Matens makt

Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson intervjuas i Kulturnyheterna

Matens makt

Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson gäster i P1-morgon

Mannerströms helg

"Mannerström gör oss aldrig besvikna." /Matmagasinet

Mannerströms helg

"Resultatet har blivit en fantasirik och i alla avseenden smakfull bok med recept som ibland tar sin utgångspunkt i en improvisation kring vad som råkar finnas i köket eller om han har råkat hitta några goda råvaror på en marknad." /GP

Mästarnas menyer

"Dubbelt så bra, och förstås väldigt klassiskt, blir det när två mästare skapar menyer – förrätt, bröd, huvudrätt, mellanrätt och efterrätt." /ELLE Mat & Vin

Mannerströms färs

Det finns oändligt mycket att göra med färs

"Varför gjorde du den här boken?
– Jag gillar att gå i affärer och ser att många plockar till sig färs. Jag har funderat på vad de lagar av den. Ofta blir det väl det gamla vanliga, men färs öppnar så oändligt många möjligheter. En färsbok kan kännas smal – därför ville vi göra en som är bred."

 

Leif Mannerström intervjuas av Elin Peters i Dagens Nyheter.

Mannerströms fisk

"... en sann vän som delar med sig sina recept, skicklighet och kunskap." /Allas

Mannerströms fisk

"Den maffiga boken innehåller över hundra recept på allt från matjessill och mannerströmming till fiskgratäng och grillad piggvar." /Icakuriren

Mannerströms fisk

"Trevliga, lättlagade recept och gott om bra knep för att hantera fisken i köket." /Hotellrevyn

Mannerströms fisk

"ett måste" /ELLE Mat & Vin

"Tycker du att det är svårt att laga fisk? Eller söker du ny inspiration? Oavsett vilket är den här kokboken ett måste, inte menad att imponera med svårlagade recept utan lättförståelig och med enkla råvaror. Och så gott!"

Mannerströms stora kokbok

"Gott och okomplicerat" /Jaktjournalen

"Här finns allt som alla matlagningsglada jägare kan finna intressant. Självklart har viltköttet fått ett eget utrymme och den klassiska husmanskosten går som en röd tråd genom boken. Gott och okomplicerat."

Mannerströms stora kokbok

"Genialisk!"

"Man ska väl egentligen inte ha favoriter, men om man nu måste välja en favorit så blir det ”Mannerströms Stora Kokbok”. Genialisk! Detta är en best-of från superstjärnan Leif Mannerströms långa karriär och här ser man hur vanlig husmanskost – mycket av den förvånansvärt lättlagad – blir kalasmat."
Belinda Graham

Mannerströms stora kokbok

"storslagen" /Bröd

Mannerströms stora kokbok

"den bästa vägledare man kan ha till de svenska smakerna" /Elin Peters, DN

Mannerströms stora kokbok

"klassikernas klassiker" /Elle Mat & Vin

"Söker du klassikernas klassiker är det den här kokboken du ska investera i /.../ Det svenska matkulturarvet dokumenterat på allra bästa sätt."
Jenny Norberg

Mannerströms stora kokbok

"En tung matbibel med det mesta från husmanskost till grillat." Matmagasinet

Mannerströms stora kokbok

"Det här är en härlig bok - en utmärkt julklapp eller presentbok." /Dagbladet Sundsvall

"Det är ett imponerande verk där recepten presenteras på ett läckert sätt via bilder av Tomas Yeh och välgenomtänkt text av Leif Mannerström."
Anne M Lindgren

Mannerströms stora kokbok

"En redig 5:a! /.../Detta är vårt kulturella arv." /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

"Det som är speciellt med honom som kokboksförfattare är att han är så klar, redig, det är inget tjafs, det är inga konstigheter utan bara man kan läsa recept hyfsat så klarar man av att laga hans mat och det är otroligt sympatiskt. Det här tycker jag faktiskt är en redig 5:a, det är länge sedan någon gjorde en riktigt bra kokbok om husmanskost. Detta är vårt kulturella arv." /Yukiko Duke

Mannerströms stora kokbok

"ett praktverk på närmare fyrahundra sidor"

"Mannerströms Stora kokbok är ett praktverk på närmare fyrahundra sidor. I Mathias Dahlgrens förord presenteras Leif Mannerström som varandes gudfader till dagens svenska kockframgångar runt om i världen. Mannerströms recept är så välkomponerade och lockande att kokbokssvängens uttjatade adjektiv – jättegott och mumsigt – helt har uteslutits. Hatten av för det."

