BTJ

De näst största städerna

”...sann realism kräver också skönhet, och den, liksom en stillsamt ironisk humor, bryter fram likt fält och ängar i den starkt urbana miljön. Helhetsbetyg: 5”

Fem minuter av ditt liv

"En mycket intressant läsning"

"Den utgör en närmast privat, men bräcklig lägesbeskrivning och redogör för en utsatthet på ett samtidigt fragmenterat som klart sätt, och överskrider på så vis en mer traditionell dagboksdiktningstradition."
Pär Thörn

Fem minuter av ditt liv

"Nästan naken"

"Det är en bok som gläntar på dörren till de mörkaste vrårna, som kämpar för att tygla ett inre kaos och vet vad det innebär att stå och gunga på avgrundens rand."
Ann Lingebrandt

Fem minuter av ditt liv

"både gripande och stilistiskt lyhörd" /Borås Tidning

"Fem minuter av ditt liv berör på ett helt annat sätt än Elise Ingvarssons tidigare böcker gjort. Här finns en drabbande direkthet som är både gripande och stilistiskt lyhörd, konsekvent i såväl tro som tvivel."
Peter Viktorsson


 

Fem minuter av ditt liv

"en magisk bok där jag spetsar öronen för att inte gå miste om en stavelse" /Sydsvenskan

"Hennes tredje diktsamling "Fem minuter av ditt liv" är en magisk bok där jag
spetsar öronen för att inte gå miste om en stavelse. /.../

Så beskriver "Fem minuter av ditt liv" en smärtsam kamp för det egna jaget, skildrat med språkligt gehör och svindlande direkthet. Och denna vackra och märkliga diktsamling landar ändå i en hoppfullhet."
Eva Ström

 

Ett förslag

Pressröster om Ett förslag

"Ett förslag fortsätter alltså både tematiskt och stilmässigt där den Katapultprisbelönade debuten Beror skrymmande på slutade. Samtidigt har det skett en väsentlig temperaturhöjning – det som tidigare var svalt distanserat är här argt, stundtals förtvivlat."
Elise Karlsson, Expressen

"Hon gör det med en överrumplande och aldrig insmickrande fräschör, med  motstånd, med integritet, med sanningslidelse. Om Elise Ingvarssons diktsamling är ett brev är den svår att sortera in i någon fålla, men att det är angelägen lyrik
råder det ingen tvekan om."
Eva Ström, Sydsvenskan

"Det är ett liv som pågår med föräldrar, kärlek, en problematisk relation till Gud. Jag följer det med glädje och kommer att fortsätta: även detta är en bok att leva med och det länge."
Bengt Emil Johnson, Dala-Demokraten

"Vad är detta om inte det oväntade mötet mellan Sonja Åkesson och John Ashbery vid OEI:s redaktionsbord. /.../
Vilket innebär att också denna försändelse, trots eller tack vare alla postala processer, förmår förmedla någonting djupt personligt."
Thomas Götselius, Dagens Nyheter

"Det finns med andra ord en språklig självmedvetenhet som skär tvärs igenom detta myller av fragment vari jaget irrar runt i vad som kan ses som både lingvistisk och existentiell förtvivlan. Men där finns också en längtan, högst mänsklig och högst påtaglig. En längtan efter vad kan för tillfället vara osagt eller outforskat, men den finns där. Det är också den som gör att denna text som så ogärna vill resignera och uttrycka något fattbart och konkret, ändå biter sig fast och tycks, om dock momentant, att frysa i något som liknar en kontur."
Daniel Andersson, Nerikes Allehanda

"När Ingvarsson lyckas skjuta hål på den formmässiga jättemuren lyckas man identifiera sig med diktjaget och då är hennes poesi stark, modig och naken, då får man den i dag sällsynta ynnesten att titta rakt in i en annan människa."
Tomas Nilsson, Tidningen Kulturen

 

Beror skrymmande på

Pressröster om Beror skrymmande på

"Här behövs ingen som helst konstlad välvilja eller särbehandling av ung, osäker debutant. Här talar i stället med självklarhet en helt egen röst, här fångas jag direkt av djupt personligt språk, ett säreget tonfall och en stark originalitet, där allvar, sökande och sorg lever sida vid sida med drastisk humor och egensinnig ordglädje."
Eva Ström, Sydsvenskan

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.