Rosor, kyssar och döden

"En given julklapp" /Länstidningen Södertälje

Farligt att förtära

"Spänningen mattas aldrig av"

"Maria Lang lyckas få med läsaren att delta i att försöka lösa gåtorna och skapa olika teorier om de misstänkta. Spänningen mattas aldrig av och hos läsaren är tankarna hela tiden aktiva."
Rolf Zandén

Inte flera mord!

"Tidsdokument som tar det piano i intrigen" /Icakuriren

"Böckerna är intressanta som tidsdokument och om man vill ta det lite piano med intrigen, inte störas av för mycket våld, kanske också känna igen sig i ett språk som snart är helt försvunnet, då är det här toppläsning."
Marie Peterson

Inte flera mord!

"Hon drog fram förbjudna passioner i ljuset. Och hon gjorde det bra." /QX

Inte flera mord!

"Hon både roar och underhåller samt ger ett mått av spänning" /Dagbladet Sundsvall

Farligt att förtära

"en äkta pusseldeckare" /Södra Dalarnes Tidning

"Den är en äkta pusseldeckare, över vilken Agatha Christies ande vilar tung. /.../

Det svall av känslor som kokar under ytan i skolans strikta värld bär handlingen framåt. Trots galenskap, erotik och mord är det något gulligt med berättelsen. Det låg i själva tiden. Jag var själv nykläckt student när boken kom 1950 och kan intyga att Maria Lang fångat tidsandan och sin miljö på kornet."
Inger Dahlman

 

Inte flera mord!

"Maria Lang skrev otvunget och med en spänst i språket" /UNT

"Trion ges ut i tidstypiska omslag med 50-talsestetik i bilder och typsnitt. Det är snyggt och stilsäkert. /.../

Maria Lang skrev otvunget och med en spänst i språket (hon var också disputerad litteraturvetare), lite romantiskt och med en mild humor som står sig hyggligt även i dag."
Björn G Stenberg

 

Inte flera mord!

"Hennes språk är ovanligt litterärt och hon kryddar gärna varje deckare med strofer från dikter där temat för hennes intrig finns med." /NSD

"Det händer inte lika mycket som i en modern deckare utan det är miljöbeskrivningarna, maten, kläderna och de annorlunda relationerna från anno dazumal som Maria Lang så skickligt använder sig av.

Hennes språk är ovanligt litterärt och hon kryddar gärna varje deckare med strofer från dikter där temat för hennes intrig finns med. Samtidigt som hon vill underhålla sin publik har hon en drivkraft att bilda den. Det är där i den strävan som tiden gör sig påmind. Vem läser idag dikter på samma sätt som en läroverkselev på 1940-talet?"
Bergsten Sundberg

 

Inte flera mord!

" "vem gjorde't?" ännu fyra sidor från slutet är en öppen fråga." /Norran

"Hon dyrkade den akademiska världen; nästan alla hennes gestalter verkade i den, och när jag läser ler jag åt en tid och ett språk som flytt, men måste också medge att "vem gjorde't?" ännu fyra sidor från slutet är en öppen fråga."
Olle Lundqvist

Inte flera mord!

"Ganska underbart."

"Fina miljöbeskrivningar och karaktärsfulla utseenden gör sitt till; kläder och attribut. Personernas rörliga inre, som utmanar Pucks tendens att onyanserat och kategoriskt (för)döma. Språket: klatschigt och studentikost. Litterärt bestyckat. Ganska underbart."
Margareta Wiman

 

Inte flera mord!

"Lang underhåller med kärlekslekar och mord"

"Böckerna tål alltså att läsas i dag, så länge man är medveten om deras ålder. Högpoäng utdelas för mysighet och nostalgi, liksom för litteraturhistorisk nördighet. Dessutom applåderas böckernas snygga formgivning. Det är också rätt skönt att läsa deckare som inte söker existensberättigande genom att låtsas ge svar på livets svåra frågor. Detta är tre deckare. Vi läser dem för att det är roligt - och det är vackert så."
Carina Burman


 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.