BTJ

Babetta

”En genomtänkt, välskriven och omskakande roman som visar på det gåtfulla spelet människor emellan och ställer frågan om vad verklig vänskap innebär på sin spets. Helhetsbetyg: 5.”

Med egen hand

”Brøgger mästerlig på att väcka lust till samtal.”

Testamente

”Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva.”

Testamente

”Det är, långt in i den täta, omfångsrika romanen, fängslande in i varje liten detalj.”

Testamente

”Hon är så bra att jag blir vansinnig”

Testamente

”Wähäs energi och överflödande berättarlust har en alldeles egen kraft”

Titta inte bakåt!

"En väldigt, väldigt bra roman. Kanske den bästa hittills under året.” /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Titta inte bakåt!

"Helgjuten roman om lycka som gör ont"

"Men framför allt är Wähä en god berättare. Hon framkallar en berättaröst som känns levande, med ett väl fungerande rytmiserande språk. Ytterst sällan har jag något att invända mot stilen. Författaren har avlyssnat livet och kärleken med fingertoppskänsla, imponerande detaljrikt och djuplodande. Framför allt har hon hittat ett stoff som känns angeläget och aktuellt. Om hon skulle bli tvåtusentalets nya allkonstnär à la Lundell så kommer hon att fylla den platsen med fler läsvärda romaner än en, det har hon redan bevisat."
Magnus Dahlerus

Titta inte bakåt!

"Med fläkt, fart och stilistisk finess"

"Det är skickligt gjort, med en överhängande risk att inte bli mer än så: att det stannar vid snygg uppvisning och koketta knalleffekter. Men Wähä skriver med så lätt hand och avspänd auktoritet, och framförallt med ett sjujäkla driv, att sådana invändningar snabbt blåser iväg och jag faller till föga för den smarta charmoffensiven. Med fläkt, fart och stilistisk finess blir ”Titta inte bakåt!” en roande roman om att forma livet till en berättelse och förföras av fiktionens tjuskraft."
Ann Lingebrandt

Titta inte bakåt!

"Lysande"

"Nina Wähäs nya bok sveper in med klädsamt självförtroende och låter de parallella historierna mötas, snacka och jämföra brokiga livstrådar."
Lisa Ahlqvist

 

Titta inte bakåt!

"en fullträff"

"Det här är en roman som vågar vara på en och samma gång djupt allvarsam och uppsluppet underhållande, inte bara i det den berättar utan också i själva språket. Prosan dansar fram över sidorna, rytmisk, lekfull och precis. Nina Wähä visade redan i sin debutroman att hon kunde skriva. Med ”Titta inte bakåt” har hon tagit ytterligare ett stort kliv framåt."
Eva Johansson

Titta inte bakåt!

"Läs den!" /Femina

"Nina Wähäs roman Titta inte bakåt! är en spännande roadtrip och ett porträtt av två skilda generationer. I friktionen däremellan blir det som mest intressant."
Sanna Svanberg

Konsten att gråta i kör

Pressröster om Konsten att gråta i kör

"Trots den djupa tragiken, och de psykiska påfrestningar och hemsökelser som drabbar familjen, lyckas Erling Jepsen skriva en lakoniskt underfundig skildring om den unge pojkens envetna kamp för att ställa allting till rätta.
Det svarta och bultande hjärtat i "Konsten att gråta i kör" handlar om incest och övergrepp, men Erling Jepsen förmår mirakulöst nog skriva fram en berättelse om kärlekens slitstarka band och om kraften i vanlig mänsklig omtanke."
Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

"Pojken har nog inte för avsikt att vara rolig men Jepsen låter honom pricka in rader av dråpliga detaljer och drastiska formuleringar. Han anslår en ljus och hoppfull ton men därunder finns mörka underströmmar: de nattliga övergrepp fadern utsätter Sanne för, hans fjortonåriga syster.
Effekten blir rätt hjärtskärande."
Dan Sjögren, Värmlands Folkblad

"Erling Jepsens stilistik är superb. /.../ Som boken är skriven med sin tydlighet om barn gör den i hög grad intressant för inte bara föräldrar och lärare utan också för dem som studerar psykologi, medicin, juridik, teologi – här kan vi inifrån följa ett förlopp som väcker förståndiga tankar om villkoren i vår tid."
Lena Thomsson, Gefle Dagblad

"En förfärlig historia, javisst, men Erling Jepsens Konsten att gråta i kör (Norstedts) är också full av värme och humor och med ett lätt absurt drag som det gärna blir när den obegripliga världen ses genom en elvaårings oskuldsfulla ögon."
Laura

 

S som i syster

Pressröster om S som i syster

"Wähä har framställt en egen romanvärld. Om inte ordet originellt vore så utslitet skulle jag använda det, men jag vill i stället säga att detta är egenartat, särpräglat, det är helt enkelt något av ett kraftprov från en medveten konstnär." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

"Nina Wähä rör sig enbart i väl upptrampade romanmarker, men genom sitt nervösa, litet såriga språk får hon en distinkt egen röst som författare." Lennart Bromander, Aftonbladet

"”S som i syster” är en mycket lovande debut och en stark berättelse om en närhet som är speciell." Kerstin Johansson, Helsingborgs Dagblad

"... i Nina Wähä har den lyriska jagprosaberättelsen ett nytt ess. S som i starkt och svidande." Magnus Pettersson, Hallands Nyheter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.