Atomer

"Betvingande läsning, briljant skriven." Ingalill Mosander, Aftonbladet

Atomer

"Styrkan i Atomer ligger i obehaget när jag som läsare dras närmare Almas logik."

"Svartsjukan, hatet mot Cilla är så väl beskrivet att det till slut framstår som det enda rimliga att ta till alla medel att göra sig av med henne."
Alice Kassius Eggers

Atomer

"Nordins begåvning lyser starkt" /SvD

"Det är i skildringen av Almas svårigheter - hennes instängdhet och söndertrasade tillit - som Sofia Nordins lyhörda begåvning lyser som starkast. Almas överlevnadsstrategi är lika sorglig som hennes iakttagelser av mänsklig interaktion är precisa, och Nordin visar med plågsam övertygelse hur en förvärvad oförmåga kan stelna i sin form oåterkalleligt. Somligt förblir irreparabelt. Det vill man inte gärna kännas vid, men det är sant."
Therese Eriksson

Atomer

"Djupt rörande om en ensam kamp"

"Nordins roman är en mörk och djupt rörande skildring av en ensam människas kamp mot inre vanföreställningar. Även om "Atomer" är uppbyggd som en utvecklingsroman, sker ingen förändring i Almas beteende, vilket implicit skulle kunna antyda en personlighetsstörning hos huvudkaraktären.

Nordin har ett underbart språk som med utvalda detaljer frammanar levande bilder och gör naturen till en varm kontrast som bryter av Almas kyla mot andra människor. Här blottas det allra sköraste hos Alma – rädslan att bli sårad och lämnad ensam."
Hanna Stjernfeldt

Atomer

"Hennes prosa är ren, klar och avskalad." /GP

"Hennes prosa är ren, klar och avskalad. Ändå med ett vackert och enkelt bildspråk som sätter fantasin i rullning, också i delarna om den vuxna Almas liv är språket lätt och lekfullt på samma gång. Även om skildringen här blir något mer skruvad. Sofia Nordins träffsäkra, drivna berättande och hennes sätt att vända och vrida på livets svåra frågor och hur de sätter sin prägel på både barndom och vuxenliv och skapar ett levnadsöde, är svårt att värja sig emot. Och inte en enda gång krånglar hon till det."
Hanna Jedvik

Atomer

"Språket i Atomer är lätt och flytande, precist och inbjudande."

"Språket i Atomer är lätt och flytande, precist och inbjudande. Nästan så att man som läsare luras att tro att det här är en mindre komplicerad roman än vad det faktiskt är.

Här finns många svindlande djup att försvinna ner i, både bildligt och bokstavligt."
Camilla Jönsson

Atomer

"Romanens styrka är skildringen av deras barndomsvänskap."

"Sofia Nordin är bra på att med en koncis, okonstlad prosa väcka barndomens smaker och känslor till liv ... /.../ en fin roman om svårigheten att gå vidare och en vänskap så stark att allt annat i livet förlamas."
Kristian Ekenberg

Atomer

"Anslaget är oväntat och välfunnet, det blir en snabbstart och i ett enda svep samlar Nordin in ett helt liv och en skadad själ. Också språkligt är det välgjort, smidigt och avslipat och med en snabb framåtrörelse." /Arbetarbladet

Atomer

"Subtilt porträtt av en människa med "en diagnos"

"Jag tänker mig att den här romanen kommer att bli läst av både yngre och äldre läsare, precis som Mark Haddons roman "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten"."
Ulrika Milles

Gå sönder, gå hel

"Det skulle förvåna mig om inte Gå sönder, gå hel blir en litterär klassiker" /Gefle Dagblad

"Det skulle förvåna mig om inte Gå sönder, gå hel blir en litterär klassiker. Sofia Nordin bygger upp en verklighetsbild som griper tag vid fotknölarna och ruskar om, och det ordentligt." Stina Loman - Gefle Dagblad

Gå sönder, gå hel

"Stark berörande om vägen utför" Skånska Dagbladet

"Gå sönder, gå hel är en riktigt stark roman, som man läser med nervöst intresse. Klart, obönhörligt och stilsäkert berättar Sofia Nordin den dubbla och starkt berörande historien om Lena och Anna."

Lennart Bromander

Gå sönder, gå hel

"En ruggig historia med stil och styrka"

"Hennes prosa är smidig, hennes iakttagelser är skarpa. På denna konstnärliga mikronivå är hon övertygande. Hon är en stark och medryckande berättare." /Tommy Olofsson

Gå sönder, gå hel

"En riktigt stark roman"

"Gå sönder, gå hel är en riktigt stark roman, som man läser med nervöst intresse. Klart, obönhörligt och stilsäkert berättar Sofia Nordin den dubbla och starkt berörande historien om Lena och Anna." /Lennart Bromander

Gå sönder, gå hel

Sofia Nordin tar ett rejält kliv in på fältet för svensk samtidslitteratur att räkna med

"Gå sönder, gå hel är först som sist en djupdykning i ett svårt skadat psyke, helt inom den realistiska romanens ramar.

Och Sofia Nordin, som bland annat nominerats två gånger till Augustpriset för sina ungdomsromaner, tar nu ytterligare ett rejält kliv in på fältet för svensk samtidslitteratur att räkna med." /Therese Eriksson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.