är en storartad skildring av ett udda människoöde. /.../ Det är din själ jag kysser är en bok man har svårt att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa."
Owe Tollesby, Västkustkuriren

"Sjöberg växlar mellan utförliga samtal med Siv - som ibland minns, men lika ofta glömmer - och fiktiva avsnitt, där han tänker sig hennes liv i dramatiserade episoder. /.../ Vad som inte går att ta miste på är Birger Sjöbergs djupa känsla för Siv."
Eva-Marie Liffner, Expressen

"Det är hennes mytomspunna romans med Evert Taube som står i berättelsens centrum. De träffades första gången vid en konsert i Göteborg 1945 när hon ville ha en autograf av den stora trubaduren. /.../ Vad Berättelsen om Evert Taubes älskade Siv däremot ger är bilden av en kvinna som levt rakryggat, alltid i närheten av ett hav som ibland kunnat vara upprört - liksom hennes liv."
Lars Ehlin, Nerikes Allehanda

"Berättelsen om Siv Seybolt på Otterön i Fjällbacka skärgård är en fascinerande saga om en kvinna som gör vad som faller henne in. /.../ Birger Sjöberg lyckas få läsaren med sig på den slingriga vägen att få Siv Seybolt att berätta mer ur sitt händelserika liv."
Christina Busck, Hudiksvalls Tidning

"Länge låg några hundra brevark från Evert Taube gömda och okända för omvärlden hos adressaten. Men under årens lopp växte en vänskap på öarna utanför Grebbestad fram, en vänskap som skulle leda till att breven togs fram och en historia berättades. /.../ Det är också fängslande att läsa, framför allt för den varsamma tonen, för alla de insikter om hur sammansatt ett människoöde är, hur varierad palett man behöver för att skildra, hur slätt man står sig om man går till verket med bara svart och vitt i färgtuberna."
Marita Adamsson, Bohusläningen

"Mest intressant med boken är ändå huvudpersonens ovanliga och stormiga liv och den rättframma tonen i berättandet. Om någon skrivit en uppdiktad historia med samma innehåll hade den förmodligen klassats som helt osannolik."
Hans Brandin, Västervikstidningen

Sjörök

Pressröster om Sjörök

Ur Atlantica, nr. 2/05
”Lågmäld, humoristisk och med värme och förståelse. Birger Sjöberg har samlat på sig en skatt av historier och satt samman dem till en bok av det slag som, i varje fall jag har svårt att släppa förrän sista bladet är vänt.”

Ur Bohuslänningen, 3 juni 2005 av Johan Theorin
”Birger Sjöbergs stora styrka är dock hans stora sjökunskaper och nästan lika stora berättartalang …”
”Sjörök (är) läsvärd inte bara för båtägare utan också för historiskt intresserade.”

Ur GT, 9 maj 2005 av Jan Ceder
”Raketnostalgi eller historia - allt genomsyras av kärleken till båtarna, som ofta blir rent besjälade.”

Ur Strömstads tidning 16 april 2005 av René Moi
”Hans bok bjuder på mycket av både spänning och humor …”
”… borde vara en självklar läsupplevelse att ha i ’skeppsbiblioteket’ på regniga och blåsiga dagar …”

Ur Östran och Nyheterna 5 augusti 2005-08-11 av Rolf Ljung
”… underhållande och bitvis väldigt spännande … med ett mustigt språk tar författaren med läsaren på stora och små sjöäventyr.”

Ur Lysekilsposten 8 augusti 2005-08-11
”… en fantastisk bok … en författare med genuint intresse för människor, skarp iakttagelseförmåga och en osedvanlig förmåga att berätta det han ser och hör.”
”… en hejdlös berättarglädje …”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.