Tidig musik

”Jeffrey Eugenides kan verkligen sitt hantverk.”

Tidig musik

”Jeffrey Eugenides ser med ömhet på människor som gör korkade val och är skicklig på att skildra det sociala fallet”

En kärlekshandling

"utmärkta prosa"

"Så även om En kärlekshandling har de yttre likheterna med en romcom som Reality Bites så ger läsningen en mycket starkare upplevelse vilken snarare kan jämföras med den hos en riktigt bra dramaserie av typen Six Feet Under, där man kommer personerna in på livet nästan som om det vore riktiga personer i ens omgivning. Skriver man dessutom en så utmärkta prosa som Eugenides så behövs det heller knappast några större mysterier."
Oscar Rooth

En kärlekshandling

"en berättare i högform" /Östgöta-Correspondenten

En kärlekshandling

"Dialogen är lysande, karaktärernas psykologiska djup likaså." /Fredrik Borneskans, Dagen

En kärlekshandling

”Skrivandet är ett slags bipolär upplevelse”

En kärlekshandling

"Högklassigt om kärlek och äktenskap"

En kärlekshandling

"alla sidospår leder fram till en tillfredsställande avslutning, ett bitterljuvt uppvaknande och ett kliv ut ur de rosa dimmorna."

"”En kärlekshandling” är en roman som jag önskar att jag hade läst för några år sedan istället, för att bespara mig själv något av den vånda som drabbar Mitchell, men själva poängen är kanske att dessa erfarenheter är hjärtats och inte hjärnans att skaffa. Jeffrey Eugenides version av äktenskapsintrigen blir stundtals väl omständlig i denna nära 500 sidor tjocka roman, men alla sidospår leder fram till en tillfredsställande avslutning, ett bitterljuvt uppvaknande och ett kliv ut ur de rosa dimmorna."
Kristian Ekenberg

 

En kärlekshandling

"En stor berättare är tillbaka"

"Jeffrey Eugenides befäster med sin tredje roman att han är en av vår samtids stora berättare. En kärlekshandling är förlagd till lågkonjunkturens USA under tidigt 80-tal."
Fredrik Borneskans

En kärlekshandling

"En av årets bästa amerikanska romaner"

"Lättillgängligheten för till en början tankarna till underhållningslitteratur men visar sig snart vara noggrann genomarbetning.

Dialogen är lysande, karaktärernas psykologiska djup likaså, dessutom har Eugenides skarp blick för de där detaljerna som i all sin skenbara obetydlighet i efterhand visar sig livsavgörande.
Med En kärlekshandling skriver Eugenides in sig i den specifikt amerikanska tradition som lite slarvigt kunde kallas collegeromaner."
Fredrik Borneskans


 

 

En kärlekshandling

"en väldigt angenäm läsning"

"Det finns avsnitt i ”En kärlekshandling” som jag tycker väldigt mycket om. Det finns delar som jag nära nog skummar förbi (så gör jag när jag läser – vissa blir förskräckta när de hör det). Jag längtar om kvällarna efter att få läsa några sidor i boken, jag avstår att lyssna på poddar i badet för att få tillfälle att läsa. Det är någonting mycket positivt. ”En kärlekshandling” får mig inte att lyriskt stoppa boken i varenda näve jag råkar på, men det är en väldigt angenäm läsning. Jag tycker mycket om Eugenides prata språk, jag tycker väldigt mycket om aka-porren. Boken får mig att vilja ta upp läsningen av ”Middlesex” igen."
Johanna Karlsson

En kärlekshandling

"Som underhållningsroman fungerar ”En kärlekshistoria” alldeles utmärkt." /Fabian Kastner

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.