Rädd att dö

"Kanske låter det konstigt men det här är en rolig, livsklok bok med en befriande osentimental syn på livet efter 60." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Rädd att dö

"... ingen kan trots en viss pladdrighet få mig på så gott humör som hon." /SR Kulturnytt

Rädd att dö

"Dock har Jong kvar sitt rappa språk och sin slagfärdighet ..."

Rädd att dö

"Men framför allt är ”Rädd att dö” intressant läsning utifrån frågan vad som händer med radikalitet när man blir äldre."

"Men skildringen av den neurotiska, ibland rätt osympatiska judiska Vanessa på jakt efter sex på Manhattan för tankarna till Woody Allens filmer. Dessutom blir det snart mörkt och verkligt angeläget när Vanessa försöker förstå det omöjliga, hur man ska hantera rädslan för att människor som står en nära dör. Där fungerar humorn som en skarp kontrast och boken blir både mer övertygande och nyanserad."
Lina Kalmteg

Rädd att dö

"Insiktsfullt om rädslan för att dö - Både humor och allvar i Erica Jongs nionde roman" /Dagens ETC

Rädd att flyga

"Tänka sig, att den sista boken jag läste år 2010 skulle visa sig vara en av de bästa böcker jag någonsin läst. Ever."

Förföra demonen

"Det är inte lätt att förföra demonerna. Men om det är någon som kan, så är det Erica Jong"

"Bokens styrka är Jongs ärlighet. Hon bekänner att även hon dras till sådana gestalter vars sexualitet och visioner bestraffats av antingen dem själva eller omvärlden. Det är först under skrivprocessen hon upptäcker hur djupa spår samhällets myter har satt i henne. Det gäller att inte ge upp. Vill man förändra världen måste man i första hand förändra sig själv. /.../
Det är i de filosofiska och litterära reflektionerna som hennes forna stjärnglans skimrar som mest. När hon skriver om skillnaden mellan självbiografi och fiktion."
Sinziana Ravini

Förföra demonen

"Jong är fortfarande revolutionerande"

"Jongs stil är underhållande. Hon blandar vilt litterära referenser och metahumor med filosoferande och saklighet. Öga har hon inte minst för den där frustrerande förmågan att genomskåda sig själv och ändå ha så svårt att bryta mönster. Hennes berömda sexskildringar – som säkerligen när det begav sig upprörde många fler än som faktiskt läste dem – är betydligt mer diskbänksrealistiska än erotiska. Det luktar och låter och kladdar. Jong är en skoningslös avslöjare av det sexuella hyckleriet, också hos sig själv, och det känns trots de senaste decenniernas ytliga sexliberalism fortfarande nästan skrämmande välbehövligt."
Ella Andrén

Förföra demonen

"Ingen kan göra mig på så gott humör"

"Erica Jong är lättläst, vindlar iväg, tappar tråden, utgår alltid från sitt eget, och kanske är det därför det så ofta ändå bränner till, berör."
Katarina Wikars

Förföra demonen

"En av de stora i vår tid"

"Det är fyra essäer och en inledning som är lysande. För där berättar hon om vad det är att skriva. Att man måste vilja det med hela sitt jag. Man måste skriva sanningen och inse det. Endast ärlighet duger. Att lära sig skriva går egentligen inte. Vill man så kan man, annars meningslöst. Måste man skriva, vet man.

Erica Jong vet vad det är att skriva. Och hon kan med all sin självrannsakan förmedla just det.

Hon är en av de stora i vår tid."
Björn Widegren

Förföra demonen

"”Förföra demonen” är pralinläsning för hennes fans"

Rädd att flyga

"”Rädd att flyga” försvarar sin position som modern klassiker – för att det är en så sårbar text. En gång i tiden läste jag Jong för snuskets skull, nu är det skulden jag frossar i."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.