Att snara en fågel

”Hon har en precision i sitt bildspråk som jag uppfattar som helt självständig, och i den här boken visar hon också prov på en koncentration som gör de koncisa dikterna till en läsupplevelse av stort format.”

Att snara en fågel

”Gastkramande, feberlikt och omskakande i det enkelt och fjäderlätt chosefria”

Att snara en fågel

”Ingela Strandberg har aldrig skrivit bättre.”

Att snara en fågel

”Ekon hörs, som förut, av Södergran och Tranströmer. Men Strandberg är framför allt sin egen. Desto mer så med denna fina nya samling.”

Vid oro skog

"Hennes lyrik är oupphörligt fascinerande" /SvD

Vid oro skog

"Genom dikterna som spänner från 1984 till 2014 framstår valet av ett liv nära naturen inte som något lättvindigt eller ekotrendigt utan djupt radikalt." /DN

"… är det intressant att se hur naturen skiftar hamn i författarskapet. Först som sist är den en god kraft i hennes poesi. Så kan också boktiteln tolkas, som ett slags läkande. Vid oro: gå till skog. Men där finns också alternativa betydelser som kan vara lika giltiga. En oro som är vid som skogen själv. Genom dikterna som spänner från 1984 till 2014 framstår valet av ett liv nära naturen inte som något lättvindigt eller ekotrendigt utan djupt radikalt."

Vid oro skog

"Du blir både omtumlad och lycklig om du slår följe med henne i det generösa dikturval som nu ges ut." /Värnamo Nyheter

Vid oro skog

"Jag tycker mycket om hur Strandberg, som den skickliga poet hon är, tecknar det mycket handfasta tillsammans med det fantastiska." /Hallands Nyheter

"Jag spanar efter teman, spanar efter döden. Redan på första sidan dyker både en svart klänning och bödeln upp. Hos Kristina Lugn kommer döden ibland i långa snygga stövlar, hos Ingela Strandberg på en moped."

Vid oro skog

"Strandberg är en längtans diktare med lyrisk egenart"

"Sinnligheten är framträdande, inte sällan på ett rått och erotiskt vis. Rastlöshet och dröm sätter prägel. /.../

Mellan stjärnhimlen och slåttermaskinen, mellan hjärnan och könet, i skarven mellan människa och djur - där finns Ingela Strandbergs lyriska egenart. I samspelet mellan gårdsplanen och universum. Och nymånens kniv är både hot och hopp."
Jan Karlsson

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"Den stora tystnaden vid Sirius nos är likafullt en språkligt upplyftande bok, om det hårda men ibland befriande i att vara hund och människa."

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"Elin Grelsson läser finstämd landsbygdslyrik."

"Jag imponeras av hur Ingela Strandberg i varje ny utgivning bjuder in läsaren till samma plats i nya skeenden, där jaget är en del av naturen och de tar växelvis mycket plats. Hur hon konsekvent har egna stigar att gå på, såväl fysiskt som litterärt."

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"Ett kosmiskt drama"

"Det som imponerar mest i denna bok är den medvetna reduktionen av livsvärlden till en bit ganska tråkig mark där det kosmiska dramat kan utspela sig utan att spränga de snäva gränserna. Textens ärlighet är lika hänsynslös som dess skönhet."
Magnus Ringgren

 

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"Kulturskribent Jan Karlsson läser en rik samling."

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"Många klanger hos Strandberg" /Dala-Demokraten

"Hon har sitt unika sätt att skriva om även det mest triviala /.../

En hastig genomläsning av den här diktsamlingen tar mindre än en halvtimme, men då går det mesta förlorat.

Men den som kostar på sig att läsa långsamt och om och om igen, kan för varje genomläsning finna nya fascinerande klangbottnar."
Gustaf Berglund

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"'Den stora tystnaden vid Sirius nos' blir för mig den absoluta höjdpunkten i ett författarskap som är både särpräglat och angeläget."

"Det är oerhört välgörande att tvättas ren i hennes språk, i hennes litterära tilltal som är så befriat från ironiska grimaser och distanserade gester. Hon skriver en dikt med en suverän närvarokänsla ... /.../

"Den stora tystnaden vid Sirius nos" blir för mig den absoluta höjdpunkten i ett författarskap som är både särpräglat och angeläget.

Det är bara att hoppas på att fler läsare skall finna sin väg fram till Strandbergs märkligt suggestiva existentiella landskap."
Kristian Lundberg

 

 

Den stora tystnaden vid Sirius nos

"... föredömlig i sitt sätt att konkretisera."

"Det finns mycket mer att säga, så mycket att det skulle räcka till en essä. Ju mer jag som läsare rör mig i Ingela Strandbergs dikter, desto fler skikt och samband upptäcker jag. Ingela Strandberg tillhör våra mer strävsamma poeter, hon har gett ut mer än tjugo böcker sedan debuten i mitten av 1970-talet och verket vore värt uppmärksamhet även helhetligt. Se detta som ett startskott."
Maria Küchen

Bäste herr Thoreau

Dagens Nyheter recenserar Bäste herr Thoreau

"Strandberg skriver en bildstark poesi som tar in det levande också i dess minst insmickrande gestalt." Anders Olsson, Dagens Nyheter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.