Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Årets naturbok 2013" /Natursidan.se

Motiveringen lyder: "Med en smittande entusiasm, ett pedagogiskt upplägg, lättläst språk och inte minst med sina inspirerande bilder har Brutus Östling skapat en generös guide till att bli en bättre naturfotograf. "Konsten att fotografera fåglar och andra djur" har satt en ny standard i genren och kommer säkerligen bidra till att Sverige får fram ännu fler skickliga naturfotografer de kommande åren."

 

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"En mycket fin bok som håller länge." /Vagabond

"Det är lika mycket ögongodis som praktisk fotoskola - personligt skrivet med många anekdoter. En mycket fin bok som håller länge."

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Favorit" /Hem Ljuva Hem

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"det perfekta referensverket för dig som seriöst vill ta dig an fotografering av fåglar" /Digital Foto

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"en handfast och inspirerande instruktionsbok för fotointresserade naturvänner"

" Boken lämpar sig för både avancerade fotografer och för amatörer. Tonen är lättsam och anspråkslös och ibland bjuder Brutus Östling på någon anekdot från sin karriär som fågelfotograf."
Jesper Nyström

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

" ett digert och särdeles instruktivt verk om arbetet bakom Östlings enastående bilder" /NT

"Det här är först och främst en handbok för den som har ett seriöst intresse för fotografering. /.../

På samma sätt som en välgjord ”the making of”-dokumentär kan få en film eller skiva att bli ännu lite bättre – genom inblickar i arbetsprocessen, eller detaljer och finesser man inte noterat förut – får Konsten att fotografera fåglar och andra djur Östlings tidigare fågelböcker att te sig än mer intagande och respektingivande. Och det behöver väl knappast tilläggas att fotografierna även i den här boken är magnifika."
Peter Viktorsson

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Bra lektion i naturfotografi" /Dagbladet Sundsvall

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Måsen rekommenderar!"

"Boken är en genväg till kunskaper det annars skulle ta dig många år att inhämta. Oavsett om du fotograferar fåglar och djur på den egna tomten, i skogen eller reser till andra världsdelar för att fotografera exotiska arter så vill du alltid få så bra bilder som möjligt. Måsen rekommenderar!"
Mariefreds Tidning med Måsen Nykvarn och Måsen Strängnäs

 

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Hos mig har han en själsfrände."

"Det finns tiotusentals fotografer i det här landet, var och en med sin syn på hantverket. För den som vill förkovra sig i fotografins underbara värld rekommenderar jag Brutus Östlings bok. Texten är enkel och tipsen många. Boken inrymmer dessutom mängder av mycket sevärda fotografier och boken ger dessutom en inblick i efterbehandling i Photoshop.

Att Östling prioriterar den nära fotograferingen gör boken extra intressant för mig. Hos mig har han en själsfrände."
Hans-Åke Henriksson

 

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

"Boken är 330 sidor tjock och ger främst tips om fotografering av fåglar, men också andra djur."

Under asfalten vilar en strand

"Denna bok bör du inte vara utan."

"Jag läser och jag betraktar de fantastiska bilder. Jag bläddrar mig sakta genom boken. Brutus Östling kommer fåglarna nära. Han står mitt ibland dem, som en vänlig vän. Han förevigar deras dagar, deras stret och deras vardagslek. Nära, nära, står han där mitt ibland dem. Mitt i. Som en kär gammal vän. Utan att störa och utan att förstöra.

Mitt i vingslaget står han. Eller ligger. Fåglarna och naturen fångar honom, fängslar. Som han sedan på ett fantastiskt vis låter oss ta del av.

Han fångar färgerna.
Han fångar flykten.
Han fångar livet.
Han fångar döden.
Han fångar naturen.
Han fångar gryningsljuset.
Han fångar individerna.

På ett sätt som ingen annan kan.

För dig som finner bilder, fåglar eller vacker natur viktigt och värdefullt, har du här en bok som gör det mödan värt att pallra sig iväg till en bokhandel (eller ett bibliotek) nära dig. Denna bok bör du inte vara utan."
Anette Grinde


 

Under asfalten vilar en strand

"Boken är ännu en fullträff av Östling" Poplight

Under asfalten vilar en strand

"Östling är en fenomenal fotograf" Kristianstadsbladet

"Bildmässigt fortsätter han på det framgångsrika spår han följt i tidigare böcker; den hänförande kombinationen av värme och humor, plötsliga infall och oväntade ögonblick, roliga närbilder och snygga bilder på avstånd. Med andra ord präglas Östlings foton av en rejäl portion personlighet."

