Män som hatar kvinnor

"Feminismen finns kvar"

"Den absolut största styrkan i både text och bild ligger dock i att Lisbeth Salander och de andra kvinnorna som utsätts för sexuellt våld och annat våld inte blir exploaterade och sexualiserade som i Hollywoods remake ”The girl with the dragon tattoo”, utan Larssons uttalade feminism finns hela tiden närvarande. Det är faktiskt lite av en bedrift eftersom precis allt är beskrivet i bild."
Katarina Gregersdotter

 

Män som hatar kvinnor

"Litterär sensation i ord och bild"

"Så vitt jag kan se har Denise Mina varit varsam i hanteringe av Larssons bok. /.../

Stor heder åt alla inblandade alltså, inte minst förlagsredaktörerna på Norstedts. Jag hoppas också att allt arbete inte ska vara förgäves utan att ”Män som hatar kvinnor I” ska sälja bra. Detta är en perfekt bok att sätta i händerna på läsovilliga tonåringar. Alltså skulle jag, om jag vore skolbibliotekarie (finns det sådana numera?) eller studierektor, köpa in några klassuppsättningar till högstadiet."
Christer B Johansson 

Män som hatar kvinnor

"Väldigt snyggt, riktigt bra" /Ikon

"Riktigt kul med den svensk översättning då det vanligen inte brukar vara fallet med utländska serier anpassade för en vuxen publik. Att det dessutom både är väldigt snyggt och riktigt bra gör ju inte saken på något sätt sämre och har du ännu inte läst en av de mest framgångsrika svenska romanerna, eller har lust att ta del av storyn i ett nytt format, är det hög tid. Kan knappt bärga mig tills kommande delar."
Roger Bengtsson

 

Män som hatar kvinnor

"Denise Mina har föredömligt destillerat Stieg Larssons detaljerade roman" /Norran

"Deckarförfattaren Denise Mina har föredömligt destillerat Stieg Larssons detaljerade roman ner till de allra viktigaste scenerna och dialogerna. Långa sekvenser berättas enbart med bilder - precis som det ska vara i en skickligt utförd serieberättelse."
ANDREAS ERIKSSON

 

Män som hatar kvinnor

Vertigo Comics presents the official graphic novel adaptation of "The Girl With the Dragon Tattoo"

Luftslottet som sprängdes

Pressröster om Luftslottet som sprängdes

"Den nya, och sista, romanen är på över 700 sidor. Det är inte många som klarar att göra varenda en av dem till underhållande läsning. Larsson lyckas. Det är en stor bedrift och en av förklaringarna till böckernas osannolika framgångar." Magnus Persson, Svenska Dagbladet

"Ni förstår nog att den tredje delen i Stieg Larssons Millenniumserie är bra. För att inte säga så in i glödheta h-e. bra. Bara att skriva 700 sidor utan att det finns en enda longör, ett enda avsnitt som känns överflödigt. Avsnitten hakar i varandra och jag ligger och läser, sneglar på klockan och inser att jag borde sova, men ska bara... Så där är det boken igenom." Anders Wennberg, Gefle Dagblad

"Att Stieg Larsson lyckas förbli så konstant hårdkokt i 704 sidor är ett mästarprov. /.../ det är fantastiskt att så massiva textmängder som Stieg Larssons – i en böckernas samtid där alltmer krystade PR-jippon annars kränger allt medelmåttigare små historier – säljer i sig." Maria Küchen, Expressen

"Det sägs att alla goda ting är tre och i detta fall stämmer det verkligen. Den tredje delen i Stieg Larssons serie om den påhittade tidskriften Millennium är helt klart den bästa." Jonas Brefält, Värmlands Folkblad

"Stieg Larsson bjuder läsaren en skickligt och effektivt skriven thriller med ett - som vi hunnit vänja oss vid - imponerande driv i handlingen. När man börjat läsa är man fast och vill inte släppa den." Zoran Alagic, Norrköpings Tidningar

