Sturarna

”Eriksson har skrivit en fängslande bok. Hans språk äger skönlitterära kvaliteter och i likt Peter Englund har han lyckats blåsa liv i de historiska gestalterna.”

Sturarna

”Stundom är det omöjligt att lägga boken ifrån sig, även om man vet vad som kommer att ske [...] Bo Erikssons bok är både en god introduktion till övergången mellan medeltiden och tidigmodern tid i svensk historia och en spännande berättelse om en familjs

Sturarna

”Bo Eriksson är en historisk författare av högsta klass. Dessutom har han förmågan att uttrycka sig lättsamt.”

Svenska adelns historia

"Bo Eriksson visar att han kan ämnet" Dagbladet Sundsvall

"Hans bok är upplysande. Definitivt är det en intressant läsning att följa en grupp som en gång hade en särställning i vårt land och hur adeln påverkar politik, diplomati, förändringar i samhället och så vidare. Man imponeras av berättelsens bredd och av författarens kunskaper."

Svenska adelns historia

"Belysande bok om idel ädel adel" Smålands-Tidningen

"Detta är ingen bok som man läser på en förmiddag, ta lite i taget och fundera över vilka slutsatser Eriksson drar. Han skriver: "Jag tillhör inte adeln utan den breda medelklassen. Jag har inga intressen i vare sig Riddarhuset eller adeln utan min historiska nyfikenhet. Men den är å andra sidan väldigt stor." Vilket borgar för att läsare kommer att få en stor läsupplevelse, det kan jag garantera."

Göran Engström

Svenska adelns historia

"Hur relevant är adelns idag? se intervjun med Bo Eriksson i Tv4 Nyhetsmorgon"

Sveriges historia: 1350-1600

"två kunniga och engagerade personer som skriver"

"Författarna ger oss mycket fakta och intressant läsning om tid av oro i vårt land. Boken är väl illustrerad med bilder/målningar och kartor. Det är två kunniga och engagerade personer som skriver och de anstränger sig för att göra språket lättillgängligt.
Vi ser fram emot den fjärde delen i serien."
Kjell-Ove Cederqvist

Sveriges historia: 1350-1600

"ett standardverk när det gäller Sveriges historia" /Arvika Nyheter

"Den här volymen är precis som sina två föregångare slösande rikt och vackert illustrerad. Kartmaterialet är fullgott. En klart och redigt utformad layout gör
dess cirka 600 sidor mycket lätta att läsa. Ja till och med själva papperskvalitén
är utmärkt.
Om ni tycker att jag staplar superlativer så beror det på att den här serien verkar kunna bli ett standardverk när det gäller Sveriges historia under ett bra tag
framöver. Trots dessa Wikipedias yttersta dagar.
Jag ser med spänning fram emot hösten då den fjärde boken i serien beräknas utkomma."
JAN SANDSTRÖM

Sveriges historia: 1350-1600

"pedagogisk med god skildring"

"Både Harrison och Eriksson skriver lättläst, källkritiken är pålitlig och faktafelen
få. /.../ Slutligen vill jag påpeka, att genusperspektivet är allestädes närvarande med drottningar, prinsessor, änkor och frillor. Till och med den aktuella HBT-problematiken berörs. I samband med de nedlagda klostren och dess munkar och nunnor sägs, att ”reformationen tvingade in kvinnan och mannen i en heterosexuell
parrelation, som hade det av Gud sanktionerade äktenskapet som högsta mål och mening”. Politiskt korrekt så det förslår!"
Anders Bojs

Sveriges historia: 1350-1600

"Folkets historia, inte bara kungarnas" /Jönköpings-Posten

"Den är rikt och vackert illustrerad, huvudsakligen med bilder i färg. Goda kartor ger stöd för skildringen av utrikes- och handelspolitik. Och som sagt får kungarnas historia i viss mån stå tillbaka för folkets, en befogad följd av senare tiders mentalitetshistoriska forskning."
Josef Rydén, lektor Nässjö

Sveriges historia: 1350-1600

"Men i del III tar det sig, det ska sägas."

"Källäget är nu spänstigare och ”roligare”. Vi får lite mer av den lärda historien. Anders Piltz skriver för resten i det sammanhanget väl om Uppsala universitets första tid.

De stora personligheterna kommer också fram, vilket är välgörande. Sveriges historia var ju faktiskt, bland annat, just dess konungars som Geijer en gång hävdade. Annat vore ju att göra våld på historien.

Annars skriver Harrison livfullt om Digerdöden, den största katastrof som drabbat Sverige. Tidigare har ju Harrison skrivit en hel bok i ämnet som blev Augustprisbelönad."
Björn Widegren

I skuggan av tronen

Pressröster om I skuggan av tronen

"Bo Erikssons biografi över författaren och riksdrotsen Per Brahe den äldre vittnar om bred kunskap och sann berättarglädje"
Torgny Nevéus, UNT

Lützen 1632

Svenska Dagbladet recenserar Lützen 1632

"Därigenom lyckas Eriksson att ge den bästa bakgrund jag läst till denna fas i vår historia. Hans grepp att inte bara diskutera strategi och taktik i krigföringen, utan också krigets sociala historia, kriget som livsform, fördjupa förståelsen av den svenska stormaktstiden."
Svenska Dagbladet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.