Jag går och lever

"Mirja Unge skriver becksvart och starkt om en tonårings vardag."

Jag går och lever

”Det går inte att överskatta vad Mirja Unge har betytt för svensk prosa under 2000-talet”

Jag går och lever

"Mirja Unge är bättre än någonsin i 'Jag går och lever'"

Jag går och lever

"Det är tungt, och mycket skickligt."

Jag går och lever

"Mirja Unges rytmiskt precisa språk gör det till en mardrömsupplevelse att dyka in i jagberättaren Toves hjärna:"

Jag går och lever

"Verkligen glädjande att Mirja Unge är tillbaka med en ny roman."

Jag går och lever

”Den tar ett strupgrepp på läsaren, det är en lättnad att inte vara tonåring längre men tungt att påminnas om den tiden. Och ändå släpper den här romanen inte taget.”

Jag går och lever

"Måste läsas." - Nina Solomin 2018-03-29

Var är alla

"Läsningen av pjäserna drabbar starkt. I solarplexus."

"Mirja Unge är ingen mystiker, bara känslig, bortom det vanliga. Hennes ton och rytm kommer från samhällets periferi, både den geografiska och mental. Läsningen av pjäserna drabbar starkt. I solarplexus."
Lis Hellström Sveningson

Var är alla

"Hon har en fingertoppskänsla för hur människor faktiskt pratar och lyckas dessutom formulera det i litterär text."

Var är alla

"Mirja Unge är en omistlig skildrare av nutiden."

Var är alla

"Boken har på det hela taget en så hög lägstanivå att jag vill resa mig och applådera."

"Det är en underbar pjäs som gör ont att läsa. Tonen, stilen och motivsfären går igen i de andra pjäserna, men den formella konstruktionen av absolut stagnation gör "Var är alla" särskilt stark. Boken har på det hela taget en så hög lägstanivå att jag vill resa mig och applådera. Unge skildrar ungdomen som ett totalt jävla mörker, där varje ord är som pressat ur den djupaste tystnad, nästan häpet, men aldrig hörs av någon alls."
Victor Malm

Var är alla

"Mirja Unge har med sina pjäser skapat ett alldeles eget språk för att utforska människans ljus och mörker." /UNT

"Att dessa pjäser nu finns i bokform är med andra ord mer än välkommet. Och att ett stort svenskt förlag, på en bokmarknad svältfödd på dramatik, väljer att tillgängliggöra Unges egensinniga pjästexter framstår nästan som rena godheten."
John Sjögren


Brorsan är mätt

Pressröster om Brorsan är mätt

"Några av våra bättre samtida författare är faktiskt lysande novellister, som Inger Edelfeldt, Ninni Holmqvist, Mats Kempe, Hans Gunnarsson och Joakim Pirinen. Nu sällar sig Mirja Unge till denna skara. /.../ Hon behövde 16 kortare texter, 204,5 sidor, klasskänsla och några ”sörru” och ”fan” – för att göra något vidunderligt." Pelle Andersson, Aftonbladet.

"Mirja Unge har en effektfull strävhet när hon gestaltar. Hennes flickor griper läsarens hjärta. Vi får exklusiv kontakt med sådana som minst av allt tycks kommunicera." Maria Schottenius, Dagens Nyheter.

"Unges novelldebut känns, precis som tidigare böcker, nödvändig i det svenska litterära landskapet." Maria Edström, Kulturnytt P1.

"Novellformen passar Mirja Unge. Hennes historier blir mera tillspetsade, samtidigt som distansen blir större. Man kan börja ana att författaren ser och förstår saker som fiktionsgestalterna inte ser eller förstår. Hon är inte längre lika lojal med dem, vilket både gör texten intressantare - eftersom det skapar större spänningar - och skildringen mera litterärt mångdimensionell." Björn Gunnarsson, Sundsvalls Tidning.

"... det här är breathtaking intensiv läsning med värme, humor och svärta. Bilder från ett småsjaskigt Sverige som man ibland glömmer finns." Moa Eriksson, Hallandsposten.

"Mirja Unge har ännu en gång övertygat mig om att hon är en av de viktigaste författarna i Sverige i dag och argumenten som övertygade mig stavas språklig känslighet och social samtidsrelevans. Det är bara att hoppas på att Unges noveller når många läsare." Eva Hultin, Nerikes Allehanda

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.