Peter Viktorsson

Under asfalten vilar en strand

"Ingen måste veta något om natur eller fågelarter för att uppfatta dessa fotografiers historia"

Under asfalten vilar en strand

Lasse Berg rekommenderar Under asfalten vilar en strand i SR P1 Naturmorgon

"Jag är så förtjust i den här årets Brutus Östling, Under asfalten vilar en strand om Midways albatrosser."/.../ "Helt otroliga bilder".

Under asfalten vilar en strand

"Det är omöjligt att inte bli berörd av Östlings prisbelönta fågelfoto" Södermanlands Nyheter

"Förförs av albatrossernas brunduniga ungar eller titta rakt in i ögonen på en nyfiken tärna."

Kattis Streberg

Under asfalten vilar en strand

"Brutus Östling har skapat en av årets bästa fackböcker" Norrköpings Tidningar

"För första gången skriver Brutus Östling själv och han gör det bra: engagerat, kunnigt och medryckande.

Brutus Östling fotograferar inte bara fåglar; han porträtterar dem. De får nästan mänskliga karaktärsdrag i hans bilder."

Nils Granberg

Under asfalten vilar en strand

"Det är bara att konstatera, den fantastiske fågelfotografen Brutus Östling har gjort det igen" Arvika Nyheter

"I ord och naturligtvis framförallt i bild skildrar han här de två Midwayöarna, belägna nordväst om Hawaii och praktiskt taget mitt i Stilla Havet och deras albatrosser."

Under asfalten vilar en strand

"Boken förmedlar människors ständiga kamp med varandra och mot naturen" Nerikes Allehanda

"Brutus Östling är tillbaka. Denna gång med en mångbottnad bok om mötet mellan en förfallen mänsklig kultur med sina söndervittrade fasader och krackelerade landningsbanor och fåglars nyfikenhet och styrka. Det är en bok som berör och fängslar läsaren."

Daniel Alsarve

 

Under asfalten vilar en strand

"Boken visar mer än vackra bilder"

Under asfalten vilar en strand

"Ledorden för Brutus Östling är teknisk perfektion, tuff beskärning, närhet och ögonkontakt. Världsklass"

”För första gången är det Östlings röst som hörs och det är en sympatisk bekantskap. Chosefritt och lågmält berättar han om albatrosserna, deras liv och om hur hotade de är av allt plast­avfall i haven och av det storskaliga industrifisket som skördar enorma offer bland fåglarna varje år. Men det handlar inte bara om fåglarna. Midway är en speciell plats med en speciell historia och även den berättar han. /.../
Trots allt är det bilderna som är huvudsaken. Här visar Östling åter att han håller världsklass. Ledorden är teknisk perfektion, tuff beskärning, närhet och ögonkontakt."
Eskil Quiding

 

Under asfalten vilar en strand

"Återigen har han lyckats fånga fåglar på bild på ett sätt jag inte tidigare sett"

Under asfalten vilar en strand

Brutus Östling gäst i Efter tio

Under asfalten vilar en strand

"Naturupplevelse och historielektion" Dagbladet Sundsvall

""Vi får se bilder av unga albatrosser och vi imponeras över hur nära han kommit dem och hur väl han fångat in albatrosserna i miljön. Det är också bilder av den gamla och nu förfallna flottbasen. Boken ger oss naturupplevelser men det är också en historisk berättelse om en plats där så många liv spilldes under krigstid."

Kjell-Ove Cederqvist

Örnarnas rike

Pressröster om Örnarnas rike

"Skönhet, som tycks ha svårt att finna acceptans i den samtida bildkonsten och som banaliseras i det kommersiella bildutbudet, landar stilla och kontemplativt i "Örnarnas rike". Det är underbart att fotografi emellanåt får vara också det här!" Maria Lantz, Dagens Nyheter

"... en magnifik örnskådning och den vackraste fågelbok jag sett /.../ Staffan Söderblom bidrar, insiktsfullt och bildat, med naturhistoriska och poetiska notiser – till exempel den upplysande berättelsen om örnens och fågelns urnamn." Tommy Hammarström, Expressen

"Ett praktverk om örnar. Enastående bilder och fascinerande texter." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"I det myller av bilder som sköljer över oss har Östlings fotografier något som sticker ut och gör att man fastnar för dem. Det handlar om att se fåglarna som individer och att kunna förmedla den känslan till betraktaren." Eskil Quiding, Sydsvenskan

"Östlings enastående teknik är verkligen hisnande /.../ Man kan titta på hans örnbilder hur många gånger som helst, och ständigt upptäcka något nytt." Björn Gunnarsson, Göteborgs-Posten

"I år har landets i särsklass bäste fågelfotograf Brutus Östling och författaren Staffan Söderblom kommit med ett praktverk om våra örnar. Bättre bildmaterial än dessa örnbilder tror jag ingen kan göra... För den naturintresserade är denna bok ett måste. För att väcka naturintresse är den en bra julklapp." Björn-Eyvind Swahn, Blekinge Läns Tidning

