Det du inte såg

"Sjöberg tar solklar seger i bokduellen med Zlatan"

"Det har kommit en sportbok i år som ni måste läsa. Patrik Sjöbergs. Att läsa den är mer omtumlande än att se höjdhopp över svarta stup. /.../

Wow-upplevelse: Sjöberg–Zlatan 5–2, Läsupplevelse: Sjöberg–Zlatan 5–3, Skandalfaktor: Sjöberg–Zlatan 5–1, Humor: Sjöberg–Zlatan 5–2 /.../

Jag kan inte minnas någon bok som fått ett sånt genomslag på alla nivåer. Efter ”Det du inte såg” var sexuella övergrepp mot barn det alla talade om. På alla nivåer."
Johan Esk

 

Det du inte såg

"Väckarklocka för många" Avesta Tidning

"Patrik är en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna och dessutom rätt så kontroversiell. Att få läsa om hans karriär och utveckling är förstås spännande, inte minst när man kommer in bakom kulisserna. Boken ger en bra bild av personen Patrik Sjöberg och han växer i mina ögon."

Lennart Ljung

 

Det du inte såg

"Starkt Patrik!"

"Otroligt intressant att få inblick i hur det gick till bakom kulisserna. Både vad gäller själva tävlingsbiten men även i det större perspektivet med idrottspampar och organisationer men framför allt hur en idrottsman av Patriks rang ibland har behandlats. Visst är allt från hans sida men jag ser inte så många anledningar att tvivla."

Susanne

 

Det du inte såg

"Det du inte såg är ett starkt vittnesmål."

Det du inte såg

"Att skriverierna som följt boken nästan uteslutande kommit att handla om sexuella övergrepp är på ett plan förståligt men "Det du inte såg" rymmer mycket mer än så."

Det du inte såg

"Ärlig Sjöberg känns igen"

"Han ventilerar sina åsikter storkäftat och hans, som han själv uttrycker det, nästan maniska ifrågasättande av auktoriteter går som en röd tråd genom tillvaron."

Niclas Holmlund

Det du inte såg

"En helt fantastisk bok!"

"Välskriven, väldokumenterad, självständig. Här fick vi möta en människa som talade uppriktigt, hade en egen röst och aldrig sa sånt som sådana säger som tror att de måste. För att det ska vara så. En helt fantastisk bok som lärt mig mycket om livet."

Björn Widegren

 

 

Det du inte såg

"Detta är en fantastisk och fantastiskt välskriven, genomtänkt, ärlig och avslöjande bok" Expressen

"Jag har med stor behållning och växande beundran, kunnat sträckläsa Patrik Sjöbergs "Det du inte såg". Det är en fantastisk bok. Ni har inte kunnat undgå uppgifterna om hur Sjöberg, och andra unga idrottare, blev sexuellt utnyttjad av höjdhoppstränaren Viljo Nousiainen. Det lämnar jag därhän just i dag, för "Det du inte såg" är så mycket mer. Detta är en fantastisk och fantastiskt välskriven, genomtänkt, ärlig och avslöjande bok.  Patrik Sjöberg har gjort den med journalisten Markus Lutteman och det är till viss del Luttemans förtjänst att den är så lättläst och engagerande. Men det är förstås Patrik Sjöbergs berättelse, hans liv, karriär och hans framgångar och misslyckanden som ligger till grund."

Mats Olsson

Det du inte såg

"Öppenhjärtigt av idrottens "bad boy"" Skånska Dagbladet

"Den överträffar förväntningarna med råge. Men framför allt får vi lära känna Patrik Sjöberg, komma in under skinnet på denna idrottens "bad boy" och lära oss förstå honom lite bättre."

Artur G Bliding

 

Det du inte såg

"Den mest underhållande självbiografi jag läst" Arbetarbladet

"Det du inte såg är lika mycket "I huvudet på Patrik Sjöberg" och där har vi ju inte heller tittat förut. Det du inte såg är mental styrka i praktiken."

Bodil Juggas

Det du inte såg

"Jag läser Patrik Sjöbergs bok med stor behållning"

"Jag läser Patrik Sjöbergs bok med stor behållning, trots mitt ringa intresse för friidrotten. Han låter oss se sin verklighet genom ett högst egensinnigt temperament. Jag ser inget skäl att tvivla på hans framställning."
Magnus Eriksson


 

Det du inte såg

"Det Sjöberg gör är stort och starkt och måste ha varit oerhört svårt"

"Det har aldrig varit svårt att tycka något om Patrik Sjöberg. Jag har heller aldrig haft svårt att tycka om honom. Nu borde alla läsa om honom"

Johan Esk

Det du inte såg

"Patrik Sjöberg intervjuas i Gomorron Sverige"

Det du inte såg

Patrik Sjöberg intervjuas i TV4 Nyhetsmorgon

Det du inte såg

"Lyssna på Patrik Sjöberg hos P1 morgon"

Det du inte såg

"Patrik Sjöberg intervjuas i Aktuellt"

Utsatt

"Inkännande skildring av en överlevare"

"Markus Lutteman har återgett Esters livsöde med stark inlevelse och empati med bara få sentimentala inslag. Han ger henne också sista ordet: ”Jag är en överlevare.”
De källhänvisningar som avslutar boken visar att Lutteman arbetat med en forskares noggrannhet."
Marianne Jeffmar

Utsatt

"Bitvis är det drabbande."

"Bitvis är det drabbande. Esters öde berör oavsett om det handlar om hennes motgångar eller ljuspunkter, som då hon förenas med sin etiopiska mamma.
/.../ Men bokens största förtjänst är att den sätter in Esters liv i ett större sammanhang. Lutteman har läst på. Om konflikten på Afrikas horn, om pingströrelsen, om anknytningsteori och om adoptioner."
KATARINA SANDSTRÖM BLYME

Utsatt

"Berättelsen fängslar även om den både gör ont och väcker vrede."

"Lutteman målar genom en imponerande research upp en bakgrund och ett brett sammanhang som han placerar Ester i. Det handlar om striderna mellan Eritrea och Etiopien, om västvärldens koloniala och rasistiskt färgade förhållande till den afrikanska kontinenten. /.../
Trots alla hemskheter är det inte någon nattsvart berättelse. Esters liv handlar också om att ha stark utstrålning, vilja och längtan efter svar som så småningom ger resultat."
Fredrik Borneskans

 

El Choco

Pressröster om El Choco

"Jag har legat sömnlös och läst"
Malou von Sivers, TV4

"Historien om Jonas Andersson är faktiskt närmast otrolig."
GT

”Det här är biografi när det är som bäst. ...en bok man sträckläser.”
Rocky

"Lutteman framträder som både sociolog och historiker och verkar också vara väldigt insatt i kokainets kulturhistoria och ekonomi. DET är orsaken till att jag kommer att läsa om den här boken."
Nerikes Allehanda

"Men det som imponerar och som gör den till något mer än bara en välskriven, kittlande helvetesskildring är Luttemans förmåga att väva in världspolitiken i berättelsen."
Stockholm City

"San Pedro... får amerikanska (erkänt tuffa) fängelser att framstå som söndagsskolor."
Svenska Dagbladet

"En gripande berättelse om livet i ett fängelse där inte ens vakterna vågar sig in på vissa avdelningar. Mitt i finns också en osannolik kärlekshistoria. Tur det, annars hade det blivit becksvart."
Kommunalarbetaren

"Missa inte!"
Må Bra

"En otrolig historia om att överleva och uppleva pappalycka under de mest vidriga omständigheter. "
Mama

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.