Komma bort

"Levande om missionärsbarnets våndor"

"Men Lennart Hagerfors undviker, de många möjligheterna till trots, konsekvent att vrida sin berättelse till en snyfthistoria. Den blir i stället en levande skildring av hur en människa hittar sin väg, i ett svunnet och av samhällsförändring präglat sextiotal."
Paulina Helgeson

 

 

Komma bort

"hans prosa är rak, saklig, behärskad och ytterst genomskinlig"

"Tonen i Komma bort är melankolisk men här finns också inslag av befriande humor. Han talar direkt till oss med en avväpnande naken ärlighet, samtidigt som hans prosa är rak, saklig, behärskad och ytterst genomskinlig. /.../ Dessa ständiga förflyttningar mellan olika platser och kulturer riskerade att göra honom identitetslös men gav honom rikligt med stoff till ett antal välskrivna, mycket bra böcker."
Thomas Almqvist, Skånska Dagbladet

Komma bort

"Som minnesgod berättare kan Hagerfors påminna om Ivar Lo"

"Men som dokument över en försvinnande svensk missionärskultur under kolonialismens slutfas och en uppväxt här och där i efterföljd av drygt hundra års exodus till Amerika för mer än en miljon svenskar är denna bok unik och historiskt viktig.  
Tonårsledan kan projiceras på många landskap. Lennart Hagerfors´ stämningsresa genom uppbrottstiden bjuder på kontraster som tecknar folkhemmet i en skrattspegel av dess motsatser, med en friskhet i tonen och uppsåtet som naglar läsaren vid texten." 
Tomas Löthman

Komma bort

Nya Wermlands-Tidningen recenserar Komma bort

"Komma bort är en självutlämnande och sympatisk skildring av en ovanlig uppväxt, av att söka skapa sig en identitet och ett självförtroende i motvind."
Lisa Berg Ortman

 

Komma bort

"en eftertänksam, klarsynt och sympatisk uppväxtskildring"

"Hagerfors bok är ett lysande exempel, en försåtligt okonstlad uppväxtskildring, eftertänksam, klarsynt, sympatisk, full av distinkta formuleringar och skarpa iakttagelser. Jag lägger den ifrån mig med känslan av att ha träffat en reko människa.
Låter det enkelt? Det är det inte."
Jesper Högström, Expressen

 

Komma bort

Sydsvenskan recenserar Komma bort

"Den fina lilla självbiografi författaren Lennart Hagerfors ger ut i dag är en lite ledsen men ändå stillsamt humoristisk berättelse om att ständigt känna sig som statist i sitt eget liv, aldrig riktigt vara med, aldrig riktigt höra till. "
Per Svensson, Sydsvenskan

Skrivarkurs för särlingar

Pressröster om Skrivarkurs för särlingar

"Att Lennart Hagerfors är både klok och finurlig har hans läsare länge vetat, och att det är viktiga saker han har på hjärtat blir för varje ny sida av författarskapet allt tydligare." Caj Lundgren, Svenska Dagbladet

"Hagerfors har skrivit en sällsynt underhållande metaroman med en fint självironisk bild av författarrollen." Gun Zanton-Ericsson, Östgöta Correspondenten

"Så blir det – och detta är det stora med Hagerfors skrivande – också en berättelse om vår tid och vår tids tänkande. Djupt-ytligt, snabbt-långsamt, här-där, nu-då; kontraster som låter starkt även när de tecknas med de minsta av bokstäver. Den här berättelsen ser ut som en bagatell, men är allt annat än det." Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

"Vad som avhandlas är oviktigt. Formen är viktigare än innehållet, det hävdar iallafall I.S. Kanske har han rätt. Hagerfors har hur som helst skrivit en berättelse som engagerar och som känns genuin." Fredrik Borneskans, Katrineholms Kuriren

"Gud, vad han är bra, Lennart Hagerfors" Inger Dahlman, Blekinge Läns Tidning

Arons knä

Pressröster om Arons knä

"Detta är en liten, vacker, ömsint historia om ett stort öde; här finns trafikolyckor, här finns resande utan projekt, här finns det en berättelse som bara upphör. Och den skrivs med en säker prosa, ett berättande som vet att det - tack och lov - inte finns svar på alla gåtor."
Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

"Det fåordiga och strama i Lennart Hagerfors språk står i stark kontrast mot innehållet i den intensiva berättelsen Arons knä. Man lyssnar. /…/ Att läsa om de människor som befolkar Lennart Hagerfors roman berikar."
Inger Dahlman, Norrköpings Tidningar

Längta hem

Pressröster om Längta hem

"Fascinerande och gripande"
Vagabond

”Barndomsskildringar brukar vara som bäst när de vågar vara hänsynslöst subjektiva men ändå betrakta jaget som valp med en viss distans. Just så är Lennart Hagerfors berättelse om sin uppväxt som missionärsbarn i Kongo. /…/
Längta hem griper tag från första sidan. Den sakliga, okonstlade stilen fångar både exotismen och det vita barnets ensamhet, både femtiotalets stämningar, den frireligiösa andan och kolonialismen. Och det verkliga livets lite omständligare detaljer. Samvetsgrant och med mild humor och med ett slags häpnad över hur förunderlig världen ändå kan vara som läsaren får dela. Detta måste vara Lennart Hagerfors bästa bok.”
Aftonbladet

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.