"Brutus Östlings formkänsla är stilren, elegant och precis. Dessutom fångar han bokstavligen fåglar i flykten som få andra fotografer. "Örnarnas rike" är inget undantag. Bilderna är enastående och vackra." Örjan Abrahamsson, Kristianstadsbladet

"Man beundrar bilderna. Hur är det möjligt att ta somliga av dem? Och det är en njutning att lyssna på Söderblom när han guidar läsaren genom Eddan och Homeros, ger referenser till tidigare forskning och klassiska zoologiska verk och förser oss med uppgifter som är intressanta från naturvårdssynpunkt. Hans varma, poetiska fågelbeskrivningar ger bilderna en särskild sorts liv." Marianne Ekenbjörn, Sundsvalls Tidning

Pingvinliv

Pressröster om Pingvinliv

"`Makalösa - sanslöst vackra bilder - fotokonst i världsklass` var omdömen som hopades över Brutus Östlings `Mellan vingspetsarna` förra året. Inför den nya boken `Pingvinliv` är det bara att upprepa dem. Det är fotokonst av högsta klass men bildernas rent estetiska kvalitet tjänar också väl syftet att verkligen ge inblick i pingvinernas verklighet. Här finns hisnande vyer över kolonier med tusentals fåglar, men också individporträtt och stilstudier som åskådliggör beteenden, särdrag och levnadsförhållanden."
Dagens Nyheter

" Redan fjolårets debutbok - `Mellan vingspetsarna` - var sensationell i sin styrka. Som från ingenstans kom Östling släntrande med kamerastativet över axeln och bänkade sig helt obesvärat bland världens främsta fågelfotografer. /.../ Resultatet är imponerande. `Pingvinliv` behandlar i ord och framför allt bild världens inalles 17 pingvinarter. Därför är boken inte bara en orgie i utsökt fotokonst; den är även användbar för den som vill veta, inte bara se och känna. Som sagt, bilderna tar plats, men helheten fungerar. Det senare inte minst på grund av bokens form, signerad Jens Andersson."
Svenska Dagbladet

"All heder åt Brutus Östling och Susanne Åkesson för att de har producerat en bok som inte bara består av fantastiska bilder på bedårande pingviner, men som faktiskt lyckas förmedla en stor respekt inför dessa lite löjliga om än charmerande fåglar."
LO-tidningen

Mellan vingspetsarna

Pressröster om Mellan vingspetsarna

"Utan omsvep vill jag säga att Brutus Östlings fotografier av fåglar - från Öland till Antarktis - är något utöver det vanliga... Brutus Östling lyckas få den mest kräsne att hålla kvar blicken."
Peter hultsberg; Västervikstidningen

"Stort format och utsökt fyrfärgstryck gör att Brutus Östlings ofta sanslöst vackra bilder kommer till sin fulla rätt. Fågelpornografi på högsta nivå för både hårdskådare och fågelbordsfluktare."
Eskil Quiding, Sydsvenska Dagbladet

"Man undrar om fågelfotografin kan komma så mycket längre än så här."
Naturmorgon i P1, Sveriges Radio

"Mellan Vingspetsarna innehåller några av de vackraste och konstfullaste fågelbilder jag någonsin sett. Jämnt hundra år efter Paul Rosenius försök att plåta silvertärnor på Måkläppen framträder ännu en svensk fågelfotograf av världsklass."
Svenska Dagbladet

"Vilka fantastiska bilder! ... Ett praktverk att glädjas åt. Kort sagt - det här är ett lyft i bokfloden."
Tidningen Skogen

"Fantastiska fågelbilder... Årets Pandabok 2006 hör hema i varje fågelväns bokhylla... En bok som ger läsaren både nytta och nöje... Mellan vingspetsarna är en bok att rekommendera. Främst för bildmaterialet."
Jan Henricson, Svensk Jakt

"Bilderna är sensationellt bra, så bra att man knappast behöver vara fågelintresserad för att uppskatta dem. Brutus Östling håller högsta internationella klass i alla avseenden."
Lars Eisele, Eskilstuna-Kuriren  

"Det är en otroligt vacker bok, med häpnadsväckande fågelbilder, i storformat."
Bo Bjelvehammar, Ystads Allehanda

"Ibland kan det gå slentrian i naturböcker... Mellan vingspetsarna är ett stort undantag. Här har vi bilder och texter som plötsligt går rakt upp i elitserien! I fotografen Brutus Östlings bilder finns humor och skräck, skönhet och snöyra, skärpa och oskärpa. Alla i en klass för sig.... Fem solar. Fem getingar. Fem plus."
Per Göthlin, Friluftsliv

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.