"Särskilt imponerar Stieg Larssons förmåga att hålla ihop den bitvis spretiga och komplicerade intrigen. Hans fackkunskaper är enorma och hans koll på tidsandan total. Det här är inte bara en kriminalhistoria, utan också en beskrivning av Sverige i dag." Kjell Nylund, Eskilstunakuriren

"Jag bara måste få instämma i hyllningskören av Stieg Larssons avslutande bok i Millenniumtrilogin. Även om jag hade höga förväntningar så överträffades de med råge." Ingalill Mosander, Aftonbladet


 

Flickan som lekte med elden

Pressröster om Flickan som lekte med elden

"Hur står sig då den nya romanen? Kan den leva upp till de högt ställda förväntningarna? Svaret är tveklöst ja. Allt som imponerade i debuten är intakt också i uppföljaren: den skickliga personskildringen, den vassa dialogen, samhällskritiken, humorn och den sanslöst spännande intrigen. Vad gäller det sistnämnda tycker jag till och med att den nya är strået vassare /.../ . Frågan är om också den sista och avslutande delen i trilogin kommer att försöka skriva om någon av kriminalfiktionens subgenrer på samma initierade, utsökta och kärleksfulla sätt. Spänningen tätnar."
Svenska Dagbladet

"Det är både roligt och snyggt. I en tid då kvällstidningar låter låtsasnyheter från dokusåpor översvämma världen eller skruvar upp verkligheten till pollenterrorns och melodifestivalchockernas distade volymer känns Stieg Larssons `dokudeckare` som en motrörelse. Lisbeth Salander är den coolaste av hämndänglar, på rymmen ur Storebrors hus."
Jenny Tunedal, Aftonbladet

"Och när en författare levererar ett sådant sammansatt och fascinerande porträtt som det av Lisbeth Salander är det bara att buga och tacka. Det kan nog inte bli bättre än så här."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

"Stieg Larsson skrev romaner som borde ha alla förutsättningar att verka förnyande på den svenska krimgenren men det är inte alldeles enkelt att peka ut var det nya ligger. I språkbehandlingen och det rappa men aldrig flåsiga tempot. I det gedigna vetandet på så skilda områden som trafficing, hemlig avlyssning, datateknik och psykiatri. Eller är det framför allt i det mycket initierade, upprörande och gripande porträttet av Lisbeth Salander."
Gerth Ekstrand, Dalademokraten

"Uppföljaren till fjolårets succé är snäppet bättre./.../ Stieg Larsson har ett alldeles utmärkt språk. Inte ens den ivrigaste felfinnare hittar något som stör, allting flyter. /.../ Jag överdriver inte när jag säger att Stieg Larsson är 2000-talets främste svenske författare till kriminalromaner. Och självklart bokar jag redan nu den tredje och sista delen i Milleniumserien."
Per Erik Tell, Kristianstadbladet

"Han hann skriva vad som lovar att bli en våldsamt underhållande trilogi. Med samhällskritik, feminism, svensk samtidsskildring, spänning.
 Men vassare än Guillou, definitivt vassare än Guillou. /.../ Det är pang på bara. Kompakt, intensivt och låt den aldrig ta slut, please."
Arbetarbladet

Män som hatar kvinnor

Pressröster om Män som hatar kvinnor

"Män som hatar kvinnor framstår till slut som något av det mest gastkramande och välskrivna man kan läsa för tillfället; en roman av hög internationell kvalitet i genren."
Per Planhammar, Göteborgs-Posten

"Med Män som hatar kvinnor gör Stieg Larsson en mäktig debut som deckar-författare. Han har ett avslappnat sätt att berätta på och går rakt på sak utan att för den skull förlora känslan i språket. Hans drivna stil tillsammans med bokens snillrika komposition gör det väldigt svårt att släcka sänglampan om kvällarna."
Mattias Gunnarsson, Eskilstuna-Kuriren

"En bok som gapar över mycket och sväljer hela stycket. Ett litet svenskt deckarmirakel."
Göran Pettersson, Borlänge Tidning

"Det var mycket, mycket längesedan en svensk kriminalroman lyckades med konststycket att förstöra min nattsömn. Det gjorde Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Den är helt enkelt lysande."
Crister Enander, Sundsvalls Tidning

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.