Jag vill att mina barn ska tillhöra

"Poeten Sara Hallström borde bli riktigt riktigt stor."

"Sara Hallströms nya diktsamling förstärker hennes ställning som en av de mest intelligenta poeterna inom det svenska språket. Lyra Ekström Lindbäck absorberas. /.../

 

Ursäkta om det låter flummigt. Jag är så djupt rubbad av den här diktsamlingen att jag inte riktigt vill precisera ”vad den handlar om”. /.../

Det här är ingen liten dikt. Faktum är att jag tror att Sara Hallström är en av få samtida poeter som har potential att bli riktigt, riktigt stor. Det svenska litteraturfältet borde börja ge henne det erkännande som hon förtjänar. För här har vi en poet som inte bara har en unik riktning, hon är dessutom så öm och intelligent att hennes skrivande aldrig kommer att stelna."
Lyra Ekström Lindbäck

Jag vill att mina barn ska tillhöra

"Det finns en stor inneboende ömhet i Sara Hallströms poesi."

Jag vill att mina barn ska tillhöra

"... dikter som inte pockar på din uppmärksamhet, men som just därför blir nödvändiga som ett alternativ till den larmande larviga världen." /Jönköpings-Posten

"I sin fjärde diktsamling utvecklar Sara Hallström sin försynta samhällskritik. Hon gör det i dikter som inte pockar på din uppmärksamhet, men som just därför blir nödvändiga som ett alternativ till den larmande larviga världen."

Jag vill att mina barn ska tillhöra

"Det är därför det blir särskilt intressant att läsa boken i ljuset av vad som sker i världen år 2015."

"Plötsligt uppstår en tillfällig legering som får dikten att expandera och betyda mer. Utan dessa omständigheter ger den här samlingen inget bestående intryck, men i Europa som det just nu ser ut blir den nästan politisk, ett slags kvinnoseparatistisk sång för gemenskap. Den som överväger att läsa bör med andra ord göra det nu."

Jag vill att mina barn ska tillhöra

"Sara Hallströms gleshet kan utläsas som förmedlare av de små möjligheternas möjligheter"

Jag vill att mina barn ska tillhöra

"Jag gillar att raderna bråkar och säger emot varandra: en rörelse framåt följs ofta av en rörelse bakåt."

Vi måste ha protein

"En bok som fick mig att rysa"

Torg, korg, eko

Amelie Björck om Torg, korg, eko

Torg, korg, eko

"skapar skickligt en klaustrofobisk, hotfull stämning"

"För det här är en stark diktsamling. Den nya kantigheten är inget manér. /.../
Hellström skapar skickligt en klaustrofobisk, hotfull stämning, där grunden för den gnagande känslan av obehag inte är helt lätt att identifiera."
Karin Nykvist

Torg, korg, eko

"Boken avviker på ett viktigt sätt från det mesta som skrivs just nu."

Torg, korg, eko

Göran Sommardal har läst Torg, korg, eko

"Och det absolut märkvärdiga med Sara Hallströms poesi är att hon hittar en tilltalsvinkel, en utsägelsepunkt som motsäger varje normalt prat. Hon frågar inte hur världen ska vara beskaffad för att vi ska vilja vara där, eller hur vi ska vara beskaffade för att få självklar hemortsrätt. Hon låter själva samhället fråga sig hur det ska vara beskaffat för att stå ut med sig självt, hur det ska kunna inrymma sig självt. Och fråga mig inte hur det går till? Eller vad det betyder? Det bara gör det."
Göran Sommerdal

Torg, korg, eko

"en poet med ett för sin generation ovanligt rikt och förtätat bildspråk"

"Hon är en poet med ett för sin generation ovanligt rikt och förtätat bildspråk, från de suggestiva metaforerna i debuten ”Vi måste ha protein” till de filmiska fragmenten i den illustrerade ”Driva”."
Ann Lingebrandt

Torg, korg, eko

"Den stärker Sara Hallströms redan originella röst i den svenska samtidspoesin."

"Sara Hallström har en kvalitet som de flesta poeter vill besitta: förmågan att skapa enskilda bilder och formuleringar som fortsätter att förfölja sina läsare efter det att pärmarna slagits igen. Poetiska oneliners, om man så vill. /.../
”Torg, korg, eko” är ingen syrerik text, men det är en sådan som växer. För varje läsning gör den sig mer genomtränglig – och för varje läsning ger den något tillbaka. Den stärker Sara Hallströms redan originella röst i den svenska samtidspoesin." 
Magnus Bremmer

Rötter smälter

Pressröster om Rötter smälter

"Nej, genom "Rötter smälter" finns inga genvägar, inga kryphål. Det är inte snällt, det är ganska trasigt och till sist inte så litet imponerande."
Thomas Götselius, Dagens Nyheter

"Sara Hallström hör till de mest lovande namnen inom dagens unga svenska poesi, och hennes nya diktsamling Rötter smälter visar att hennes diktning fortsätter att utvecklas och fördjupas. /…/ Sara Hallströms poesi har en dröjande kvalitet. Den beror kanske bland annat just på de ¬distinkta men aldrig statiska bilderna. De etablerar sig i läsarens sinne, men förändrar sig, upplöses och ombildas i kontextens olika helheter. Läsningen blir en process, som poesiläsning kan vara när den är som bäst."
Michel Ekman, Svenska Dagbladet

Vi måste ha protein

Pressröster om Vi måste ha protein

Hallström rör sig /.../ påfallande hemvant och rutinerat över stränder, gator, parkeringsplatser, genom årstider och hotellrum, i samma stil. /.../ Hallström är avgjort en begåvning.
Anders Cullhed, Dagens Nyheter

Sara Hallström är en riktigt bra ung poet. /.../ Hon har inte bara ett suggestivt och musikaliskt språk utan också en utvecklad formkänsla.
Michel Ekman, Svenska Dagbladet

Ett realistiskt och mycket nyktert iaktagande av detaljer och scenerier i samtiden samsas med en ton i berättandet som antyder tidlöshet. /.../ När det är som mest på en gång återhållsamt och associativt blir hennes dikt en vacker sorgesång fylld av saknad som känns äkta.
Arne Johnsson, Aftonbladet

Sara Hallströms debutdikter är täta, säkra, exakt rytmiserade. /.../ Finns inget annat än fullkomlighet att klaga på, bör jag kanske hellre vara enbart glad att ha fått en dialog på allvar med dessa levande dikter om kärlek, om nu, om rum, om gränser som dras, spänns och överskrids, om "lukten av ett bränsle/som läcker in i drömmen.
Maria Küchen, Expressen

Omslag Stefania Malmsten

Vi måste ha protein

Pressröster om Efter angelus

"Det är en säreget vacker kärleksdiktning. Ljus med mycket mörka slingor, sensuell och skör griper den med ärlighet och enkelhet."
Arne Johnsson, Aftonbladet

"Formellt likaväl som innehållsmässigt är hennes diktsamling lysande och har ett sug i sig som man svårligen kan värja sig mot. Läs den!"
Bo W Johnsson, Borås Tidning

"Inger Edelfeldts språk är magiskt med en stark lyster av mysterium. Hennes röst är mild och öm när hon tar med läsaren med in i sin blidtäta skog av både klarhet och mysterium."
Uffe Olsson, Norrköpings Tidningar

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.