 

Mannerströms stora kokbok

"ett standardverk" /Värnamo Nyheter

"Jag törs nog döpa detta till ett standardverk som passar i de allra flesta hem. /.../ Men ändå både klassiskt och modernt. /.../ En perfekt julklapp till vem som helst, om du inte behåller den själv."
Monica Karlsson

Mannerströms stora kokbok

"Mannerströms stora kokbok tillhör de framtida klassikerna, kanske är den redan det." /Upplands Nyheter

Leif Mannerströms bästa

"Boken går rakt på sak och levererar recept utan omsvep och krångligheter"

Mannerströms julkokbok

"Denna bok är julen!" /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Mannerströms julkokbok

"en högtidsbok för matfrälsta" /Sundsvalls Tidning

"Ett tilltalande lugn vilar över utgåvan. Utformningens luftighet, typografin av traditionellt snitt, bildutflykterna till naturen, blomsterarrangemangen, anekdoterna och inte minst alla julkorten som går som en röd tråd.
Boken är vackert inbunden och försedd med läsband. Ett slags evangelium, en högtidsbok för matfrälsta."

Mannerströms julkokbok

"Mästerlig" /Må Bra

Mannerströms julkokbok

"en läcker måltidsbuffé uppdelad i fem omgångar från sillen till sötsakerna" /Gods & Gårdar

Mannerströms julkokbok

"Det mästerkocken Leif Mannerström inte vet om julmat är inte värt att veta" /Expressen Leva & Bo

"I Mannerströms julkokbok delar han generöst med sig av sin kunskap i en vacker och stämningsfull bok, som säkert kommer att bli en klassiker i sin genre."

Mannerströms julkokbok

"klassisk och genuin, och förvaltar vårt matarv i en vacker förpackning" /ELLE Mat & Vin

"Om jultomten själv skulle ställa sig och laga julmat i stället för att dela ut klappar så skulle det nog bli ungefär en sådan här bok. Mannerströms julkokbok är klassisk och genuin, och förvaltar vårt matarv i en vacker förpackning. Han har inte missat en enda sak på julbordet."

Mannerströms julkokbok

"Älskar du svensk julmat är det här boken för dig" /Tara

"Här finns ALLT som får dina nära och käras ögon att tindra: från mumma och löjromsgravad strömming till julköttbullar, sylta och skurna pepparkakor."

Mannerströms julkokbok

"vilken vacker bok!" /Dagbladet Sundsvall

"Min första tanke när jag ser boken är; vilken vacker bok! Redan omslaget andas stor julstämning och när man bläddrar i den möts man av vackra och stämningsfulla fotografier som gör att man känner julens närhet. /.../

"Det var länge sedan jag blev så inspirerad av en bok, i detta fack, som just denna."
Anne M Lindgren

Mannerströms julkokbok

Årets bästa kokbok i kategorin "Ceremoniella måltider" /Måltidsakademien

Motiveringen lyder:
"Med gott självförtroende serverar herr mästerkock imposanta rätter till vår största svenska helg, ofta med de där små detaljerna som gör traditionell mat riktigt läcker."

Mannerströms skaldjur

Pressröster om Mannerströms skaldjur

"Den är grandios och läcker, varje bild som en tavla, texterna både jordnära och poetiska och recepten fullt genomförbara även för noviser."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

 

"Det bästa av den bäste! Det finns ingen som behandlar skaldjur och gäster bättre än Leif Mannerström."
Peter Harryson, Tidningen VI

 

"Skaldjur är en bok för sann glädje och njutning"
Barrel.nu

Mannerströms husmanskonst

Pressröster om Husmanskonst

”Den bästa kokboken på åratal. Man får tacka Mannerström för maten.”
Aftonbladet

 

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2006 "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.